Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eksperte: aizliegums pasākumos fotografēt ar profesionālām kamerām nepārkāpj cilvēktiesības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Trigger
T
Gatis problēmas risināšanu ievedis purvā, nevietā ierunājoties par cilvēktiesībām. Kad te pelņīt nāk svešzemju skatuvju zvaigznes, tās nāk ar produktiem, uz ko viņiem ir autortiesības. Uz dziesmu un deju svētkiem savu autortiesību nav nevienam: nav un nebija arī VVF un viņas sulainīšiem, kas drošibas pārspīlētu apsvērumu dēļ centās izslēgt "lielu, melnu kameru" profesionālo lietošanu. Ap šo incidentu karūsu ķeršanai ūdens ir saduļķots, skaidrības nav, tādēļ Gatis Vanags apjuka un neatbilstoši formulēja prasību tiesā.
Sniper'sEye
S
Tas sliktākais, ko mazafišēti parādīja tie minētie -- pēdējie lielie -- Dziesmu un deju svētki dažu atslēgas rīkotāju izdarībās: attieksme pret dziesmusvētkiem tiek monopolizēta, -- monopolizē tādi izmantotāji kā Vairas Vīķes-Freibergas kordebalets, kā VVF izlutinātā Aiva Rozenberga, kas šajā gadījumā bija viena no galvenajām personām, kas bija atbildīga, bet profesionāli nespēja tikt galā ar šo problēmu: darīja, kā mācēja, bet -- mācēja slikti, toties -- darīja ar lielu ambīciju. Lai toreiz sākto turpinātu, šīs līnijas demagogi velk uz tiesu popkoncertu rīkotājus un popzvaigžņu šejienes vadātājus. Vai tiesvedības turpinājumā tiesnešiem pietiks prāta un izglītības atšķirt svešzemju profesionālo mākslinieku tiesību aizsardzību no Dziesmusvētkos iesaistīto -- GAN klausītāju, GAN dziedātāju, GAN dejotāju, GAN skatītāju/tautas daļas kopējo interešu aizsardzības: te abās pusēs bija un ir savējie, vienīgi pa vidu iespraukušies savtīgie, kas uzurpē tiesības uz varu lemt, bet lemšanu nespēj pamatot ar zināšanām un prasmēm.
Bite
B
Es fotogrgrāfēju ar neprofesionālu kameru, tāpēc attēlu kvalitāte nedod iepēju tos izmantot komerciāliem mērķiem. Loģiski, ka profesionāla tehnika un profesionālo fotogrāfi: 1) var radīt tādus foto, ko var brīvi pārdot citiem (bieži, dzeltenajiem jeb urīnkrāsas izdevumiem); 2) var fotogrāfēt kā paparaci; 3) ar savām zibspuldzēm un izturēšanos traucēt pasākuma norisei (piemēram, bojāt TV reportāžu kvalitāti). Tā kā, šajā gadījumā taisnība nevar būt tikai vienai pusei. Profesionālā fotogrāfēšana ir obligāti jāsaskaņo ar pasākuma rīkotājiem un māksliniekiem, kas tur uzstājas.
Grrr
G
"profesionāla fotokamera" jau sen vairs nav ekskluzīvs profesionālu fotogrāfu rīks. Tas sanāk teju tāpat kā nelaist iekšā cilvēkus ar mobilajiem telefoniem, kas jaunāki par 3 gadiem. Ja ir uztraukumi par zibspuldzēm un to traucēšanu, atgādinu, ka tieši ziepjutrauki parasti tiek lietoti automātiskajā režīmā un ar ieslēgtu zibspuldzi. Ja cilvēkam ir spoguļkamera, viņš parasti zina, kad zibspuldzi nelietot (un arī kad no tās īstenībā nav jēgas). Bez tam, nav nekādu problēmu kāreiz aizliegt fotografēt ar zibspuldzi, tā vietā, lai aizliegtu tādu mistisku fišku kā "profesionālie fotoaparāti". Man nemaz nav citas fotokamers, vai man tāpēc jāpērk ziepjutrauks, ja vēlos pāris bildes no Dziesmusvētkiem?
Dienai
D
Vai Kehres vietā nevarējāt intervēt kādu juristu? Kehrene taču specializējas uz to, lai iznīdētu pamatvērtības, identitāti un izceltu "apspriestos"krievvalodīgos. Kehres darbinieki rīko skolās 'bērniem tikšanās ar Mozaīkas biedriem. Bērnu tiesības no bērnības netraumēt sevi ar geju dzīves ainām, par to Kehrenei maza bēda, jo viņa nopelna par relatīvisma kultivēšanu un latviešu identitātes un pašvērtības iznīcināšanu.
Ilzei Brands Kehrei
I
Latviešu Ždanoka, aiztaisi muti! Pietiekoši par Amerikas globālistu naudu latviešus esi zemē dzinusi. Lai nedzirdam vairs tevi, nekad vairs.
WALA
W
Pa savam jau es varu saprast - kad gadās kāda "Privātā dzīve" ko pašķirstīt - bieži vien ir uznākusi doma, ka šitie "paparazzi" ir vienkārši neciešami un bez nekādas mēra sajūtas - pat īsti nemaz negribas lasīt kas tajā "lapelē" rakstīts.
Fly
F
Kur šī fakīnā latviešu izcelsmes Tatjana Ždanok atkal uzpeldējusi? Kāpēc ar ņirdzīgi pretīgu smīniņu visur jābāž deguns, atradudusies izcila eksperte, vai zinies...
Sniper'sEye
S
Toreizējie vērojumi radīja mazliet citādus secinājumus nekā lielākā šejieniešu daļa spēj atcerēties. "Šo Dziesmu un Deju svētku darvas karote ažiotāžā ap fottehnikas lietojumu dižkoncertos bija latviski bauriskās iztapības un tam parlēlās mietpilsoniskās aprobežotības triumfs. Visa antofoto ažiotāža bija saistīta ar citādi ļoti cienījamo Vairas Vīķes-Feribergas vēlmi palepoties ar mūsu svētkiem un uzaicināt uz tiem Somijas Prezidenti Tarju Halonenu ar kungu, kā arī citus cienījamus VIP... Šši visnotaļ cienīajmās vēlmes dēļ tieši Aivas Rozenbergas vadībā un atbildībā tika organizēti VIP antifoto aizsardzības pasākumi. Patiesi cienīajamos VIP-us var sekmīgi aizsargāt arī daudz gudrāk, klusāk un rezultatīvāk. Šoreiz tas tika izdarīts izcili nemākulīgi, ļioti vērienīgi un, galvenais, svētku rīkotājus šai jomā padarīja par latviski bauriskās iztapības, pakalpības un stulbas pazemības čempioniem. Kocencentrējot profesionāļu skatījumu uz svētkiem tikai 2 cienīajmu profesionāļu acīs, tika radīts negribēts iespaids par šaurām grupu interesēm, bet sabojāts darbs arī daudziem fotogrāfiem, kuriem šie VIP-i un arī mūs elite Privātās Dzīves stilā neinteresē nemaz, toties tika sabojāts ilgus gadus darīts darbs, kurā šie svētki ar kopkora tuvplāniem un dejumasas panorāmām pietrūks. Turklāt līdz turpmākajiem 5 gadiem tā tika tēlainībā apzagti arī daudzas valsts un kultūras iestādes, kurām pietrūks attiecīgo attēlu, jo arī Aivara Liepiņa un Ilmāra Znotiņa cilvēciskās iespējas nav un nebija bezgalīgas. Arī aizbildināties ar pretterorisma un reāli apdraudētu publisko drošību šoreiz varētu mēģināt vienīgi diletantiski." Un nu ir dilemma: gaidīt nākamos svētkus, baidoties, vai vēl kāds neuzaicinās kādus hiperraugstus viesus, kuru dēļ kumpmuguru bāleliņi pārspīlēs ar drošības pasākumiem vai to TV, kam aiznākamā dienā jau tirgus VHS kasetes un DVD gatavi, režisoru ērtībām. Aiva Rozenberga daudzus pasākumus un aizliegumus nomenedžēja šai jomā ar izcilu diletantismu un varenu iedomību. Tiesas procesā nebūtu profesionāli par ekspertiem pieaicināt vien popkocertu rīkotājus, -- Latvijas Dziesmu un deju svētki vispirms ir Latvijas tautas svētki un arī to atspoguļojums nepieciešams tautai svētku starplaikā: grāmatās, fotoalbūmos, Latvijas pašreklāmas izdevumos: pēc pēdējiem svētkiem mazāk ir laba izvēles/atlases fotomateriāla nekā citreiz, jā ir Ineses Zanderes menedžetais viens albūms, kur savākts labs -- 8 (10) no visām norises vietām -- autoru materiāls. Laba grāmata, dāvana. Viena vien: atlses izvēle ārpus šīs komandas minimāla, jo daudzi vīri nospļāvās: daudzi pro fotogrāfi strādā svētkos no savas kabatas un no ieguldījumiem tādos apgrūtinājumos atteicās. Dziesmusvētkus pielīdzināt svešzemju popšiem ir vai nu neprofesionāli vai spekulatīvi. Pilnībā par problēmas citiwem aspektiem piekrītu Lunim!
grāmatvedis
g
Mans daikts ir profesionāls, bet neiešu jau ar to fotografēt. Un priekš kam latviešiem bildēt kaut kādus savus dziesmusvētkus? Tāpat kā mācīties kaut kādas Latvijas vēsturi?? Patiešām - sūdrallā???
Dodo
D
Un kurš būs tas soģis, kurš noteiks, kas ir "profesionāla fotokamera" un kas nav?
AF
A
a 2 acu Rolleiflex 2,8, kam nav maināmi objektīvi arī būs profesionāla kamera? kamēr neieviesīs normālu sarakstu ar ko aizliegts fotogrāfēt būs bardaks! Iekšā laidēji/ārā metēji varēs tēlot dievus un domāt kurš šodien fotogrāfēs un kurš nē.
Jānis Bībelnieks
J
Stulbs lēmums! Tā'dēļ KM paliek bez lieka Daldera un smadzeni!!
KSI
K
Man ir it kā «profesionālais» verķis. No lētā gala, kas pirkts pirms gadiem pieciem. Tagad jebkurš jaunais ziepju trauks fočē daudz labāk. Jautājums - kāpēc, lai nofočētu ģimenes vajadzībām apmēram to vietu, kur dejo mans sīkais, man speciāli jāpērk mazais ziepjutrauks? Viesmākslinieku koncertos piekrītu, tas arguments ir vairāk kā Ok.
lielaisjaanis
l
Nu organizatoriem pamatiigi sakaapis galvaa! Nu tik tagad citi safotografees un pamatiigi nopelniis. Latvijaa jau nav pat normaals foto tirgus, cenas tikai santiimos...Vini kautko laikam iekaseeja no akrediteetajiem fotograafiem. Ciiniities ar informaacijas izplatiisanu tacu ir bezjeedziigi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ko Gatis Vanags rakstīja Diena.lv 2008.gadā?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas