Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: aizdevēji no valdības saņem pilnvērtīgu informāciju, kā nodod iekšēji – nav Latvijas ziņā

Starptautiskie aizdevēji, kas sadarbojas ar Latviju, no valdības saņem pilnvērtīgu un korektu informāciju par situāciju Latvijā. Savukārt process, kā katrā organizācijā notiek iekšēja informācijas aprite, nav Latvijas amatpersonu ziņā, tā laikrakstam Diena norāda premjers Valdis Dombrovskis (JL).Runājot konkrēti par Pasaules Banku, kuras vadītājs Roberts Zēliks pagājušajā nedēļā pārsteidza Latvijas sabiedrību, vaicājot, vai tā saucamie simtlatnieki šo naudu saņem par dienas darbu, valdības vadītājs uzsver, ka tieši šīs organizācijas eksperti ir palīdzējuši Latvijai izveidot sociālās drošības tīkla mehānismu.

Viņš piebilst, ka tas krīzes posmā ir izšķiroši nozīmīgs tieši sociāli mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām. “Otrām kārtām pašlaik Latvijā reāli funkcionējošā un arvien vēl pieprasītā 100 latu darba programma daudziem tūkstošiem bez darba palikušo, jo īpaši mazpilsētās un laukos, ir kalpojusi ne tikai kā pagaidu darbs ar minimālu samaksu, bet arī kā iespēja iegūt pastāvīgu darbu nākotnē,” vērtēja V.Dombrovskis.Vaicāts, pēc kādām pazīmēm viņš nosaka, ka valdības politika ved valsti ārā no krīzes, viņš atsaucas uz objektīviem finanšu un makroekonomiskiem rādītājiem, kas uzrāda pirmās pozitīvas tendences. V.Dombrovskis uzskaita: iekšzemes kopprodukts pirmajos divos 2010. gada ceturkšņos uzrāda stabilu pieauguma tendenci, otrajā ceturksnī rūpnieciskā ražošana ir pieaugusi par 12,1%, savukārt eksports - 30,3%, patēriņa cenu indekss jūlijā palielinājās par 0,2%, tādējādi samazinot gada deflāciju, kopumā nodokļu un nenodokļu ieņēmumi pirmajos septiņos mēnešos veido 60,2% no gada plāna.Viņš piebilst: Finanšu ministrija prognozē, ka šī gada nodokļu un nenodokļu ieņēmumu plāns tiks izpildīts. Īpaši labi pildoties nenodokļu ieņēmumi, kas ir 73,7% no gada plāna, t. sk. ieņēmumi no dividendēm septiņos mēnešos sasniedza 119,3% no plānotā apjoma.

Top komentāri

Es
E
Un ko Tu pats esi sasniedzis? Lauku biblene pie datora sedi un raksti gudrus komentarus, un to tavu piesaukto tautas postu kaut ka neredzu, tie, kas ir normali ari normali dzīvo, tie, kas ir dzeraji un loderi tiem vienmēr būs posts. Es normali dzivoju, jo visu savu dzīvi esmu mācījies, un man nav nekada posta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas