Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis jauno KNAB vadītāju sola atrast ātrāk kā pusgada laikā

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) sola, ka jaunais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs tiks atrasts ātrāk nekā pusgada laikā.

LNT raidījumā 900 sekundes trešdien valdības vadītājs norādīja, ka iepriekšējā KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša meklēšana ilga vairāk nekā pusgadu, bet viņa pēctecis tiks atrasts ātrāk.

"Es domāju, ka šajā gadījumā mēs tiksim galā ātrāk," minēja premjers.

Viņš pastāstīja, ka patlaban tiek veikti sagatavošanās darbi, lai varētu izsludināt konkursu par jauna priekšnieka izraudzīšanos. Tiek analizēti arī konkursā prasītie kritēriji, un jau sagatavots nolikums, kas paredz tos padarīt stingrākus.

"Šie kritēriji likumprojektā prasa skaidrākas prasības attiecībā uz iepriekšējo darba pieredzi, tai skaitā tiesībsargājošās institūcijās un tā tālāk," norādīja premjers.

Vienlaikus gan viņš uzsvēra, ka Vilnīša pēcteča meklēšana notiks atbilstoši patlaban spēkā esošajam likumam. "Līdz ar to šīs papildus prasības mēs varēsim ielikt kā priekšrocību vai kā vēlamas," norādīja premjers.

Konkurss tikšot gatavots bez liekas kavēšanās un ir tuvāko nedēļu jautājums, taču par tālāko procesa virzību nepieciešama politiska izšķiršanās.

"Tālāk ir politiska izšķiršanās, par ko vēl būs arī jāizdiskutē sadarbības padomē, vai jauno KNAB priekšnieku virzīt uz apstiprināšanu vēl šajā Saeimā, kas uz to brīdi, visticamāk, jau būs atlaista, vai arī nākamajā Saeimā," norādīja Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas