Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ceturtdien Latvijā tiksies Baltijas valstu premjeri

Ceturtdien, 30.maijā, Baltijas Ministru padomes neformālajā darba sesijā tiksies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri. Sanāksmē plānots pārrunāt aktuālos reģiona jautājumus, tostarp kopīgus transporta un enerģētikas projektus un tuvojošos Latvijas un Lietuvas prezidentūru Eiropas Savienībā, portālu Diena.lv informēja Ministru prezidenta pārstāvis Mārtiņš Panke.

Plānots, ka Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Lietuvas Ministru prezidents Aļģirds Butkevičs un Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips pārrunās Baltijas enerģijas tirgu starpsavienojumu plānu, ar Visaginas AES projektu saistītos jautājumus, sadarbības iespējas enerģijas efektivitātes jautājumos, Rail Baltica projektu un citas aktualitātes. Tāpat plānots apspriest Baltijas Ministru padomes reformu un sadarbību ar Baltijas Asambleju.

Pēc sanāksmes plkst. 14.30 Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē notiks Baltijas valstu premjerministru preses konference un oficiālā fotografēšanās.

Pirms tikšanās neformālajā Baltijas Ministru padomes sanāksmē premjerministri apmeklēs Baltijas Attīstības forumu, kur piedalīsies diskusijā par Baltijas valstu reģiona izaugsmi, konkurētspēju, investīciju vidi un uzņēmējdarbības iespējām, ko piedāvā Baltijas valstu reģions. Programma, kontaktinformācija medijiem un plašāka informācija par Baltijas Attīstības foruma samitu.

Baltijas valstu premjeru neformālās tikšanās notiek reizi gadā, tiekoties kādā no trim Baltijas valstīm. Iepriekšējā sanāksme notika 2012.gada martā Lietuvas pilsētā Prienai, 2011.gadā - Vidzemē, 2010.gadā - Igaunijas pilsētā Tartu, bet 2009.gadā - Lietuvas kūrortpilsētā Nidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas