Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Cimdars: tiek izstrādāta jauna koncepcija balsošanai internetā

Galvenais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uzdevums tuvākajā laikā ir balsošanas iespēju paplašināšana Saeimas vēlēšanās ārvalstīs un iespēja paplašināt balsošanu internetā, tā intervijā Latvijas radio sacīja CVK vadītājs Arnis Cimdars.Tāpat jārod jauni veidi papildbalsošanai Saeimas vēlēšanās. “Cilvēki kļūst aizvien mobilāki.

Cilvēku skaits, kas nevarēja nobalsot iepriekšējās Saeimas vēlēšanās ir ļoti liels, lai gan šoreiz bija rekordliels iecirkņu skaits ārvalstīs. Valdības līmenī jāsāk meklēt veidi, kā balsošanā izmantot informācijas tehnoloģijas,”sacīja A.Cimdars.Jau ziņots, ka CVK komisija pirmdien lems par parakstu apstiprināšanu, ko iesniedza Nacionālā apvienība Satversmes grozījumiem par izglītību valsts valodā.

Par Satversmes grozījumu ierosināšanu ir parakstījušies vairāk nekā 10 tūkstoši balsstiesīgo pilsoņu, kas ir pietiekams skaits, lai CVK izsludinātu 30 dienu parakstu vākšanu grozījumu ierosināšanai.

Pagaidām nav iespējams aplēst, cik daudz varētu izmaksāt parakstu vākšana, jo nav vēl zināms cik daudz būs vākšanas vietu, ziņo Latvijas radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas