Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Cesvaines novada domes priekšsēdētājs pārsteigts par savā novadā izsludināto ārkārtas situāciju

Cesvaines novada domes priekšsēdētājs Vilnis Špats (Savam novadam) pārsteigts par savā novadā izsludināto ārkārtas situāciju, - par to viņš uzzinājis šorīt un iepriekš neviens viņu par to nav informējis un par situāciju novadā neko nav prasījis.

Špats saka, ka novadā bijušas daudz smagākas situācijas nekā pašlaik un toreiz ārkārtas situāciju neviens neizsludināja. "Neuzskatu, ka mums novadā ir ārkārtas situācija," sacīja V. Špats.

Dažādās novada vietās ik pa laikam ir elektroenerģijas piegādes traucējumi, bet tie tiek novērsti. Cesvaines pilsētā elektrība ir bijusi visu laiku.

Šorīt uz novada domi zvanījis kāds zemnieks, jo koks uzkritis elektrolīnijai un elektrības trūkuma dēļ nav iespējams izslaukt govis. Pašvaldība šo informāciju nodevusi tālāk elektriķiem, un darbi pie bojājumu novēršana jau sākušies. Tāpat vakar uz laiku pazudusi elektrība benzīntankā, bet vēlāk tā atjaunota.

Cesvaines internātpamatskolā un Cesvaines vidusskolā mācības šodien jau sākušās. Aizputināta valsts ceļa posma dēļ gan daļa skolēnu līdz skolai šodien nav tikusi, jo autobuss ceļa posmu nav varējis izbraukt. Novada domes vadītājs cer, ka šis valsts ceļa posms tiks iztīrīts.

Špats tomēr uzver, ka pašreizējā situācija novadā nav uzskatāma par ārkārtēju. "Mums bija vienu gadu lokālā vētra, kad koki bija sakrituši uz ceļiem, nevarēja izbraukt un nebija arī elektrības. Toreiz nedēļas laikā ar postījumiem tikām galā. Kad Cesvaines pilī izcēlās ugunsgrēks, izsludinājām ārkārtas situāciju izglītībā, jo apmēram 500 skolēni un skolotāji bija palikuši bez telpām. Pašreizējā situācijā postījumi nav tik lieli," skaidro pašvaldības vadītājs.

Ar novada pašvaldību nav sazinājies neviens, kas pieņēma lēmumu par ārkārtas situāciju Cesvaines novadā. Tāpat novada pašvaldībai nav sniegta informācija, kas tai būtu jādara pašreizējā ārkārtas situācijā.

LETA jau ziņoja, ka ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šorīt parakstījis vakar valdībā pieņemto lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu 40 Latvijas novados.

Ministru kabinets vakar ārkārtas sēdē vienojās par ārkārtējās situācijas izsludināšanu saistībā ar ilgstošiem elektroapgādes traucējumiem.

Ievērojot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju par laika apstākļiem, kas novērojami kopš 2010.gada 24.decembra, - ilgstoša snigšana, bieza sniega sega, ledus un lietus -, kā arī turpmākās laika prognozes un izvērtējot sabiedrībai nodarīto kaitējumu un iespējamo turpmāko kaitējumu sabiedrībai, videi un saimnieciskās darbības interesēm, ārkārtējā situācija izsludināta 40 novados.

Tā izsludināta Rēzeknes novadā, Viļānu, novadā, Kārsavas novadā, Ciblas novadā, Dagdas novadā, Krāslavas novadā, Preiļu novadā, Līvānu novadā, Ludzas novadā, Riebiņu novadā, Aglonas novadā, Zilupes novadā, Daugavpils novadā, Ilūkstes novadā, Vārkavas novadā, Jēkabpils novadā, Krustpils novadā, Viesītes novadā, Aknīstes novadā, Salas novadā, Neretas novadā, Kokneses novadā, Pļaviņu novadā, Jaunjelgavas novadā, Ērgļu novadā, Madonas novadā, Cesvaines novadā, Lubānas novadā, Varakļānu novadā, Skrīveru novadā, Aizkraukles novadā, Amatas novadā, Līgatnes novadā, Vecpiebalgas novadā, Cēsu novadā, Priekuļu novadā, Jaunpiebalgas novadā, Raunas novadā, Pārgaujas novadā un Ventspils novadā.

Ārkārtējo situāciju var izsludināt, ja dabas katastrofas mēroga dēļ ir nepieciešama juridisko un fizisko personu tiesību un brīvības ierobežošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas