Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Diena pēta bezkaunīgākos taupības laika tēriņus valsts iestādēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cepumu paciņa
c
Tu esi Diena.lv ?! :)))
Teodora
T
He, he - lūk, tur jau tas joks, ka tas pats G-kungs, kas citiem pavēlēja mazāk ēst, pats saņēma "skaistas"summas, pemēram, milzu nepelnītā atalgojumā (pietiktu ari ar kādi 700,- ja jau mums te tāda krīze!) un kompensācijā par to, ka tika "palūgts" no ieņemamā amata. Hi, hi, hi. Protams, ka medaļai ir 2 puses: ja šeit diskutieriem ļoti jau nu skauž citu alga - nu, ejat tak uz tām apskaužamajām iestādēm strādāt.! Arī saņemsit tādu pašu atalgojumu!
an...............
a
RATS feel dangerous
DD1
D
Taisniiba. Latvieshi nav pelniijushi savu valsti, jo nespeej to godiigi paarvaldiit.
Politiskaa atbildiba
P
Un pie siis lielaas izskerdibas ir vainigi tikai vaditaji ar lielajam algam. Taaa, ka jaatlaiz ir dazi par biedinajumu citiem. Jo sie pasi vaditaji algu samazinasanas laikaa jau sev algas nesamazina, bet atlaiz tikai darbiniekus. Bet vislielakie izskerdetaji ir tiesi vaditaji!
bimbam
b
Nebus gluzi trapits! Protams, visa pasaule budzeta iestades censas teret vairak, lai ari nakamaja gada dabutu vismaz to pasu summu! Protams, to vajadzetu ari noregulet! Tacu seit runa ir par to, ka notiek valsts, t.i. musu, lidzeklu klaja zagsana tos izterejot kaut vai tam pasam zemenem vai kakla karbonadem utt.
autore
a
Ja mani atminja nevilj, tad pern julija valsts IK jau balanseja uz negativa robezas, bija kaut kadi 0.6% Nav jabut Einsteinam, lai redzetu, ka ienakumi samazinas un bus smags gads. Turklat - pat, ja seit peksni atrastu naftu, pat tas neattaisnotu vairaku simtu procentu uzcenojumu. Patiesiba jau vienalga, maija vai janvari vai septembri - vaina ir so cilveku galvas, kam ienak prata, ka par valsts naudu var, lai gan par savu nemuzham tadu summu nemaksatu.
bimbam
b
Pilnigi japiekrit dzerim! Bez tam pareizi vien bus kadai enciklopedijai: Latvieši ir maza zaglīga tautiņa Baltijas jūras krastā"! To nekad negribēju ticēt, taču acīmredzot paradumi neizgaist pat gadusimtos!
auč
a
gan jau ka tajās visās zemenītēs iekļauti arī milzīgie vēlēšanu plakāti uz Preses nama, uz info stabiem...
auditors
a
Valsts kontrolei varētu ieteikt paskatīties ne tikai izdevumus, kuri ir radušies novembrī un decembrī, bet pārmaiņas pēc iekļaut arī septembri un oktobri. To ka visādi brīnumi parādās novembrī un decembrī zin katrs students, kura mācību programmā ietilpst tāds priekšmets kā Audits !
Lex
L
Budžeta vadības likums rada visus priekšnoteikumus šādai "taupībai". Lai cik rūpīgi plānotu līdzekļus, vienmēr ir kaut kādi neperedzēti izdevumi (piemēram, dekrētā aiziet nevis 3 bet 7 grūtnieces), vai arī - gluži pretēji - kaut kas ietaupās (atradām kursus nevis Romā, bet Preiļos par 5rez zemāku maksu, vai zemenes tikai par 30 santīmiem :). Bet likums paredz - ja tu būsi godīgs un taupīgs, tad nākamā gada budžetā mes tev asignējumu samazināsim par ietaupīto summu. Tas ir apmēram tā - tu izrēķini, ka mēnesim pārtikai būs vajadzīgi 40 lati. Novembrī iekrīt atlaides, un tu iztērē tikai 32. Un naudas devējs pasaka - par tavām pūlēm, ka tu biji tik taupīgs, tad nākammēnes mēs tev dosim tikai 32.
auditors
a
Viena lieta ir izauditēt 2008.gada pārskatu, bet pavisam cita lieta lieta un cits - t.i. vēl sliktāks audita rezultāts parādītos, ja kādai iestādei ar šī brīža "-" audita rezultātiem tiktu veikts kompleksais audits par pēdējiem 3 gadiem ! IZM padotības iestādē katru gadu tiek rīkots 3 dienu "seminārs" zem nosaukuma komunikācijas uzlabošana, komandas veidošana untml. Pirms šī audita rezultātiem M.Zanders TV24 stāstīja par VIAA 3 dienu dzerstiņu Rojā. Izskatās, ka vienīgais ko saprata vadība - nākošais tusiņš jārīko Sāremā ! Vai ierēdņi šajā iestādē ir tik mežonīgi, KA KATRU GADU IR JĀMĀCĀS KOMUNICĒT utt. ? Kāds labums no tā ir sabiedrībai ? Kāpēc ierēdņi tiek apdāvināti ar reprezentācijas priekšmetiem? Vai viņiem tie vispār ir vajadzīgi- kosmētikas somiņa utt.? Vai tiešām šie ir saimnieciskās darbības izdevumi, kas jāapmaksā no valsts budžeta?
Priekšlikums
P
Valstī vēl joprojām izrādās naudas pa pilnam - davai liekam mierā jaunās māmiņas! Lai aug jaunā paaudze - mož ka nezags...
cepumu paciņa
c
Viss ir pareizi, tikai viena nianse žurnālistiskās precizitātes labad - pagājušā gada jūlijā taupības laiki vēl nebija iestājušies. Pat ne priekšnojautās. Tas, protams, neattaisno zemeņu pircējus.
Q
Q
Jāuzveļ daļa atbildības arī komersantiem, kuri atļaujas rēķinu pamatojumā ierakstīt stulbus tekstus, ko izdomājuši ierēdņi-šķērdētāji. Piem. ierakstīt tos melnajā sarakstā, kas kādu laiku neļauj sniegt valstij pakalpojumus vai piegādāt preces. Protams, ka jābūt arī sistēmai, lai šajā sarakstā neiekļūtu arī godīgs komersants.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

Bezkaunīgākie taupības laika tēriņi:

IZM jūlijā pērk zemenes par Ls 9 kg, ķiršus par Ls 11 kg un Jāņu sieru par Ls 18 kg

Jauno Trīs brāļu grāmatvede brauc uz Romu mācīties Latvijas darba likumdošanas izmaiņas. Ls 803

E-lietu sekretariāta pārstāvis Romā mācās finanšu vadību, bet sertifikātu izsniedz Latvijā reģistrēts uzņēmums. Ls 936

VIAA novembrī un decembrī par Ls 5903 pērk reprezentācijas preces – termokrūzes, kosmētikas somiņas, lukturīšus, piknika komplektus, pledus

IZM pērk stāvlampu par 400 latiem, ziedu dekorācijas par Ls 190 un apmaksā auto soda kvīti — Ls 30

Aizsardzības īpašumu aģentūra saviem darbiniekiem gadā izmaksā 15 algas 

Lielākie prēmētāji gada beigās:

Tiesu administrācija — Ls 513 421

Valsts asinsdonoru centrs — Ls 209 124

Katastrofu medicīnas centrs? — Ls 163 354

Infektoloģijas centrs — Ls 153 515

Robežsardze — Ls 100 258

Augstākā tiesa — Ls 97 559

Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra — Ls 92 645

Valsts augu aizsardzības inspekcija — Ls 89 095

E-lietu sekretariāts — Ls 49 893

Valsts mežu dienesta konsultāciju centrs — Ls 15 008

Dati: VK


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas