Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

De facto: 9.Saeimai vismazākā sabiedrības uzticība

9.Saeima baudījusi viszemāko sabiedrības uzticību starp pēdējām četrām Saeimām, liecina socioloģisko pētījumu kompānijas _SKDS _dati, kurus svētdien publiskoja LTV raidījums de facto.

6.Saeimai vidēji uzticējušies 39,8% aptaujāto, 8.Saeimai – 31,1%, 7.Saeimai – 25 procenti, bet 9.Saeimai – tikai 15,4 procenti, vēsta raidījums.

Augstākais sabiedrības uzticēšanās punkts sasniegts 8.Saeimas laikā, kad Saeimai uzticējās gandrīz 48% iedzīvotāju. Zemāko uzticēšanās līmeni kopš 1996.gada – tikai 4,5 procenti, Saeima piedzīvoja pērn ap to laiku, kad Saeimai izsita logus.

Pētot, kā mainījusies sabiedrības attieksme pret Saeimu un valdību 9.Saeimas laikā, de facto secina, ka uzticības līkne diezgan pārliecinoši gājusi uz leju. Ievēlēšanas brīdī 9.Saeimai uzticējās 33% Latvijas iedzīvotāju, bet patlaban tai uzticas vien septiņi procenti respondentu.

Mazliet labākas attiecības ar sabiedrību ir bijušas šīs Saeimas veidotajām valdībam, secina raidījums. Tomēr neviena nākamā valdība sabiedrībai nav šķitusi uzticamāka par iepriekšējo.

Tā Aigara Kalvīša (TP) valdība darbu sāka ar 38% sabiedrības atbalstu, bet beidza ar 17, savukārt Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībai sākumā uzticējās 26% iedzīvotāju, bet demisijas brīdī - vien nieka septiņi procenti iedzīvotāju, kas ir zemākais uzticēšanās līmenis SKDS mērījumu vēsturē.

Savukārt Valda Dombrovska (JL) valdība savu darbību sāka tikai ar 17% uzticības kredītu, kas vēlāk nokritās līdz astoņiem procentiem. Šogad sabiedrība atkal sākusi mazliet vairāk uzticēties valdībai - augustā tādu bija gandrīz 18% aptaujāto, septembrī – 14 procenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas