Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Emigrācijas zaudējumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cita emigrante sabiedrības sviestam
c
Kāpēc tu domā, ka šajā galā cilvēki tikai primitīvus darbus dara? Tie, kas kā tu saki, ir gudrākie un spējīgākie, šeit pēc pāris gadiem dzīvo labi. Ja tu esi adaptējies, un tev ir perspektīva, un mērķi, un tu redzi, kā tos sasniegt - kāpēc braukt atpakaļ? Jo naudas taču te vairāk, kā LV, daudz vairāk, tam tak tu piekritīsi? Un visgrūtākais ir sākums, pēc tam kļūst aizvien vieglāk, un ar katru gadu vēlme braukt atpakaļ samazinās. Dzīve ievelk. Gluži vienkārši.
Sviests
S
Vau - un jā Sandri, vari nokāpt no Īrijas, tur vispār palikuši tikai 2/3 daļas no visiem viesstrādniekiem, no Īrijas tagad bēg kā no Latvijas 9 gadā. Sīkums jau it kā, bet šitais raksts kopumā velk uz haltūru. Vai nu raksti labi vai neraksti nemaz, āmen!
cita emigrante
c
Ko tad Točs ir nepareizi pateicis vai sarēķinājis? Viņš ir uzrakstījis, ka vajag sarēķināt. Palasa Latvijas komentētājus - tok muļķu zeme.. Tā arī līdz šim brīdim vērtības nav mainījušās, tā arī cilvēki vēl aizvien gaida, ka kāds viņus pagrūdīs uz to, kas viņiem būtu darāms.. Politiķi vainīgi, Eiropa vainīga, emigranti vainīgi, pēc tam būs imigranti vainīgi, visi vainīgi, tikai ne es, ka pašam iet slikti.. Eh.. No emigrācijas aizbraucējiem ir viens MILZĪGS labums. Cilvēki, kas aizbrauc, ir spiesti mainīt savu vērtību sistēmu, paskatīties uz lietām savādāk kā pa to latvisko spundi no mucas. Pieņemot tādus lēmumus, cilvēks UZŅEMEAS ATBILDĪBU PATS PAR SAVU LIKTENI UN LABKLĀJĪBU. Un tas ir labi. ļoti svētīgi. Varbūt tie daži, kas atgriezīsies Latvijā, ienesīs šo vērtību Latvijas kultūrā.. ;)
Sabiedrības sviests
S
Nav pamata nekādam izmisumam vai matu plēšanai, un Sandrim jau to vajadzētu labi apjēgt, izglītība tomēr atbilstoša. Nu un ja tie visi aizbraucēju tūkstoši būtu palikuši, lielākā daļa būtu badā nomirusi un mirušie jau stabili nekur neatgriežas. Cilvēks meklē kur labāk - tas taču ir elementāri, pašsaglabāšanās instinkts strādā kā vajag, tātad neizmirsim. Traukus vai jumtus mazgāt labāk tomēr Vācijā vai Anglijā, tur par to maksā vairāk, tie kas neko citu darīt nemāk tur arī paliks, gudrākie un spējīgākie brauks atpakaļ, tad kad šeit būs ko lovīt.
emigrante
e
beidzot kadas sarunas aizsaakums par nopietnu problemu.pati esmu projam nedaudz vairaak ka 10g.izmisums nevis ,,lielaas,, naudas smaka piespieda aizbraukt.ari 2 manu bernu gimenes-visi jauni cilveki-nezvai atgrieziisies Latvijaa.veel 2izmisigi megina atrast darbu Dzimtenee,pagaidaam ne visai veixmigi,ir normali izgliitojushies.nav slaisti-varbut vienkarshi neveicas,ne tur meklee.ir iespeja aizbraukt,bet vinji abi izlemushi izdarit visu,lai var dzivot Maajas.ceru-izdosies.vinji ir biezji bijushi pie manis sveshatnee-visus brivlaikus,kamer maacijas,taapec negrib eimgreet.kaadas iespejas ir Latvijaa?es pati diezkaadaam lielaam parmainjaam vairs neticu.paldies Dievam,ka jaunieshi pagaidam veel cer uz briinumiem...........................................................
v
v
No valdiibas puses ljoti logiski, ka shadi skaitlji nav izskanejushi, jo principaa taadi aprekini lielakoties ir pilnigas muljkibas. Autors pielaizh triis kljudas: 1) pienem, ka emigrejoshie strada un ar tadu pashu darba razhigumu kaa palikushie. Principa galvenais emigracijas celonis ir bezdarbs, tapec iespejams, valsts ietaupa uz emigracijas rekina, nemaksajot pabalstus un nesniedzot citus pakalpojumus; 2) Nerekina neto efektu. Pat ja cilveks strada pashvaldibaa par 100 latiem par setnieku, neto efekts no vinja eksistences visdrizak ir negativs, jo vinja pateretie pakalpojumi izmaksaa vairak nekaa vinjs sarazho (policija, veselibas aizsardziba, izglitiba utt.), ja vinjam ir berni tad noteikti; 3) autors jauc aprekinus uz vienu iedzivotaju ar kopejiem skaitliem. Ja cilveks strada ar tadu pashu darba razhigumu kaa parejie, vinja aizbraukshanai nav nozime, jo uz vienu iedzivotaju nekas nemainas…Protams, tad ari attiecigi ir jasamazina sniedzamo pakalpojumu apjoms, piemeram, skolotajus vajag mazak, tas tiesa. Ceru, ka tas tiesham tiks darits. Manuprat, tas ir galvenais secinajums, kas izrietees no skaitishanas – skolotaju, mediku, policistu un parejo valsts darbnieku mums ir par daudz.
K-K
K
... Mes tauta sapratam savu vadoso politikanu politiku pietiekosi ilgi un dzili - tikai nespejam pretoties parak labi noorganizetai noziedzibai pret valsti un pamattautu! ... Zaudejumi, statistiski izteikti, nav tikai ekonomisks zaudejums vien - zem cipariem slepjas kliedzoss GENOCIDS, jo tam ir sava kauzalitate, un, kauzalitati radija par to atbildigie instigatori, vai tie valsts atbildigos postenos kuri passivi noskatijas vai pretlikumigi ignoreja sis iespejamas migracijas bridinajumus un varbutejas konsekvences.
Juris
J
Ta ir Latvijas politiku neizdariba,ari prezidenta,kuri tikai runaa tuksaa mucaa,aiz vinu runasanas nestav nekadi lemumi ,nekadi projekti. Tik dumjus cilvekus Eiropaa tiesam gruti atrast. Tie domaa tikai ka savas kabatas piebazt. Latvijas nakotnee tiem ir pie vienas vietas.
Juris
J
Ta ir Latvijas politiku neizdariba,ari prezidenta,kuri tikai runaa tuksaa mucaa,aiz vinu runasanas nestav nekadi lemumi ,nekadi projekti. Tik dumjus cilvekus Eiropaa tiesam gruti atrast. Tie domaa tikai ka savas kabatas piebazt. Latvijas nakotnee tiem ir pie vienas vietas.
Tocs rullee - raudulim Memory
T
Baumas par demokraatijas iespeejaam gan izraadiijusaas paarspiileetas, jo pat demokraatijaa neviena visu gatavu klaat nenes.
Tocs rullee
T
Latvijas iedziivotaaju skaits, pazinjo Tocs, samazinaajies par 2 miljoniem. Kaapeec tikai par 2? Vareeji tacu pazinjot, ka Latvija vispaar tuksa palikusi. Ja jau melot, tad melot liidz galam un ja drukaat absurdus, tad lai fakti iet dillees!
0_o
0
Arī uz Tevi attiecas komentārs "2011.06.14 18:13"
  • 1
  • 0
Zelma Birzniece
Z
Točs taču īstens padomju vispusīgi attīstīts cilvēks.ViņA EKONOMISKĀS zināšanas atbilst Ļeņina tēzei,ka katra ķēkšā var pārvaldīt valsti.Točam nav vajadzīgas augstas skolas,jo virzienu nosaka oligarhiem pederošās preses īpāšnieks
Viktors
V
Emigrācija protams rada problēmas, taču šī iespēja aizbraukt - pavisam vai uz laiku - ir viens no nedaudzamajiem neapšaubāmajiem neatkarības laika ieguvumiem, par kuru mana paaudze (man 55) pat sapņot nevarēja. Bet tagad - nopērc biļeti, iesēdies transportlīdzeklī un brauc, kur gribi! Jaunajiem tas vairs sen neliekas nekas sevišķs. Tāpēc man pārlieka gaušanās par emigrāciju vienmēr izraisa zināmu iekšēju protestu.
Aldis
A
Točam izdevies ļoti oriģināls gājiens: Latvijā iedzīvotāju skaits esot samazinājies par 2 miljoniem! Vai viņš pats lasa, ko sabrūķējis?
0_o
0
Latvijas iedzīvotāju skaits ir kļuvis mazāks par 2 miljoniem UN Latvijas iedzīvotāju skaits ir kļuvis par 2 miljoniem mazāks Ja Tev šie 2 teikumi šķiet identiski, tad saviem bērniem pērc vairāk grāmatu nekā pats esi savā mūžā lasījis. Degradācija mums nav vajadzīga.
  • 4
  • 0
Un tu!
U
Vai tu lasi? Nevis sabrūķējis, bet sabrūvējis?
  • 0
  • 3
Radnoj jazik
R
biedrs Točs nesen dusmiigs rakstija ka vinjam sanaacis saldeejuma izstraadaajumu... Man atkal sanaaca nopirkt Dienu, kuras 2lpp regulaari publiceejas zhurnaalistikas izstraadaajums - biedrs Točs ... Veel ieprieksheejaa vasara biedrs Točs nesleepa savas simpaatijas pret SC un ieteica visiem latvieshiem balsot par Latvijas okupaacijas noliedzeejiem... Tagad Tocs no blogu sadaljas uzkalpojies jau liidz drukaataas Dienas 2lpp...Tikai ceru ka vinjam pasham pietiek pashkritikas lai saprastu ka vinsh ir tikai ieliktenis un izstraadaajums, kuram nav NEKAADA sakara ar objektiivu zurnalistiku. Sev veelamo Tocs uzdod par esamo un sev neveelamo vinsh ar meliem izpushko! Taa straadaa biedrs Tocs!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas