Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Eksperti: Saskaņas centrs grib paturēt krievvalodīgo elektorātu sev

Tas ir gājiens pretī savam vēlētājam, Nila Ušakova (SC) parakstīšanos par referenduma rīkošanu, kas izšķirs krievu valodai valsts valodas statusa piešķiršanu, komentē politologi. "No partijas puses ļoti nekonsekvents lēmums, ņemot vērā viņu līdz šim pausto – tas ir veids kā nostiprināt krievvalodīgo vēlētāju lojālu sev," uzskata Providus pētniece Marija Golubeva. 

"Tajā pat laikā priekš politiskas partijas tas nav konstruktīvs lēmums, jo neticu, ka referendumā šīs izmaiņas tiks pieņemtas," skaidro pētniece. 

Līdzīgās domās ir arī politologs Kārlis Daukšts, kurš uzskata, ka šāds N.Ušakova gājiens parāda partijas ideoloģisko nekonsekvenci un mētāšanos, lai izpatiktu vēlētājam. "Manuprāt, šī ir neveiksmīga komunikācija, jo parāda Ušakovu kā neuzticamu politiķi, kurš ir gatavs mainīt viedokli, lai pielabinātos savam vēlētājam," saka K.Daukšts.

"Ušakova kā Rīgas mēra centieni pievērst uzmanību ir diezgan bezjēdzīgi, bet kā politiskās partijas pārstāvim tas varbūt ir nepieciešams," domā politologs Ivars Indāns. Viņš to skaidro ar SC vēlmi mobilizēt vēlētājus, kas partijai ir diezgan sašķelti un pārstāv dažādas iedzīvotāju grupas. "Saskaņas centram un līdz ar to arī Ušakovam ir it kā zaudētāja tēls, jo viņi bija tik tuvu valdības veidošanai, bet tas tomēr neizdevās. Tas ir tikai "it kā", jo viņi neko nav zaudējuši un atrodas turpat kur iepriekš un galvenais jautājums ir par vēlētājiem un to, kā ar viņiem runāt," skaidro I.Indāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas