Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Daudze negrasās Saeimā izskaust jubileju svinēšanu darba laikā

Dzimšanas un vārda dienu atzīmēšana darba laikā un darba vietā ir tradicionāla, tāpēc Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) negrasās to izskaust. Pirmdien Saeimā plkst. 15.30 tika svinēta partijas Jaunais laiks (JL) līderes un Saeimas priekšsēža biedres Solvitas Āboltiņas dzimšanas diena.

Kā portālam Diena.lv pastāstīja G.Daudzes biroja vadītājs Indriķis Putniņš, «Latvijā ļoti raksturīgi, ka darba vietā jubilāri mēdz pacienāt savus kolēģus. Vai to dara darba laikā, vai ārpus tā, ir katra deputāta ziņā». Tā kā Saeimas Kārtības rullis nereglamentē deputātu darba laiku, katrs tautas priekšstāvis to plānojot pats.

Pirmdien plkst. 15.30 Saeimas ēkā, Saeimas priekšsēdētāja biedres, partijas Jaunais laiks priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas kabinetā notika viņas dzimšanas dienas svinības, kuras apmeklēja galvenokārt viņas partijas biedri, kā arī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. JL Saeimas frakcijas sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota gan norādīja, ka nekādas svinības nav notikušas, bet daži kolēģi ieradušies deputāti apsveikt ar ziediem.

Novērojumi liecina, ka arī citās Saeimas frakcijās ir tradīcija rīkot jubilāru godināšanu un svinības darba laikā.

Jau ziņots, ka arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) janvāra beigās darba dienā un darba laikā pieņēma dzimšanas dienas apsveicējus, tajā nesaskatot neko nosodāmu. Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) viņas rīcību nenosodīja, vien norādīja, ka ikviens ministrs savu darba laiku plāno atbilstoši saviem ieskatiem un veicamajiem uzdevumiem. Turklāt ministri kā politiski atbildīgas personas savus pienākumus veic neierobežotā laikā, jo darba likumdošana ministriem nav saistoša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas