Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Citi ceļi mājup jāmeklē ne vien Repšem un Rimšēvičam, bet arī Kolātam un PVD vadītājam

Īslandes vulkāna Eijafjadlajegidla izvirduma pelnu mākoņu paralizētā aviosatiksme Eiropā ietekmējusi arī Latvijas amatpersonu plānus._Diena _uzzināja, ka Reformu vadības grupa pirmdien nav varējusi tikties ar Latvijas Bankas (LB) prezidentu Ilmāru Rimšēviču, jo, pēc Reformu vadības grupas locekļa, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Andra Jaunsleiņa teiktā, "I.Rimšēvičs ir iestrēdzis kaut kur Eiropā". Tādēļ Reformu vadības grupa redzējumu par 2010.gada budžeta sagatavošanu pārrunājusi ar LB prezidenta vietnieku Andri Ruseli.

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) pārstāvis Aleksis Jarockis apstiprināja, ka finanšu ministrs un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andžs Ūbele bijuši komandējumā uz neformālo Ekonomikas un finanšu jautājumu ministru padomes (ECOFIN) sēdi Madridē, taču atcelto avioreisu dēļ plānotajā laikā nav varējuši atgriezties. "Šobrīd ministrs ir ceļā no Parīzes uz Rīgu ar diplomātisko transportu. Ar sabiedrisko transportu viņš no Madrides devās uz Francijas dienvidiem, Monpeljē un no turienes – uz Parīzi," garo E.Repšes mājupceļa maršrutu izstāstīja A.Jarockis. E.Repše Rīgā atgriezīsies rīt, 20.aprīlī.

ECOFIN sēdi apmeklēja arī Saeimas deputāts, Tautsaimniecības komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP), kuru Diena sazvanīja, viņam esot pusceļā starp Madridi un Barselonu. "Runāju ar [airBaltic prezidentu Bertolta] Flika kungu, rīt vai parīt ceru atgriezties mājās ar avioreisu Barselona – Rīga," norādīja deputāts, kuru paralizētā gaisa satiksme vedināja uz pārdomām par nepieciešamību paaugstināt Latvijas pašapgādāšanās iespējas: "Tas ir mazs vulkāns Eiropā, kura dēļ šobrīd nenotiek preču piegāde pa gaisu. Iedomājieties, kas notiks, ja Ķīnā vai Austrumāzijā notiks zemestrīce, apstāsies visa ražošana un Latvija nesaņems pat pirmās nepieciešamības preces."

No ārzemēm Latvijā laicīgi nav varējuši atgriezties Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, kā arī Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts. 

M.Balodis pagājušajā nedēļā piedalījies Eiropas Savienības Pārtikas un veterināro dienestu vadītāju sanāksmē Seviļjā. Viņam pēc plāna Rīgā vajadzēja atgriezties sestdien. Kad kļuva skaidrs, ka lidojumi, iespējams, atcelti uz ilgāku laiku, uz Seviļju tika nosūtīts dienesta auto, stāstīja PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere. Viņa norādīja, ka kopā ar M.Balodi mājās atgriezīsies arī Zemkopības ministrijas pārstāvji un kolēģi no Lietuvas.

Dz.Kolāts tika sazvanīts brīdī, kad atradās nelielās čehu pilsētiņas Ostrava dzelzceļa stacijā un gaidīja kavējošos vilcienu uz Varšavu. "Tas ir Latvijai tuvākais punkts, kurā varēju pa dzelzceļu nokļūt no Zagrebas," sacīja Dz.Kolāts. Horvātijā pagājušajā nedēļā notika Eiropas raidorganizāciju apvienības dalībnieku sanāksme, kuru apmeklēja arī Latvijas Radio ģenerāldirektors. Viņš plānoja atgriezties Rīgā sestdienas pēcpusdienā, taču bijis spiests palikt Horvātijā ilgāk. "Svētdien sapratu, ka avioreiss var būt atcelts uz ilgāku laiku un devos uz dzelzceļa staciju. Minūtes 40 gaidīju savu kārtu pie kases lodziņa, kurā tika pārdots krietni vairāk biļešu nekā bija sēdvietu vilcienā," piedzīvojumos dalījās Dz.Kolāts. Ar šo pilno vilcienu viņš aizkļuva līdz Austrijas pierobežas pilsētai Villahai, kuru viņš nakts garumā iepazina, klīstot pa ielām līdz plkst.5 no rīta, kad sagaidīja vilcienu uz jau pieminēto Ostravu. No turienes radio vīrs dosies uz Varšavu, kur viņa sagaidīšanai no Latvijas jau nosūtīts auto.

Saistībā ar gaisa satiksmes problēmām atcelta Čehijas prezidenta Vāclava Klausa oficiālā valsts vizīte Latvijā, bet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra atcēlusi Latvijas-Čehijas biznesa forumu, kas bija plānots šīs vizītes ietvaros.

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers uz pagājušās nedēļas nogalē notikušajām Polijas prezidenta Leha Kačiņska bērēm lidojumu ierobežojumu dēļ devās ar automašīnu.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas