Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ekonomists: jāatsakās no pašreizējā budžeta konsolidācijas pasākumu plāna

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
?
?
Bet gudrinieks tā arī skaidri nepateica, kas tieši jāietaupa. Kad reiz kāds skaļi formulēs to šausmīgo neizbēgamību, ka jāsamazina tieši svētās govis - pensijas un pabalsti?
Andris
A
Var piekrist, ka jāveic beidzot arī struktūrālās reformas. Bet noteikti nepiekrītu, ka būtu jāatceļ paredzētie pasākumi. Nodokļu palielināšana tabakai, alkoholam, degvielai un gāzei noteikti ir vajadzīga. Eksportu tas noteikti neietekmē. Ja veikt abus pasākumus - gan struktūrālās reformas, gan akcīzes nodokļa palielināšanu, tad var budžetu konsolidēt jau par 100 miljoniem. Turklāt būtu jālīdzsvaro sociālais budžets. Cik naudas ir, tik izmaksā pensijās. Tad jau šogad varētu nodrošināt, lai budžeta deficits būtu mazāks par 3%. Bet nākamgad varētu jau veidot bezdeficita budžetu.
pakausis
p
strādā strādā "ekspertiņ".. runā to ko tauta grib dzirdēt, līdz tam laikam, kad tev atkal vajadzēs lai tauta dara to ko tev vajag un nes tavam krogam ienākumus :)) Standarta "ekspertu" uzvedība.. kā no mācību grāmatas :D Tagad runās ko tauta grib dzirdēt, kamēr bauri aizmirsīs, ka parādos iekūlas tieši klausoties tādus pašus, bankās strādājošus "finansu ekspertus" kuri ieteicai aizņemties līdz strutainajam brnhītam, ķīlājot visu ieskaitot omes zobus :D krenķis tik, ka lielākā daļa letiņu uz šiem atstrādātajiem gājieniem pavelkas
air
a
Izskatās, ka "baņķieriem" beidzot arī viss piegriezies. Lidostās vienmēr brīnos kāpēc Latvijas ierēdņi ar savu izteikti pilsonisko ģērbšanās stilu tik ļoti izceļas uz citu fona. Liekas, ka gudri cilvēki, bet vairumā laikam izpildītāji, kuriem vārdi inovācijas, netradicionāla domāšana, radošums ir pavisam sveši. Prasīt no viņiem valsts pārvaldes pārveidošanu un racionalizāciju ir bezcerīgi. Jātaisa "pozitīvā revolūcija" - referendums par ātru satversmes pārveidi prezidenta pilnvaru palielināšanai. Cilvēkiem šai valstī krasi pietrūkst iedvesmas - ja spētu atgūt - varētu kalnus gāzt.
skaldi un valdi
s
Jāapvieno pašvaldības un valsts policija - īstais brīdis. Uz telpu īrēm un remontiem vien cik var ietaupīt.
> A Dane
&
How do you call those latvians who happens to be unordinary?
labvelis
l
you are an all round idiot, shut up if you don't know latvia, otherwise you and all your pigs may face trouble
ZZS
Z
ir iegrimuši populismā un korupcijā līdz kaklam .Un nekādas reformas ar viņiem nav iespējamas.Politikāņi laikam aizmirsuši ka reformas lielākoties ir nepatīkamas ,nepopulāras uz kurām sev vēlētāju punktus parasti nekrāj ,ja tai partijai rūp valsts ne tikai savas partijas intreses.Bet no ZZS to nu gan neesmu radzējis.
haha
h
Nu gan komentētāji, paši sev grāvi izrakt nejaudā, pat to gaida no valdības... :-)
aha
a
a mums patīk izglītoti bērni, izglītota jaunatne - ko nu? ver pie sevis pats skolas ciet.
Lelle
L
Tie ministriju, aģentūru, dažādu siltu iestāžu un fondu barokļi paši sev drīzāk uztaisīs kiri-kari, nekā sevi samazinās.
Lelle
L
Viņi paši sev drīzāk uztaisīs kiri-kari, nekā sevi samazinās.
Svins
S
Lasot šo, šķiet, ka vēl visi sū** ir vēl tikai priekšā.
A Dane
A
A place to save a lot of money is in the educational system as I also point out as an example. There are a lot of towns where you could close down most primary schools and just keep one. And why not close down some of the gymnasiums too? It is still cheaper to but students in a bus to Valmiera from Cesis, than to have 2-3 highschools in Cesis. There might even be enough in the budget to keep some of the schools in the countryside then. They are not rentable at all, but I guess we all agree that we can not close down all the schools in countryside. Another possibility is that parents in the countrysides go together and form "free schools". Theese school has to be run by the parents, and financed 80% from the state and 20% by the parents. The 100% is what the school cost when it is run by state/municipality. But since parents can run it more effectively ("talkas" etc.) it has actually shown in Denmark that the part the parents has to pay in the end, is much lower than 20%. I do not say that we have the "golden" solution in Denmark, but I just see a lot of possibilities which stil has not been tried yet in Latvia.
alberts
a
A,varbut laist ZZS ar L&B pie šprices lai rāda KO VAR?Tad ta "muļķa laišana" varetru arī aptrūkties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas