Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Disciplinārlietu pret Veismani nerosinās; pārmet augstai amatpersonai nesamērīgu rīcību

Ar premjera rīkojumu izveidotā komisija, kurai bija jāizvērtē Valsts kancelejas vadītājas Guntas Veismanes rīcība saistībā ar informācijas nesniegšanu Saeimas Eiropas lietu komisijai un iespējamo vēršanos Drošības policijā pret aģentūras LETA žurnālisti, secinājusi, ka nav pamata ierosināt disciplinārlietu pret G.Veismani, liecina informācija, kas ir Dienas rīcībā.

Valsts kancelejas vadītājai tiek pārmests, ka viņa rīkojusies nekorekti un augstai amatpersonai nesamērīgi un tādējādi nav veicinājusi uzticību valsts pārvaldei. Komisijas atzinumā, kas šodien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei jāiesniedz premjera birojā, arī secināts, ka Valsts kanceleja, nesniedzot informāciju Saeimas Eiropas lietu komisijai, rīkojusies prettiesiski un traucējusi valsts pārvaldes darbībai. Secināts, ka Saeimas komisijai šīs rīcības rezultātā nodarīts kaitējums nedēļas garumā. Lai arī disciplinārlietas ierosināšanai komisija pamatu nav saskatījusi, tā rosina viņai uzdot Valsts kancelejas darbiniekiem izskaidrot, kā jārīkojas un kāda informācija jāsniedz parlamentāriešiem.

Ne premjers, ne G.Veismane komentārus par komisijas secinājumiem pagaidām vēl nesniedza. Premjera preses sekretāre Līga Krapāne pieļāva, ka lēmumu par to, kā rīkoties, Valdis Dombrovskis varētu pieņemt tikai pēc Lieldienām. Savukārt G.Veismane Dienai uzsvēra - tā kā oficiālas informācijas par atzinumu viņai vēl nav, no komentāriem viņa atturējās. Viņa izteica cerību, ka komisija, pieņemot lēmumu, būs izvērtējusi šo lietu gan no sabiedrības, gan no valsts pārvaldes viedokļa. G.Veismane noraida pārmetumus, ka viņa būtu rosinājusi no Saeimas Eiropas lietu komisijas noplūdušo dokumentu dēļ noklausīties aģentūras LETA žurnālistes telefonsarunas. Viņa esot pārrunājusi ar deputāti Vairu Paegli, vai dokumentu noplūdes dēļ nepieciešams iesaistīt Drošības policiju. Taču ar kādām metodēm strādājot Drošības policija, neesot viņas kompetencē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas