Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Cits multikulturālisms

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
XXL
X
100% piekrītu. Turklāt aurotājiem neatliek laika padomāt, galva aizņemta ar elpošanu.
taisnība
t
Tautu cīņa pret impēriju ekspansiju un etniskoķīsēli ir jāpastiprina ! Un arī mums no okupācijas sekām ir jātiek vaļā !
Janka Valmierā
J
Lienošā okupācija ! Vēl nepietiek ?
Россия тоже многокультурное общество, пользуясь вашим выражением. Так же и русская община Латвии, это все, кто думает по-русски. Понимаю вашу попытку расколоть нелатышей по этническому признаку, но 20 лет показали, что вы провалились в своих попытках раскола.
Tūdaļ
T
Tūdaļ raksta autori noēdīs bez sāls. Bet viņai daudzējādā ziņā ir taisnība. Apriet multikulturālismu pat kā faktu, ne politisku plānu, ir kļuvis par modes lietu, ar kuru pseidonacionāļi pucē savu apvītušo politisko tēlu. Jebkurš, kurš bijis Londonā, Berlīnē utml saprot, ka problēmas mums ir atšķirīgas un arī risinājumiem jābūt atšķirīgiem. Rietumu divkosīga "integrācijas" un neveiksmīgā migrācijas politika ir tas, no kā mums jābaidās nevis no vārda "multikulturālisms".
Vineta
V
Jūs man glaimojat :-)) Labi, ka runājat tikai par krievu cilvēkiem - šķirti no citām mazākumtautībām Latvijā. Es ceru, ka ar apzīmējumu "krievu cilvēks" jūs taču nedomājat ukraini vai poli? Tad arī būs redzams multikulturālisms darbībā, jo līdz šim, krievvalodīgo interešu aizstāvji runāja par divām kultūrām - latviešu un krievu, un tika pilnīgi aizmirsts, ka Latvijā ir daudzkultūru sabiedrība.
max
m
Kā iespējams saglbāt tādu infantīlismu kundzītei pēc četrdesmit? Vienīgi dzīvojot siltumnīcas apstākļos un pat nestrājot (murgus šeit taču nevarētu saukt par darbu), bet dzīvojot uz vīra - diplomāta, rēķina.
Хоть горшком назови, только в печь не сажай. Речь не столько о термине, сколько о необходимости взаимного уважения. Зная вашу активность, с вами каждый русский человек должен говорить только по-русски.
Vineta
V
No Latvijas daudzu gadu neatkarības pieredzes iznāk tā: kad vajadzēja panākt lielākas t.s.krievvalodīgo tiesības Latvijā, termins"multikulturālisms" bija gana labs un pieņemams. Latvijai, tātad, ilgus gadus tika pārmests, ka tā neievēro multikulturālisma idejas savā praksē attiecībā pret krievvalodīgajiem. Savukārt šobrīd, kad tās ir cietušas neveiksmi Eiropā un terminam izveidojusies negatīva pieskaņa, vairs nav izdevīgi ar to manipulēt, Jūs multikulturālisma jēdzienu savā rakstā pasludināt kā nederīgu Latvijas praksei. Kāpēc tāda liekulība?
Memory
M
Liela muļķība ir radīt sev nevajadzīgas problēmas, lai pēcāk tās varonīgi pārvarētu. Ja Kiršteina kungs nebūtu varējis iegūt izglītību dzimtajā valodā baisi briesmīgajos padomju okupācijas gados, tad es vēl apjēgta viņa motivāciju. Nepietiek kungiem ar reformēšanas vārdā ''integrācija'' sekām 20 gadu garumā - vēl ir vēlme panākt, lai Imantā, Ķengragā un Bolderājā pārsvarā runātu arābu un/vai ķīniešu valodā?
Aleksandrs Kiršteins
A
Latvijas valodu ziņā atšķirīgās kopienas nedzīvo nošķirti .. --------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ----------------- Kāds naivums, ja paklausās kādā valodā pārsvarā runā "jaunajos rajonos" Imantā vai Ķengaragā. Rakstā daudz arī citu muļķīgu apgalvojumu, piemēram, ka latvieši ir kopiena, nevis tauta. Okupācija tiek maigi dēvēta par "vēsturiskajiem apstākļiem", bet vislielākā muļķība ir nespēja saskatīt Latviju, kā vietu, kur Krievija paplašina savu dzīves (valodas, kultūras) telpu.
Krievi Latvijā bija pirms latviešiem, jo latvieši kā nācija izveidojušies Krievijas Impērijā. Ar to diskusija ir slēgta, un jāatjauno taisnība: krievu valoda kā vienīgā Latvijas valsts valoda, uz mazāko mēs nepiekrītisim.
Memory
M
''Taču nevienā gadījumā nav attaisnojama šīs problēmas izmantošana savtīgiem politiskiem nolūkiem.'' - - Kā ar biznesa interesēm? Dzirdēju, ka Kopenhāgenā pēc pieņemtā tiesas sprieduma tagad oficiāli apstiprināta leģendārās Kristiānijas rajona pārbūve. Ja demokrātija tiek 'spaidīta' pat Dānijā, tad nu jāsecina, ka savtīgums/intereses sāk gūt virsroku? Neiepriecinoša tendence....
Ilmārs
I
Protams, ka Latvijā nav multikultūrisma, lielākā daļa latviešu sen jau ir integrējušies bijušās Padomijas kultūras telpā un tikai neliels mazākums lolo sapņus par latvisku Latviju, kas diez vai iespējama tuvākā nākotnē.
nazis
n
Multikulturaalisms ir izgaazies un nacionaalisms naak atkal modee. Latvijai vispaar vajadzeetu njemt veeraa Eiropas kljuudas un multikulturaalisma celju pat nesaakt iet, bet stiprinaat nacionaalaas veertiibas, kljuut par Eiropas paraugu nacionaalistiskas valsts izveidee. Visaadi libeeraalji Muizhnieki un Kalninji jau protams skandees ko citu, bet par laimi vinji ir stipri mazaakumaa!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas