Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: Vilnītis acīmredzami netiek galā ar saviem pienākumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis acīmredzami netiek galā ar saviem pienākumiem, intervijā Radio 101 atzina premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

"Par Vilnīša kunga spēju, pareizāk sakot, nespēju vadīt KNAB, es domāju, īpašu šaubu nav. Viņš acīmredzami skaidri netiek galā ar saviem pienākumiem," teica KNAB pārraugs, atbildot uz jautājumu, vai N.Vilnītis nav bīstams pašlaik amatā un vai viņš nebūtu jāatstādina.

Taču, lai lemtu par N.Vilnīša atstādināšanu no amata, ir "jāiziet tiesiskais ceļš", tādēļ ir izveidota komisija ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadībā, kas vērtē N.Vilnīša iespējamos pārkāpumus un atbilstību amatam.

V.Dombrovskis atkārtoti norādīja, ka konflikts KNAB nav nekas jauns un KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša paziņojums par politiķu sarunu noklausīšanos ir tikai jauna epizode šajā konfliktā.

"Šie konkrētie pārmetumi komisijai būs jāvērtē," piebilda V.Dombrovskis, joprojām atsakoties komentēt ģenerālprokurora vēstulē minētos faktus, kas bija par pamatu komisijas izveidei, jo vēstule ir slepena.

Jau vēstīts, ka KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs apgalvoja, ka KNAB šefs N.Vilnītis viņam vairākkārt lūdzis prettiesiski noklausīties politiķu telefonsarunas.

To J.Jurašs paziņoja otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē. N.Vilnītis šādus pārmetumus noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas