Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Eiropas Parlamenta vēlēšanām pavisam pieteikti 17 saraksti

Ceturtdien noslēdzās deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Kopumā vēlēšanām ir iesniegti 17 deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā ir pieteikti 186 deputātu kandidāti, Dienu informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa. Salīdzinājumam 2004.gada EP vēlēšanām tika pieteikti 16 deputātu kandidātu saraksti un 245 deputātu kandidāti.

Kandidātu sarakstus šā gada EP vēlēšanām ir iesniegušas šādas partijas un partiju apvienības: Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, Zaļo un Zemnieku savienība, "Pilsoniskā savienība", "Jaunais laiks", Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, "Sabiedrība citai politikai", "Tautas partija", "Par Dzimteni!", "Latvijas Atdzimšanas partija", partija "LPP/LC", politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs" , "Libertas.lv", Rīcības partija, PCTVL - Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", "Kristīgi demokrātiskā savienība", Osipova partija un partija "Visu Latvijai!".

Piecos kandidātu sarakstos iekļauts lielākais iespējamais deputātu kandidātu skaits - 16 kandidāti, pārējos sarakstos pieteikto kandidātu skaits ir no viens līdz 15.

CVK apkopotā informācija liecina, ka divas trešdaļas jeb 64,5 procenti visu deputātu kandidātu ir vīrieši, bet 35,5 procenti - sievietes. 85,5 procentiem EP vēlēšanu deputātu kandidātu ir augstākā izglītība, bet 14,5 procentiem - vidējā izglītība.

Tāpat divas trešdaļas jeb 68 procenti deputātu kandidātu dzīvo Rīgā vai Rīgas rajonā. Deputātu kandidātu vidējais vecums ir 44 gadi. Vecākajam EP deputātu kandidātam ir 85 gadi, bet jaunākajam deputātu kandidātam - 22 gadi. Kandidāti, kuru vecums ir 22 gadi, ir trijos sarakstos.

EP vēlēšanas Latvijā notiks vienlaikus ar pašvaldību vēlēšanām šā gada 6.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas