Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eiropas grāmattirgotāji un izdevēji aicina Latvijas valdību samazināt PVN likmes grāmatām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Vai Jus balsosiet par partijam, kas pienema so kretinisko PVN paaugstinajumu?
Zigurds
Z
Godmanis pieņēmis daudzus vājprātīgus lēmumus. Preses, grāmtu un kultūras iznīcināšana ir kronis tai viņa vājprātībai un Latvijas iznīcināšanas mānijai.
to DT
t
Tāpēc, ka tagad izdevēji ir spiesti grāmatas pārdot par cenu, kas bieži vien ir zemāka par pašizmaksu, lai dabūtu atpakaļ vismaz daļu no ieguldītajiem līdzekļiem.
DT
D
Bet es joprojām nesaprotu, kāpēc, pat par spīti PVN paaugstinājumam, grāmatas ir kļuvušas lētākas! Ja agrāk klasiķa darbu pusķieģeļa biezumā varēja labi ja par Ls 20 nopirkt, tad tagad ar Ls 10 pietiek.
No malas
N
Vai neesat pamanījuši, ka arī pārtikas pirkumi samazinājušies? Tā ka ar jebkuru PVN grāmatas šajos apstākļos pirks mazāk. Un grāmatizdevējiem bus jāsamierinās ar mazāku peļņu.
precizējums
p
Komisijas dokumenta pielikumos nav 'rekomendāciju', bet gan 'ieteikumu'.
Paija
P
Ar vai bez lielajām likmēm, ja man to grāmatu vajadzēs, tā vai tā pirkšu.
heh
h
Ko jūs par tām grāmatām liekuļi? Izdevniecība norij 70% peļņas no grāmatas. Vēlaties lai grāmatas būtu pieejamas - iepumpējiet internetā.
Labi
L
Tas labi, ka grāmatnieki neatlaižas, uzkraut grāmatniecībai gandzrīz vai azartspēļu biznesa PVN - tas kaut ko liecina par iepriekšējo valdību.
Человек
Ч
Танатос, это бог смерти, а тяга к самоуничтожению, это одно из человеческих устремлений. Некоторые нации, исчезнувшие с лица Земли, тоже поддались этому устремлению...
heh
h
Normund, kas tas par lohatronu rīgas centrā? Kā rīcības partija rīgas domē spēs atrast naudu, lai izmaksātu bankas baltijas noguldītājiem parāda summu?
Normunds Grostiņš
N
Kā grāmatu izdevējs otrajā paaudzē pilnībā atbalstu prasību samazināt vājprātīgās PVN likmes grāmatām!!!
fiksais
f
Es domāju, ka Godmanim jāatņem visi valsts apbalvojumi. Godmanis tīši nīcina latviešu valodu un tās tradīcijas. Pēc šiem PVN grozījumiem grāmatu apgrozījums latviešu valodā krities par 40%. Kāpēc Godmanis tik traki grib iznīcināt Latviju?
zvirbulēns
z
Eiropas Rakstnieku padome (ERP), Eiropas Grāmattirgotāju federācija (EGF), Eiropas Izdevēju federācija (EIF) un Zviedrijas Izdevēju asociācija (ZIA). -------------------- Jā, ko tik nedabūn gatavu, bet, ja visu tā kārtīgi apdomā, tad kādēļ gan cīņā neizmantot šīs izkārtnes, kas var liegt to prieku? Vēl vajag mēģināt dabūt arī ASV kultūras departamenta činavnieka, ja ne paša Obamas, vēstuli, un ne ar lūgumu, bet prasību :))))
heh
h
mhm. Tūlīt izlīdīs komolevsku sandis un uzstās ka MS programmatūrai arī vajag pazeminātu PVN likmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

23.aprīlis - Grāmatu diena

Tradīcija 23. aprīlī – Svētā Jura vai latviešiem Jurģu dienā – dāvināt saviem mīļajiem grāmatas un rozes līdz mums ir atceļojusi no Spānijas provinces Katalonijas. Tur vēl tagad ir dzīva leģenda par gudro Svēto Juri, kas pārvarēja tumsonīgo māņticību un izglāba princesi no pūķa nagiem. Tai vietā, kur ievainotā pūķa asinis skāra zemi, uzplauka sārta roze.

Kopš tā laika ik gadu 23. aprīlī, pieminot šo varoņdarbu, ļaudis mēdz dāvināt cits citam grāmatas un rozes. Katalonijā šī tradīcija ir ļoti spēcīga, un tāpēc šajā nedēļā tiek pārdota puse no visa gada grāmatu apjoma jeb apmēram 400 000 eksemplāru.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas