Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Dombrovskis: lielāko algu valsts pārvaldē jāsaņem prezidentam

Valdība konceptuāli ir atbalstījusi vienotu algu sistēmas ieviešanu, taču joprojām nav izlēmusi, vai par augstāko algu valstī noteikt premjera vai prezidenta atalgojumu. Tai būtu jākļūst par atskaites punktu jaunajai vienotajai algu sistēmai valsts pārvaldē, kur visas pārējās amatpersonas saņemtu mazāku algu nekā premjers vai prezidents, atbilstoši sava amata pakāpei. Galīgais lēmums par vienoto algu sistēmu gaidāms nākamajā valdības sēdē otrdien. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzskata, ka atskaites punktam jābūt prezidenta algai, kas šobrīd ir 2208 lati.

Patlaban vēl turpinās diskusijas arī par tā saucamo neatkarīgo iestāžu, tai skaitā, Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) darbinieku atalgojumu. Šo divu iestāžu augstākajām amatpersonām iekļaušanās vienotajā algu sistēmā nozīmētu algas samazinājumu. Valdība jau nolēmusi LB tajā neiekļaut, jo saņemts atzinums no Eiropas Centrālās bankas, kura šādu soli uzskatītu par iejaukšanos LB neatkarībā. Par FKTK diskusijas vēl turpinās.

Savukārt par premjera vai prezidenta algas palielināšanu, kas paaugstinātu arī visas algu sistēmas griestus, valdības sēdē netika spriests, žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Jau vēstīts, ka atskaites punkts nepieciešams, jo pārējiem valsts pārvaldē strādājošajiem tiks piemēroti attiecīgi koeficienti. Kopumā paredzēts, ka atalgojums izlīdzināsies starp institūcijām, proti, piemēram, turpmāk Kultūras ministrijas jurists saņems tikpat lielu algu kā Satiksmes ministrijas attiecīga līmeņa jurists.


(papildināta 2. un 3. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas