Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eksperti: šai "Dienai" ir pienācis gals

Redakcijas darbinieku aiziešana ir liels zaudējums laikrakstam "Diena", atzīst aģentūras LETA aptaujātie mediju eksperti.

Informācijas un komunikācijas zinātņu doktors Sergejs Kruks uzskata, ka līdz ar vairāku vadošo darbinieku aiziešanas no laikraksta "Diena", laikraksts zaudējis visas nākotnes izredzes. "Šai "Dienai" ir pienācis gals," norādīja Kruks.

Viņaprāt "laikraksta reputāciju nopietni iedragājušas AS "Dienas" valdes priekšsēdētāja Aleksandra Tralmaka konsekventā solījumu nepildīšana attiecībā uz uzņēmuma jauno īpašnieku paziņošanu. Turklāt arī fakts, ka jaunie īpašnieki izrādījušies konservatīvo spēku piekritēji, nesaskan ar laikraksta redakcionālo pārliecību".

Jautāts par to, vai AS "Diena" vadība tomēr nemēģinās pierunāt aizgājušos darbiniekus atgriezties darbā laikrakstā, Kruks norāda, ka, pirmkārt, sabojāta laikraksta reputācija, kas ir svarīgāk par to, kādi cilvēki tajā strādā. "Tralmaka iepriekšējie izteikumi neliecina, ka viņam piemistu vadītāja un diplomāta īpašības un viņš drīzāk izskatās pēc pašpuikas, kas savā varā pārņēmis lielu uzņēmumu un grib ieriebt bijušajiem kolēģiem," norāda Kruks.

Mediju eksperte Inta Brikše uzskata, ka šis notikums laikrakstam "Diena" būs liels zaudējums. "Tā bija saliedēta komanda un viena no profesionālākajām Latvijā. Laikrakstam būs problēmas šādu komandu nokomplektēt no jauna," teica Brikše, piebilstot, ka ir iespējams atrast cilvēkus, kas saraksta ziņas, bet redakcija ar kopīgu vīziju un redakcionālo politiku nekādā gadījumā nevar būt īstermiņa projekts. Viņa gan uzsvēra, ka "Dienas" zīmols sācis mainīties jau kopš tā pārdošanas brīža, bet pēc galvenās redakcijas un vairāku vadošu darbinieku aiziešanas "Diena" neapšaubāmi kļūs par citu laikrakstu.

Brikše šaubās, vai AS "Diena" valdes priekšsēdētājs aicinās atgriezties aizgājušos darbiniekus, pieļaujot, ka vienīgie, kas to varētu darīt, ir laikraksta jaunie īpašnieki - Roulendu ģimene.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas