Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dombrovskis gandarīts par jaunāko reitingu tendenci

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir gandarīts par trešdien publiskoto jaunāko reitingu tendenci, taču uzsver – valdības darbā reitingi nav galvenais kritērijs.

Tā Dombrovskis sacīja Radio 101.

"Jāatzīst, nekad neesam skatījušies uz reitingiem kā vienīgo un galveno kritēriju, pretējā gadījumā nebūtu iespējams pieņemt lēmumus, lai izvestu valsti no krīzes," viņš teica. Jaunāko reitingu tendences viņš nosauca par pozitīvām: "Prezidents ar savu lēmumu [atlaist Saeimu] lielā mērā ir aktualizējis tiesiskuma jautājumu. Tā būs vēlēšanu galvenā tēma. Galvenais, lai nākamajā Saeimā tiem spēkiem, kuri iestājas par tiesiskumu, būtu vairākums."

Latvijas Faktu jūnijā veiktā aptauja liecina, ka populārākā partija joprojām ir Saskaņas centrs (SC), kam seko Vienotība un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

Jau ziņots, ka jūnijā par SC balsotu 18,1% aptaujāto (maijā 18,5%), par Vienotību 14,7% (maijā 11,7%), bet par ZZS 10,5% (maijā 15,1%).

Ceturtajā vietā ierindojusies Nacionālā apvienība Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ar 8,8% (maijā 5,4%) vēlētāju atbalstu.

Citu partiju reitingi ir krietni pieticīgāki – 2,8% aptaujāto balsotu par apvienību Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL), 1,2% par Pēdējo partiju, 1% par Tautas partiju un Ražots Latvijā.

Pārējā partijas saņēmušas mazāk par 1% vēlētāju atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas