Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Demakovai Kultūras fonds pērn izmaksājis stipendiju

Lai arī Latvjias Kultūras Fonda (LKF) vadītājs Pēteris Bankovskis Dienai iepriekš norādīja, ka fondam nav līdzekļu, ko izmaksāt stipendijām, nauda ir atradusies bijušajai kultūras ministrei Helēnai Demakovai (TP). Kā honorārs par tekstu grāmatā Kultūrpolitika no Kultūras fonda izmaksāti 1800 lati, rāda eksministres Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā deklarācija par 2008.gadu.

«Fonds neizmaksā nekādas stipendijas, jo fondā visu šo gadu [2008.gadu] nav ienākusi nekāda nauda, tādēļ mums vienkārši nav no kā izmaksāt,» vēl pērn novembrī Dienai klāstīja P. Bankovskis. Bijušās kultūras ministres pērnā gada deklarācija gan rāda, ka atsevišķiem fonda stipendiātiem nauda tomēr ir atradusies.

Jāatgādina, ka fonds šobrīd ir parādā 4000 latu Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejam, kura direktore Klāra Radziņa par naudas piesavināšanos P.Bankovski iesūdzējusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā. Tāpat arī nav izpildītas fonda finansiālās saistības pret dzejnieku Imantu Ziedoni.

P. Bankovskis uzskata, ka LKF ir jāslēdz, jo esot pilnīgi citas institūcijas un struktūras, "kas šobrīd var rūpēties par lietām, kas kādreiz bija fonda pārziņā".

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāve Diāna Kurpniece norāda, ka P. Bankovska darbības nav KNAB kompetencē, jo viņš nav valsts amatpersona, līdz ar to KNAB nav tiesīgs pārbaudīt LKF darbību. "Ja ir runa par krāpšanu vai piesavināšanos vai neatļautu mantisku labumu pieņemšanu, tad tie ir noziedzīgi nodarījumu privātā sektorā, ko izmeklē Valsts policijas Ekonomikas policijas pārvalde vai Kriminālpolicija," teic D. Kurpniece. Savukārt Ekonomikas policijas pārvaldē Dienai paziņoja, ka izmeklēšana netiek veikta, jo neviens nav vērsies policijā ar iesniegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Kultūras fondu slēgšot, tiklīdz Bankovskis pārdos īpašumu Jūrmalā

Par Kultūras fonda nākotni lems tikai aprīlī (25.februāris)

Kultūras fonds parādus samaksāšot līdz martam, atkal sola Bankovskis (21.janvāris)

Bankovskis: Kultūras fonds pamazām atmaksā savus parādus (14.decembris)


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas