Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eiropas Komisija pārbauda aizdevuma saistību izpildi

Šonedēļ Eiropas Komisija (EK) kopā ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) uzsākusi pārrunas ar Latvijas amatpersonām, finanšu struktūrām un sociālajiem partneriem par sasniegto progresu ekonomikas stabilizācijas pasākumu īstenošanā. Divu nedēļu laikā EK noskaidros, vai Latvijas valdība pilda saistības, ko tā apņēmusies Saprašanās memorandā pirmā maksājuma saņemšanai.

"No Latvijas netiek prasīta ķīla, bet gan pašas nosprausto ekonomikas atveseļošanas pasākumu izpilde - tas ir vienīgais veids, kā novērst makroekonomisko kļūdu atkārtošanos. Pirmo maksājumu Latvija varēs saņemt tikai tad, ja ir uzsākta valsts izdevumu samazināšana, valsts pārvaldes reorganizācija un citi ekonomikas stabilizācijas pasākumi," uzsver EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca.

Kā EK pārstāvniecība jau norādījusi, palīdzība netiek sniegta valdībai, Saeimai vai politiskajām partijām, bet gan valstij. EK esot svarīgi, lai tagad tiktu iedarbināts tāds ekonomikas politikas atveseļošanas un uzraudzības mehānisms, kurš nebūtu atkarīgs no konkrētas valdības vai Saeimas sasaukuma un spētu darboties ilgtermiņā.

Vidēja termiņa finansiālo atbalstu 3,1 miljarda eiro apmērā paredzēts sniegt sešos maksājumos, un katru nākamo maksājumu varēs saņemt tikai tad, ja tiks izpildītas Saprašanās memorandā paredzētās saistības. EK regulāri un cieši uzraudzīs piešķirto līdzekļu izlietojumu atbilstoši paredzētajam mērķim, tāpēc Rīgā šo un nākamnedēļ uzturas EK Ekonomikas un finanšu jautājumu ģenerāldirektorāta eksperti un amatpersonas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas