Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Eigims pamet koalīciju ar Saskaņu, Lāčplēsis nepretendē uz mēra amatu

Daugavpils domes vadībā esošā Mūsu partija pametīs koalīciju ar Saskaņu, trešdien preses konferencē teica partijas pārstāvis Rihards Eigims.

Mūsu partiju Daugavpils domē pārstāv Eigims, Līvija Jankovska, Aivars Zdanovskis un Igors Prelatovs. Visi četri Mūsu partijas deputāti paziņoja, ka izstājas no koalīcijas.

Eigims informēja, ka viņi patur sev tiesības risināt sarunas par domes vadības veidošanu un būs priecīgs, ja saņems atbalstu no visiem Daugavpilī ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Šāda lēmuma pamatā esot Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (Saskaņa) izteiktā neuzticība Eigimam. To viņš uztvēris kā "norādi uz durvīm", ņemot vērā Elksniņa izteikumus, ka mērs nestrādās komandā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas.

Zdanovskis atzina, ka šis lēmums nācis negaidīti, un līdz šim starp partijām trūcis dialoga. Pašlaik notiek pārrunas ar Latgales partiju un, viņaprāt, dialogs ir jāturpina. Zdanovskis esot pārsteigts par neuzticības izteikšanu Eigimam.

Prilatovs norādīja, ka ir gatavs strādāt ar visiem domē ievēlētajiem deputātiem, un viņš nebūšot tas, kurš pāries uz citu politisko spēku, lai nodrošinātu koalīcijas darbu.

Mūsu partijas līdere Jankovska pauda pārsteigumu par Elksniņa izteikto neuzticību. Partijā trešdien pieņemtais lēmums nav ticis apspriests un vakarā notiks partijas valdes sēde, kurā tiks runāts par turpmāko rīcību.

Visplašāk Daugavpils domē pārstāvētās Latgales partijas līderis Jānis Lāčplēsis nepretendēs uz mēra amatu. Viņa vadītā partija esot gatava strādāt ar visiem pašvaldībā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, "Esam gatavi strādāt ar visiem, kas strādās pilsētas labā. Atbalstīsim visus projektus, kas vērsti uz pilsētas attīstību," teica Lāčplēsis.

Pašreizējais pilsētas galva Andrejs Elksniņš (Saskaņa), pēc viņa domām, nav ticis galā ar saviem pienākumiem. Pilsētas nākamā gada budžeta izveide ir palikusi ārpus uzmanības, bet pats Elksniņš esot izsmēlis savu uzticību, teica Lāčplēsis.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem - Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Andreja Elksniņa pārstāvētajai Saskaņai, un četras Eigima - Mūsu partijai.

Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un visa ziņa

Top komentāri

...
.
Tur jautrības tikai sāksies. Vēl dzirdēsim visādas anekdotes.
Sarma
S
Jāgāž iedomīgais tips Elksniņš.
ha-ha-ha
h
Zemisko zagļu savienība (ZZS) forši uzmeta kremļa satelītus Saskaņu! Demagogs Elksniņš un viņa sulaiņi dabūs pasēdēt pie maizes un ūdens.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas