Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ekonomisti: nav aplēsti progresīvā nodokļa ieguvumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
I.Smilga
I
Kur bija abi ekonomisti,kad neaplēšot ieguvumus,pretēji visu pasaules valstu praksei un EP ieteikumiem, tika paaugstināts pievienotās vērtības nodoklis no 18% līdz 21% pārtikas produktiem,no 5% līdz 10% zālēm un komunālajiem pakalpojumiem,no 5% līdz 21% apbedīšanas pakalpojumiem? Kādēļ nav dzirdami viņu iebildumi par iespējamo PVN vēl tālāku paaugstināšanu līdz 23%? Ekonomisti nevar nezināt,ka Lielbritānijā,Horvātijā,Slovēnijā galvenajiem pārtikas produktiem,bet Maltā visiem pārtikas produktiem un medikamentiem(līdz 2010.gada beigām) ir noteikta 0% PVN likme,ka Polijā un Bulgārijā )% PVN likme tiek piemērota pienam un dažiem piena produktiem,bet Portugālē-dārzeņiem un augļiem;ka 0% PVN likme galvenajiem pārtikas produktiem ir noteikta lielākajā daļā Dienvid- un Centrālamerikas valstu,DĀR(19 nosaukumu pārtikas precēm,t.sk.rupjmaizei),Indijā,Bangladešā un daudzās citās valstīs,ka PVN bāzes pārtikas produktiem ir samazinājusi kā Somija,tā Ēģipte un Franču Polinēzija un ieviest 0% PVN likmi gatavojas Bosnija-Hercegovina. Interesanti būtu uzzināt,kā aplēsa progresīvā nodokļa ieguvumus,piemēram,Latvija 1919.gadā,ieviešot progresīvo ienākuma nodokli,vai Kazahstāna? Vai ekonomisti E.Rudzītis un V.Dombrovskis ir par to painteresējušies? Vai,piemēram,kā pirmskara Latvijā tika aplēsts ieguvums no 1938.gada 31.martā ieviestāieviestā 4% nodokļa no bezģimeņu darbinieku algām,ja alga pārsniedz Ls 110,- mēnesī????!
Iebildums Dunskai
I
Ieviešot progresīvo ienākuma nodokli,Ir jābūt neapliekamam minimumam,kas ir vienlīdzīgs ar iztikas minimumu! Tā tas ir visās pasaules valstīs! Nesaprotu,kāpēc neapliekamais minimums būtu jāatceļ Latvijā? Lai ieviešot progresīvo nodokli neko neiegūtu maznodrošinātie?
Politiskaa atbildiba
P
Ja sada profesore ar sadu viedokli var macit Universitate, tad nav brinums, cik dumji ir musu absolventi un konkuretnespejigi!
Politiskaa atbildiba
P
Musu valdiba ari sadiem (augsminetajiem) ekspertiem teelo it kaa vini izgudrotu progresivo nodokli, jo luk, javeic vel petijumi un javeic aprekini, tam nepieciesami menesi....Idioti, panemiet vienkarsi modeli no citam Eiropas valstim, kuraas sis nodoklis jau ir sen un taa vajadziba jau sen ir pieradita! Nee, bet vini telos talak, nu tak , viss tiek darits resnaa gala intereses!!!!!!!
kaka
k
nu ja tev visu laiku gadaas dzenami un skubinaami darbinieki, mooz pats esi pie vainas? mok esi suudiigs uzneemeejs un tev labaak vegjeteet valsts paarvaldee?
kaka
k
es ticu, ka muusu EM un FM iereednji vispaar neveic nekaadus apreekjinus, piedaavaajot savas scary idejas.
tfu-tu
t
Man interesē cik un kuri no šeit rakstītājiem ir spējīgi radīt uzņēmumu ar kaut dažām darba vietām Atņemt tam ,kurš prot strādāt ar galvu un kurš ir čakls- jā, to vien jūs protat un gribat. Nēesmu bagāta, bet cik man bijusi darīšana ar "proletariātu' - vienmēr dzenami un pieskatāmi jūs esat ,lai vispār daudz maz kvalitatīvi kaut ko padarītu.. Pārdalītāji atradušies!
redz
r
kā bagātniekiem nepatīk. Vajadzēja agrāk, tagad nav īstais brīdis, nebūs cerētais rezultāts u.t.t. Muldat, muldat. Maksāsiet, nekur neliksieties.
kuilis
k
Ekonomisti un finansisti vispār varētu apklust - jūs esat liekas profesijas. Vajadzētu aizliegt. Viss ko jūs varat pateikt - kā vajadzējaa rīkoties PĒC TAM!. Bet to var izdarīt jebkurš.
123
1
1000 Ls. Tā vairāk tāda psiholoģiska robeža, vairāk tāds tautas viedoklis par labu algu, nevis eksperta vērts secinājums.
Nevergs
N
LU profesore vissakarīgākais eksperts, var redzēt, ka nav ieinteresēta. Bet kāpēc neņem formulas aprēķinam no citām valstīm? Francijas nodoklis, cik zinu, ļoti labi darbojas.
kuks
k
Mana alga uz papīra ir apm 3000 Ls mēnesī. Ienākuma nodoklis 25%. Tātad apm 750 Ls. Uz rokas paliek apm 2100 Ls. Noarbojos ar eksportu, tātad no valsts nesaņemu neko, bet nodrošinu darbu citiem. Ja ienākuma nodokli palielinās par 10%, tad papildus samaksāšu 300 Ls. Iztikšu arī ar 1800 Ls mēnesī. Ja tā nauda tiek pensionāriem un skolotājiem, es piekrītu.
pareizā secība
p
progresīvo ienākuma nodokli - no 2009. gada 1. jūlija, pārējos - pēc tam!
Cik tur tā darba
C
Es iesaku to lietu atrisināt pavisam vienkārši: pajautāt Šleseram, Šķēlem, Ārgalim, Ūdrei, Brigmanim, Lembergam un citiem salašņām, kur viņi ir dabūjuši savus miljonus. Un, ja nevarēs oficiāli pierādīt, tad lai sēžas cietumā un ar visu mantas un naudas konfiskāciju.
Berta
B
Tak mūsējiem pseidoekonomistiem ir neērti atzīties, ka paši ir nejēgas, tur visa sāls. Labāk eksperimentēs līdz nejēgai, iznīcinās tautu (, kā saka krieviski: "obosratsja, no ņe podatsja!"). Es arī nesaprotu, kāpēc nevar uzklausīt kaut vai SCP ekonomistu viedokli pareizajā laikā, kas tie jau pirms 1,5 gada brīdināja, ar ko tas beigsies. Bet nē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Diena.lv jautā: Cik lielai jābūt algai, lai tai piemērotu augstāku ienākuma nodokļa likmi?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas