Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Elektronisko balsu skaitīšanas sistēmu varētu ieviest jau 2013. gada pašvaldību vēlēšanās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Reo
R
BEIDZOT! Tiešām prieks par to!
Normunds
N
Pēdējie komentētāji noteikti ne reizes nav paši bijuši vēlēšanu komisijās.Ko var darīt ja cilvēki grib paspīdēt ar savu viszinību,bet parāda galīgo nezināšanu.Komisijās nestrādā galīgi dumi cilvēki.Un ar kompjuteriem jau māk rīkoties arī padzīvojuši cilvēki.Pirms vēlēšanām jau ir iespējams atlasīt ar kompjuteriem protošus rīkoties cilvēkus.Un ja domājat ka var radīt programmas kas visu to lietu saputro,tad jāatzīst ka jūs redzat visur un visos tikai krāpniekus un zagļus.Nav brīnums ka Staļinam savulaik PSRS izdevās radīt aizdomu un neticības sindromu.Jūs dārgie komentētāji noteikti labi dzīvotu PSRS.Jo steigtos palīdzēt varonīgajai KGB izskaitļot visus ,,tautas ienaidniekus,,Bet ja negribētu palīdzēt viņiem tad dzīvotu ieslēgušies aiz sešam atslēgām un baidītos pat paelpot lai tik jūs neizskaitļotu ...Nožēlojami ka nemeklējam izeju no šis dzīves ielejas bet cenšamies tikai saglabāt neticību visam.....Nevienam jau mēs neesam vajadzīgi izņemot paši sev!!!!
Oskars
O
No sākuma vajag vecmāmiņas iemācīt darboties ar datoru,nodrošināt Latvijas pilsoņus ar datoriem un elektrību,internetu,kā arī neredzīgos apmācīt ar tiem darboties..........
lala
l
Nākošais posms - 10 lielie skaneri pa valsti, kas visu 1milj var saskanēt 4h laikā - kā pieved no jauna iecirkņa, tā ieskanē & apstrādā. Rezultātu kastes aizzīmogo 10min pēc vēlēšanu beigām un ar auto nogādā rajona centrā, tad pie skanera. Protams, paralēli tam arī elektroniskā balsošana. Vēlēšanu komisijas var beigt darbu 20:15 un precīzi galīgie rezultātāti ir zināmi 24:00. Jaunā Saeima sanāk 1 ned. pēc vēlēšanām. Vēl viens labums - balsu skaitītāji nepaspēj salikt plusiņus saviem cilvēkiem un piekoriģēt aplokšņu skaitu.
Sarkans
S
Kronis šajā kriminalu valstī. Jak āds doma šitos aparatus nevar manipulēt, es jums un gimenei nopirlsu 4 nedēļas atpūti Tvaiku ielā. Tam kuram vara vienmer tiks ievelets. Lai dzīvo demokratija. Bet, better dead that red
pakausis
p
nu kameer vien paliek faktisks papiirs ar faktisku krustinju kurus nepiecieshamiibas gadiijumaa var paarskaitiit - tikmeer varbuut nav ar tik traki..
Normunds
N
Būtu labi ja visas šis darbības būtu veiktas ātrāk,bet zinot Latvijas realitāti kur daudzas lietas ir saistītas ar ,,ieinteresēto,, personu aktivitātēm tad vēlešanas procesa modernizācija netiks steidzināta.Mūsu politiķiem ir svarīgi lai vēl joprojām no vēlēšanām tiktu turēti prom tie kas ir izbraukuši...Jo arhaiskās prasības sūtīt pa pastu pasi lai varētu piedalīties arī tie kam nav tuvumā vēlešanu iecirkņi tā arīpa 20 gadiem nevienam nav bijis gribēšanas labot!!!!Problēmu redzēja un zin jau sen,bet neko nedarīja.Jo tad nevarēs manipulēt ar vēlešanu rezultātiem.Bet lai Šo procesu nevarētu uzlabot būs tādi kas bļaus par personas datu aizsardzību.Tas lai nenotiktu palsošana internetā!!!Galvenai lai sajauktu galvas visiem pārējiem un nekas nemainītos.....Zinu ka ir vajadzīga kontrole pār šiem rezūltātiem,bet vai mēs nevarētu ievēlet no visas Latvijas piecus vai desmit cilvēkus kam mēs uzticētos ka viņi nepieļautu ka tiekam mānīti.Lai viņi atrodas vēlešanu nakti CVK un uzrauga kā ienāk rezūltāti...Tādus cilvēkus mēs varētu ievēlēt jau tagadējas pašvaldības vēlešanu laikā un jau nākamās Saeimas vēlešanas viņi varētu uzraudzīt jauno elekronisko sistēmu....Var arī būt citi varianti,bet tikai vajag domāt un darīt nevis nosodīt un noraidīt!!!!
tv
t
taas nav elektroniskās vēlēšanas, bet tikai balsu skaitīšana! Kad ieviesīs iespēju ikvienam pilsonim balsot elektroniski?!?!
Sirmais
S
Kāpēc tik ātri, vai tad jāsteidzas ? Vēl taču vajadzēs "pārskaitīties" un "pielabot",kā nākas. 3000. gads būtu īsti laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas