Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Daļa PS biedru vēlēšanās labprātāk startētu kopā ar VL-TB/LNNK, nevis Vienotību

Daļa partijas Pilsoniskā savienība (PS) biedru paredzamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās labprātāk startētu kopā ar nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, nevis "abām pārējām Vienotības partijām - _Jauno laiku un Sabiedrību citai politikai, šādu viedoklipauda PS biedrs, Vienotības _valdes loceklis Dāvis Stalts.

Stalts skaidroja, ka esot diezgan daudz cilvēku, kas uzskata, ka Vienotība pārāk bieži pārkāpusi savas "sarkanās līnijas", piemēram, runājot par iespējamo sadarbību ar apvienību "Saskaņas centrs".

Politiķis norādīja, ka viņam šajā jautājumā esot diezgan daudz domubiedru, arī ārpus PS rindām, un par šo tēmu rīt PS ārkārtas kongresā paredzamas nopietnas diskusijas, apspriežot rezolūciju par piekrišanu apvienības Vienotība pārtapšanai vienā partijā. "Būs cilvēki, kas balsos par, un būs, kas balsos pret," sacīja Stalts.

Stalts atgādināja, ka "Vienotības" valdes sēdē viņš vienīgais atturējies, balsojot par partijas "Vienotība" veidošanu līdz 6.augustam. Politiķis norāda, ka konkrētais lēmums nebija iepriekš PS izdiskutēts nedz valdē, nedz kongresā, partijas biedri ir atbalstījuši tikai ideju par vienotu partiju, prasot pirms partijas dibināšanas vienoties par kopīgā darba galvenajiem mērķiem un principiem.

PS biedre Ilma Čepāne aģentūrai LETA atzina, ka šiem partijas biedriem ir tiesības paust savu viedokli, tomēr viņa gan nedomājot, ka esot daudz šādu cilvēku.

"Daļēji viņiem varētu būt taisnība, ka, strādājot koalīcijā, esam bijuši spiesti piemēroties, tomēr drīzāk vajadzētu panākt klimata uzlabošanos pašā "Vienotība", nevis mesties pie citām partijām," sacīja Čepāne. "Tas būtu diezgan traģikomiski, ka tie, kas savulaik aizgāja no TB/LNNK, tagad skrietu pie viņiem atpakaļ."

"Vienotības" un PS valdes loceklis Kārlis Šadurskis aģentūrai LETA neizslēdza, ka partijas kongresā varētu izskanēt šādi viedokļi, tomēr, viņaprāt, nebūtu saprātīgi katrā sapulcē mainīt viedokli un demokrātija nosaka, ka lēmumu pieņem biedru vairākums.

Ārlietu ministrs PS līderis Ģirts Valdis Kristovskis šorīt bija izvairīgs komentāros par norisēm partijā. "Katrā politiskajā spēkā ir ļaudis, kas domā, ka jārīkojas citādi," sacīja Kristovskis, komentējot dažu biedru iepriekš pausto vēlmi PS nekļūt par partijas "Vienotība" sastāvdaļu.

Kristovskis uzsvēra, ka radikāli noskaņotu partijas biedru PS nav daudz. "Esmu nacionāls politiķis. Bet es uzsveru - esmu atbildīgs nacionāls politiķis. Tāda ir arī partija "Pilsoniskā savienība"," sacīja Kristovskis.

Uz jautājumu, vai sestdien PS kongresā aicinās partijas biedrus pievienoties "Vienotībai", viņš sacīja, ka "Vienotība" līdz šim darbojusies veiksmīgi", tā norādot, ka atbalstīs pievienošanos.

Kā ziņots, rīt, 11.jūnijā, plkst.11 Rīgas 45.vidusskolā notiks PS ārkārtas kongress, jo Uzņēmumu reģistrs (UR) ir atteicis reģistrēt izmaiņas PS valdes sastāvā. Partijas kopsapulcē aprīlī sākotnēji nebija ieradies nepieciešamais delegātu skaits, tāpēc tagad sasaukta jauna kopsapulce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas