Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

EK: Zviedrija pauž ES dalībvalstu politisko gribu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skuķis
s
Paskatoties atpakaļ uz visu šo ''jauko'' laiku un trakajām peripētijām, varu pateikt vienu - ja es kādu vēl cienu no politiķiem šajā aizspogulijā, tad tie ir tikai 3 cilvēki - Vaira Vīķe Freiberga, Valdis Dombrovskis un Einārs Repše. Pārējie ir klauni, kuri rūpējas paši par sevi un apmierina savu godkāri pēc varas. Tie ir tukši cilvēki, bez sirdsapziņas, bez sava tautiskā pašlepnuma. Iespējams, ka starp viņiem ir arī kāds kārtīgs cilvēks, tad atvainojos, bet viena liela daļa tautas saprot, kuri ir tie, kas pelnījuši visdziļāko nicinājumu.
.
.
..
Tante
T
Lielāki nodokļi = mazāki budžeta ieņēmumi. Interesanti, cik ir izbraukuši uz vietām, kur nodokļi ir 6 x mazāki. Pašnodarbinātais Latvijā - 33% soc. nod + 23% ienakuma nod. = 56% no algas. Vēl jau vajag tērēt laiku, naudu transportam, veidlapām ( tūlīt vajadzēs kompi un internetu ), lai par katru santīmu atskaitītos. Mans viedoklis - mūs dzen laukā no Latvijas. Atbrīvo vietu, varbūt ķīniesiem, kas to lai zina.
vim
v
No Dow Jones Newswires: - Budžeta samazinājumi par 325 miljoniem latu 2010.gada budžetā, ka to plāno Latvija, nav pietiekami, uzskata Anders Borgs, kurš grib redzēt budžeta samazinājumu par 500 miljoniem saskaņā ar agrāko vienošanos. Borgs uzsver, ka budžeta deficītam jābūt zem 8.5 procentiem no IKP.- Manuprāt šeit parādās skaidri, ka Borgs ar budžeta samazinājumu saprot t.s. ieņēmumu un izdevumu konsolidāciju, kam kopā jāsanāk par 500 miljoniem kā solīts. Tāpat kā Almunia. Kurš kuru nesaprot un pārprot, kurš spēlējas ar vārdiem un kam tas ir izdevīgi?
nn
n
"mērķis 8,5% deficīts sasniedzams ar 225 mln nevis 500 " to dombrovskis var iestastit vieteejiem, bet aizdeveji nav tik viegli apmulkojami !
vim
v
Ups - un zviedru avīzes pilnas ar lieliem virsrakstiem, ka Almunia atbalsta Borga viedokli! Bet Borgs starp citu arī norādīja NĪN nepieņemšanu kā vienu no neizpildītajiem solījumiem, ko viņš pārmet Latvijas valdībai.
o
o
Iveta Sulce vai nu telo , vai nesaprot neko; Almunias pazinojums tacu ir smalks uzbraciens Zviedriem; izlasiet velreiz so pazinojumu anglu val; Alminia atbalsta valdibu, un uzsver 8,5 % merka sasniegsanu.
filozofs
f
praatiigi runaats... inflaacija apeed uzņeemumus , taspats notiks ar valsti.
ciniķis
c
nevajag pārspīlēt augļotāju nozīmi ekonomikā. Pēc tavas teorijas sanāk, ka vis strādā bezjēgā un neviens nekad neko nepelna, bet vienīgais finansējuma avots ir bankas ar saviem procentu aizdevumiem. Strādāt vajag, tad nevajadzēs skriet uz banku pēc aizņēmuma katram sīkumam. Ir ļoti daudz uzņēmēju, kas nav parādos līdz ausīm, kas ražo arī bez visiem aizņēmumiem un vēl tirgo savos veikalos ( zemnieku piemēs) un banka iet uz poda, bankai rokas par īsām, lai viņus izputinātu. Tie, kas nejēdz un nemāk, tie skrien uz banku un paraksta nosacījumus, ieķīlāt savu, radinieku un vēl galvotāju mantu. Es saprotu, ka līdzšinējās ideoloģijas un masu propogandas ietvaros ekonomika citādi kā ar kreditēšanu neesot iespējama, tomēr vajag nedaudz izrauties ārpus ierastās "nepagāžamās patiesības" rāmjiem un tad, varbūt, parādīsies plašāka bilde un plašākas iespējas. Ir iespējama ekonomika arī bez šiem augļotāju deviņu ādu plēšanas pakalpojumiem, tikai par cik augļotāji visā pasaulē ir ieguvuši milzīgu politisko ietekmi ( maksājot kukuļus), tad šī sistēma tik ātri nemainīsies. Būs ļoti grūti uzlikt nodokli pocentu ienākumiem un naudas atmazgāšanas transakcijām, bet laiks rādīs. Par cik kreditēšanas sistēma ( shēma) kurā kredītus varēja atdot tikai uz nākamā - lētākā kredīta rēķina ( pēc centrālo likmju samazināšanas) ir izbeigusies procentu likmēm tuvojoties nullei, tad ir cerības, ka finanšu sektors restrukturizēsies dabiskā ceļā, lai arī valdības mākslīgi cenšas šo restrukturizāciju nepieļaut. Bet neapturēs nekādas valdības šo restrukturizāciju, turmāka naudas drukāšana un grūšana bankās un patēriņa stimulēšanai draud ar hiperinflāciju un sistēmas pilnīgu sabrukumu. Tā, ka mūs gaida lēna deflācija, pie tam globāla, kuras laikā ļoti daudzas bankas netiks "glābtas", jo nebūs iespēju.
dzeris
d
Ne zviedri, ne ES nevēlas grezt ne skolotājiem, ne pensionāriem. Tur nesēž idioti, un redz, kur Latvijā aiziet nauda - samilzušā un bezjēdzīgā valsts aparāta uzturēšanai, ko viņi sen presa reformēt un saīsināt, tā ietasupot simtiem miļjonu. Patreiz birokrātijai aiziet ap 800 miļj. gadā, prasa samazināt uz pusi. Muļķuzemes iedzīvotāji, tā vietā, lai lamātu zviedrus, labāk būtu prasījuši valdībai izdarīt to.
Kaalis
K
Zviedrijas Finanču ministrs ir mēnešsērdzīgs, viņš murgo.
Ērglis
Ē
"EK: Zviedrija pauž ES dalībvalstu politisko gribu" Ups. Ko nu? Karamba: Katrā ziņā skandināvu banku lamāšana ir jauks, bet tomēr laika kavēklis un tas nav nopietni. Dombrovska iniciatīva arī nevarēs ietekmēt esošos kredītņēmēju līgumus (ar atgriezenisko datumu šādu ierosinājumu būs ļoti problemātiski iedzīvinināt, tāpēc esošie parādnieki paliks gribot), bet vismaz nākotnē varētu ko dot. Taču arī ir skaidrs, ka likumam būs jābūt ļoti sarežģītam, savādāk hipotekārā kreditēšana te apstāsies vispār, jo banka neredzēs jēgu kaut ko kādam dot. Var nemīlēt bankas, bet ja tev nebūs kas aizdod, tad tu nevarēsi ne pirkt, ne ražot.
Karamba
K
Vispār malacis Dombrovskis,.. ar to kredītņēmēju iniciatīvu.. smalks mājiens zviedriem. :) Savās mājas tādu banku darbību šie pat murgos nevarētu iedomāties, ..a te re, Baltijas lohus ,kas kokos dzīvo pa vieglo grib padancināt, uzvārīties un vēl palikt labiņie :) Cita tēma, ka akūti vajadzīgas reformas tā arī nenotiek- arī fakts. Pārvaldes samazinājuma 35% vieta notikuši knapi 5% .. un arī, uz papīra.. Jeb, grozi ka gribi, viss pašu rokās.Tie vienkāršie organismi,kas bariem spieto, tēlojot ekspertus un politiķus, savu publisko laiku ir sen jau pārtērejuši.Laiks mājās, un vēl labāk- attā, pie Latvijas robežas.
Vic
V
ja nevar vairs nogriezt, būs jāceļ nodokļi! --------------------------------- Sen jau vajadzēja kultūru pārcelt uz pašfinansēšanos. Turpat 20 gadus jau laupa budžetu.
Čemodāns
Č
par kargina atmesto naudu pētersones dēliņš pa visu pasauli ver vaļā vienu krogu pēc otra, jau līdz venecuēlai ticis. Priekā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas