Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dombrovskis koalīciju veidos bez "Saskaņas centra"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TIO
T
SASKANAS CENTRS IEDZER "MEZIN " UN PAR OKUPAACIJU VAIRS NEKO VAIRS NEZIN .....
Anna
A
Un, vispār, lieli jautajumi rodas kam ir jāatzīst okupācijas faktu un kā to parktiski realizēt. Kam bija jāatzīst okupaciju? Partijas vadībai? Partijas locekļiem? Vai visiem tiem vēlētājiem, kuri ir par partiju balsojuši? Vai ir jāprasa no visiem trīssimts tūkstošiem krievvalodīgo, ar atņemtām pisonības tiesībam? Vai attiecībā uz viņiem tiks VL vēlēšanu programma par krievvalodīgo iedzīvotāju deportāciju? Vai zvērestu SC ņems tikai VL pārstāvji? Vai varbūt ir iespējama arī citu ideoloģiski mazāk tīro nacionālradikālu partiju iekļaušana Zvērēstu – Kontroles komisijā? Vai pietiks ar vienu mutisku zvērestu, vai vēl vajadzēs tā rakstisks noformējums un notariālais zīmogs? Ņemot vērā visas šīs grūtības, šķiet, ka vispiemērotākā procedūra okupācijas fakta atzīšanai no visu Latvijai nelojālo iedzīvotāju daļas, ir agrāk izplatītā, bet tagad nepamatoti aizmirstā prakse, un proti, “zemes ešana”, kas apliecina zvērestu. Šī zvēresta pieņemšanas procedūra ir ļoti lēta, ļauj to organizēt masveidīgi, ir derīga visām ticībām, viegli var noteikt tos, kuri mēģina apmānīt Zvērēstu – Kontroles komisijas locekļus. Turklāt zvērestu var likt izpildīt arī nepilsoņiem, tikai zemes kvalitāti tiem var izvēlēties sliktāku un ēst zemi var lit lielākā daudzumā. Un, protams, lai zvērestu izpilda arī paši prasītāji – gan VL, gan Dombrovskis. Vai viņi ir zvērejuši ka atzīst to ko paši pieprasa no citiem?
Anna
A
Planēta ir glābta un Dombrovskis atkal formē valdību! Bet, diemžēl, kā jau katram zālem arī šeit ir savas blakusparadības. Ilgtermiņa intereses viņam lika kaut kā rast kopīgu valodu ar saviem konurentiem. Bet viņū vēlētāju acīs konkurents ir ti demonizēts, ka pat daudzi partijas biedri ir noticējuši tam. Un liek tos nomazgāt ar svēto ūdeni un likt tām noēst kilogramu ķiplokus ( prasība SC atzīt okupāciju un t.t.), bet kad tie krītis un sitisies konvulsijās, ienirt viņiem sirdī apses mietu. Īstie vādītajie pašu izveidotām mītam, protams, netic, bet nav jau jāstāsta visai tautai par vēlēšanas tehnoloģijam. Vēlētājs, kurš bija noticis brīnumainā izglabšanā un uzticīgi domubiedri tādus jokus var arī nesaprast. Strupcēļš. Nodarbinātais bumerangs ir atgriezies un stipri nosita saimnieku pa galvu. Izvēles vairs nav – Vienotībai ir jāturpina parrunās tikai ar saviem veciem labiem draugiem. Tie, jau redz ka līderis ir noķerts pašu lamatās un alternatīvas nav. Un tagad liks nesamērojamas prasības.
nomalis
n
Padomju okupācijas fakta atzīšana ir pamats tam, kāpēc ir atjaunota Latvijas Republikas neatkarība, nevis nodibināta jauna valsts. Neatzīstot padomju okupāciju, padomju vara Latvijā tiek padarīta par likumīgi pastāvējušu varu, kuras pieņemtie likumi un lēmumi arī līdz ar to ir likumīgi. Tātad, privātīpašumu nacionalizācija ir bijusi likumīga, izsūtīšanas - nosodāmas, bet pamatā - likumīgas, cittautiešu masveida iepludināšana Latvijā arī likumīga, cenzūra, kompartijas un VDK darbība - arī likumīga utt. Tāda ir Saskaņas centra nostāja, ko viņi cenšas slēpt, taču, neatzīstot okupāciju, tas kā īlens lien laukā no viņu maisa. Visas tās laipošanas par to, ka ekonomika tagad ir pati svarīgākā, bet politka - mazsvarīga, ir acu aizmālēšana, jo, noeatzīstot okupācijas faktu, tiek apšaubīta pati pašreizējās Latvijas valsts pastāvēšanas likumība.
antidemagogs
a
Paareejaa pasaulee kars beidzaas pirms 65 gadiem. Tikai homo sovieticus joprojaam karo ar "bruunajiem". Nav gan skaidrs, kaa sii karosana ir savienojama ar bljaustiisanos par "lielo uzvaru teevijas karaa", ja jau bruunie vee histeeriskaa tonja, uzvar.
bo bo
b
Jā labi darīts. Tagad varēs mierīgi strādāt un būvēt labu Latviju
Juris
J
Patiesībā, "vienotība" pati sev neapzinoties izdarīja milzu pakalpojumu SC! Redzēs, kas no sanāks. Ka tik beigās nepārdod Latvijas valsti ar visiem parādiem kā tādu "Pareksu" kādam ubagam par 1 Ls!
Juris
J
žēl gan, tik ļoti gribējās kaut nedaudz krāsainu pasauli!
onkulis
o
Latvijas likumība nemainās no kāda vēsturiska notikuma esamības vai neesamības. Kā to cilvēks var nesaprast!
onkulis
o
Tu Satversmi nemaz neesi lasījis, ja tā vari runāt!
onkulis
o
Brūnie ir tikpat sarkani kā sarkanie un sarkanie- tikpat brūni kā brūnie. Viņi visi ir bezkrāsaini!
onkulis
o
Par Afganistānas miera līgumu? Ko tu ,puika, saproti!
ilgonis
i
laikam jau astoņi brūnie ir mazāks bieds par 29 sarkanajiem :) tikai - cik ilgi?
Anna
A
SC ir pieņemis pareizo lēmumu un nepievila cilvēkus, kuri balsoja par šo partiju. Laiks stradā SC labā. SC ir biznesa pārveidojumu valstī partija. Un nevis tukšas runašanas un portfeļu dalīšanas. Ja jau Vienotībai nav konkrētu darījuma piedavājumu, priekš kam ar viņiem sadarboties? Koalicija atstāja aiz borta netikai SC, ar savu lēmumu viņa ir apglabājusi sabiedrības konsolidāciju tādos grūtos gados. Apzināti nostādot SC nereālos nosacījumus, koalīcija tikai centas atrast pamatojumu savam lēmumam, kurš bija sagatavots jau iepriekš un kuram būtu bijis jāpieņemtam jēbkada gadījumā. Tagad, ad viņi ir nomierinājušies, viņi visiem skaidros kā gribēja vest dialogu ar SC un kā viņiem tas neizdevās. Protams, ne jau viņu vainas dēļ. Tā kā valstij visgrūtākie laiki vēl ir priekšā. Bez jēbkadam cerībam. Bet es naivi domāju, ka „valsts pamati” ir ekonomika un sociāla aizsardzība. Normāli valsts vadītāji domā par savas valsts un tas tautas attistību un labklājību. Atceras vēsturi un tas mācības, lai neatkartotu kļūdas. Bet mūsu vadītajiem pietiek smadzenes lai tikai domātu par SAVU ekonomisku labklajību.
K-K
K
... Nakamas Saeimas zveresta laika atgadinat SC un PCTVL biedriem par pilsonibas pienakumiem un draudosiem sodiem pretvalstiskai darbibai !!!! ... Tad darboties .... lai likvidetu katru nelikumigu darbibu ... pec Satversmes pantiem !!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas