Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: Nav pārliecības par WikiLeaks publicētās informācijas autentiskumu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nav pārliecināts par WikiLeaks vietnē publicētās informācijas autentiskumu, intervijā “Latvijas radio” norādīja premjers."Visus ziņojumus neesam redzējuši, bet daudzas lietas ir zināmas, lielu pārsteigumu šajā informācijā saistībā ar  Latviju nav. Šie dokumenti atbilst ikdienas diplomātiskajai praksei," sacīja Dombrovskis.

Tomēr nevarot izslēgt varbūtību, ka diplomātiem tiek sniegta nepareiza informācija par Latviju. Esot atsevišķas opozīcijas partijas, kuras regulāri sniedz sagrozītu informāciju par Latviju, piebilda premjers.Dombrovskis norādīja, ka šāda ziņojumu sūtīšana ir normāla diplomātiskā prakse, taču nav normāli, ka ziņojumi nonāk publiskajā telpā. Latvijā šis skandāls būtiskas sekas neradīšot. Jautājums esot, kas ir šajās informācijās par citām valstīm. Pagaidām vēl nevar pateikt, cik daudz dokumentos ir  konfidenciāla informācija un cik lielā mērā šī informācijas noplūde kaitē ASV drošības interesēm, uzskata Dombrovskis.

Kā ziņots, "WikiLeaks" publiskoja ASV vēstniecības Rīgā diplomātiskās sarakstes dokumentus un tajos apskatīta sabiedrības un amatpersonu reakcija uz Gruzijas-Krievijas karu 2008.gada augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas