Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Darbu ministrijā pamet ar valsts karodziņu izmešanu miskastē saistītais TP biedrs

To žurnālistiem piektdien pavēstīja IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics.
Darbu Izglītības un zinātnes ministrijā pametis tās Nekustamo īpašumu departamenta Līgumu nodaļas vadītājs un Tautas partijas (TP) Jaunatnes organizācijas priekšsēdētājs Gunārs Elksnis, kas pēc piketa pie Saeimas piedalījās valsts karodziņu izmešanā miskastē.

Viņš apstiprināja, ka Elksnis uzrakstīja atlūgumu, kad izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) uzdeva izvērtēt viņa rīcību, izmetot miskastē valsts karodziņus. Patlaban Elksnis ministrijā vairs nestrādā.

Jau vēstīts, ka Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par Tautas partijas Jaunatnes organizācijas atbalstītāju rīcību.

Aprīļa sākumā DP saņēma ekspertu atzinumu, un par minēto faktu 6.aprīlī ir sākts kriminālprocess par valsts simbola zaimošanu, kas izpaudās kā Latvijas valsts karoga mīdīšana ar kājām un tā izmešana atkritumu konteinerā, kas notika 2008.gada 18.decembrī pie Saeimas ēkas Rīgā.

Krimināllikums par valsts simbolu zaimošanu paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

DP pārbaudi karodziņu lietā sāka pēc pērnā gada decembra vidū saņemtā raidījuma "Nekā personīga" iesnieguma. Toreiz raidījums demonstrēja kadrus, kuros redzams, kā pēc piketa pie Saeimas saistībā ar reģionālo reformu vairāki TP Jaunatnes organizācijas atbalstītāji miskastē izmet mazus papīra Latvijas valsts karodziņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas