Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Eksperts: Jautājumu par LB padomes locekļu ievēlēšanu nedrīkst politizēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vienotības triumfs
V
Kāpēc tikai Vienotība savu super parādnieku un guļavu rimsīti tur var turēt, bet citas pārtejas savus ielikteņus nevar tur virzīt? Kaut kā ļoooootiiiii atkal demokrātiski izskatās. Un ko tad līdzšinējā LB padome tādu ir nodrošinājusi?
ahoi!
a
...a kam Latvijai vairs vajag Latvijas Banku ? ...lats ir piesiets eiro ....lai kaltu monētas ?.....to pasākumu ,ko sauc par Latvijas banku varētu stipri nosusināt ! :)....tagad džeki spekulē ar valsts naudu un uzskata , ka algas ir nopelnījuši....šito var darīt arī privāta ieguldījumu sabiedrība ....vajag izsludināt konkursu - kurš sola drošāk un vairāk nopelnīt budžetam , - tie lai strādā....a tagad kaut kādi izrezētie - riskē ne jau ar savu naudu , bet valsts ! ...un slauc krējumu... Ja vēl LB būtu pasargājusi valsti no krīzes ...nav tur tādu specu ,kuri būtu spējīgi Latviju pasargāt ...
Domoklus
D
Domāju, Rubik Alfredovič būs īsti neitrāls!
Freemason
F
Laikam preksnosacijums jauniem loceklim but Brivmasoniem (Freemasons). Vinu merkis ir sagraut so valsti, to bankrotetu, un tad to parnemt
Juhans
J
Mans priekšlikums ir Šleseru, Sķēli un Lambergu - šie cilvēki ar savu drabu ir pierādījuši, ka saprot naudas vērtību.
šuriks
š
Nu labi nepolitizēsim, bet..! Kāda ir jēga no šiem LB padomes locekļiem? Ko viņi dara? Vai vispār ko dara, varbūt tikai saņem daudztūkstošu algu par neko nedarīšanu? Vai viņi ir vispār vajadzīgi? Vai kāds kaut ko ir dzirdējis par LB padomes locekļu ieguldījumu LB darbā? Vai tie vienkārši nav "mieti", kas kāš un atmaksā piķi? Atbildi, Rimševic? Pietiek fenderēt ar tukšd.irsējiem!
lala
l
KURAM NO VIŅIEM IR PHD MAKROEKONOMIKĀ? PAR PADOMES ALGĀM BŪTU VĒRTS PIESAISĪT KĀDU ČIKĀGIETI VAI BOSTONIETI!
sim
s
Par LB neatkariibu un apolitizaaciju var tikai ruugti pasmaidiit...
smaidulis smaidītājs
s
:)) mūsu zēmīte ir 'svētīta' ar ekspertiem ! ha ha ha!
Garām
G
Es gan nesaprotu, kā tas tā Latvijā ir iegadījies, ka centrālās bankas ka padomes locekļu kandidātus izvirza bankas prezidents. Tas nu, manuprāt, ir pilnīgi garām.
Vai saprot?
V
Vai šis cilvēks saprot, ko nozīmē politizēt jautājumu par LB padomes locekļu ievēlēšanu? Latvijā vara pieder Tautai. Uz 4 gadiem tauta veselu virkni jautājumu lemšanas tiesības deleģē Saeimai, kas jau pēc definīcijas ir politiska institūcija. Cita mehānisma, kā Tautas vārdā iecelt personas augstākajos valsts amatos, nav.
j,
j
Pirmkart ir skaidrs, ka shi 'eksperta' viedoklis, vismaz shaja gadijuma, ir meslu cupas verts, jo vins ir bankas darbinieks un no vinja puses butu neprodesionali nostaties pret LB, kas galu gala uzrauga ari vinja banku. Otrkart - ir nejedzigi, ka shis LB padomes veleshas paiet bez nopietnas debates. Piem., LB ta ari nav noteikusi, kas ir tas inflacijas merkis, kuru tas censtos sasniets. Eiropas Centrala banka tadu ir noteikusi - 2%, UK centrala banka datu ir noteikusi - ap 2% un sarkano uguntinju iedegsanos, ja inflacija pienak pie 3% robezas. Inlfation targeting rezimu ir ieviesushas ari citas ES jaunas dalibvalstis un ar lieliksiem rezultatiem. Par to ir jabut diskusijai jo ir skaidrs - ka taka paslaik - ta turpinaties nedrikst. Nakamais - diskusijai ir jabur ari par to - ka centrala banka tiek gala ar burbulu veidoshanos aktivu tirgos. T.i., nepietie, ka centrala banka uzmana paterina cenu inflaciju, bet tai butu jareage ari uz burbuliek aktivu tirgos, seviski jau tadel, ka tie medz radit paterina precu cenu inflaciju. Latvijas gadijuma tas ir NI cenas. Latvijas Bankai jau tagad ir instrumenti - ta vareja novesrst NI cenu burbuli un var ari nakotne - piem., augstas rezervju prasibas, ja vieteja banka aiznemas pa tiesho no mates bankas (un nevis no nogulditajiem) vai ari spert drosmigu soli, kas tiek aplukots ari universitashu ekonomistu aprindas peckrizes macibas apgushanas laika - un ieviest rezervju prasibas no banku aktiviem un nevis saistibam. NI cenas pedeja pusgada Latvija jau ir pieaugushas par 15-20% un vairak procentiem un iet uz augshu. Tas noteikti kada bridi parmetisies ari uz apterina prechu cenam. Un galvenais - ja LB istenots racionalu politiku, tad valdibai nevajadzetu kerties pie 'iekshejhas devalvacijas'. Resp. pasreizejas grieshanmas ir ieprieksehas LB padomes nemakulibas sekas. Protams - tas nav klajs fakta apgalvojums, bet pieejamie noverojumi spiez izdarit tieshi shadu secinajumu. Uzzinai - termins 'internal devaluation' ta pasreizeja nozime nav atrodams neviena ekonomiskas vai finansu zurnala, kas pieejams elektroniski Latvijas lielajas bibliiotekas (un tajas tomer ir pieejami no vairakam vislielakam izdevniecibam). Sanak, ka Latvija tiek veiks eksperiments, kura sekas pat nav teoretiski aplukotas. Kauns SEB, tas ekspertiem un Dienai, ka vinji grib noslpet shis veleshsanas un atstat Latvijas sabiedribu bez nopietnas diskusijas. Taja nevar piedalities banku darbinieki, jo vinju darbavietas uzrauga un kontrole pati LB. Diskusijai ir ar arzemju ekspertu un Latvijas augstkolu parstavju piedalishanos.
labāk citādi
l
Vajadzētu ievērot, lai jaunie LB padomes locekļi būtu bez interešu konfliktiem un lieliem aizņēmumiem, it īpaši ārvalstu valūtās. No iepriekšējā laika vajadzētu mācīties. Jābūt skaidrai neatkarībai no komercbankām.
ha-ha
h
Ir vēl valstī tādi jautājumi, kuri sola naudu, bet kurus nedrīkst politizēt? Arprāts, dodiet ziņu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas