Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Etiķa esence joprojām kropļo bērnus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vecene
v
...un tomēr... ja jau mājās ir tie mazie bērni (un vecāki tie skrejoši-strādājošie)-varbūt nelietojiet etiķi (esenci)vispār,ja jau tik grūti nosargāt no tā ...ko vēl izdomāsim aizliegt,pārtaisīt,atšķaidīt?lai tikai atbildība nost.... kas notiek ar bērnu audzināšanu ????runa taču nevar būt tikai par esences iedzeršanu....bērni jāpieskata un JĀAUDZINA 24 stundas diennaktī!!!!!un ,ja kāds vēl tam nav gatavs,lai pagaida ar tiem bērniem!!!!! ir izaugušas paaudžu paaudzes,bet nu tagadējie kaut kādi ne tādi???
Ruta
R
Esmu uzaudzinājusi 3 bērnus un katru vasaru marinējusi burku burkas, bet etiķa esenci nekad neesmu pirkusi. Tajā pašā vecu vecajā konservēšanas grāmatā man pirmajā lapā ir ierakstīts kāds galda etiķa (9%)daudzumu atbilst receptēs norādītajai etiķa esencei. Tādēļ pilnīgi muļķīga šķiet ražotāju aizbildināšanās par pircēju nesaprašanu, kādā koncentrācijā būtu jālieto 20% etiķis. Kurš liedz ražotājiem priekš tiem, kam pamatskolas matemātika sagādā grūtības, uz etiķetes uzdrukāt, cik ml (vai karotes) viņu ražojuma atbilst 70% etiķa esencei? Nevar salīdzināt bērnu vēlmi pagaršot ar indes iedzeršanu kļūdas dēļ. Pirmajā gadījumā tas tiek darīts apzināti, uzmanīgi un mazā daudzumā, un ja vien tas nav ciankālijs, sekas nebūs traģiskas. Otrajā gadījumā, kad inde glabājas ledusskapī vai produktu skapī, parasti tiek ieņemts kārtīgs malks.
Maķedonijas Aleksandrs
M
Grūti laiki un grūti audzināmi bērni -personības, neko nedrīkst aizliegt, lai netraumētu . Agrāk vecmāmiņa uzskaitīja ar žagriem un piebilda "labāk ,lai bērns pabrēc, nevis pēcāk raudu es".
Maķedonijas Filips
M
Visas bīstamās lietas patiešām nevar aizliegt, taču tas nenozīmē, ka tās nevarētu kontrolēt. Šīs bija novēršamas traģēdijas, kas notika tikai tāpēc, ka kādam būtu par grūtu jaukt etiķa esenci citā proporcijā. Cilvēki, kam liekas, ka daži neizdevušies marinēti gurķi nav pieņemama cena par to, lai kāds bērns nebūtu sakropļots uz atlikušo mūžu, paši jau ir vai nu morāli kropļi, vai domāt nespējīgi.
Dakterits
D
beidzot kads vispusigs raksts.
Iesalushais
I
Etiki nemarine ar 20 vai 75%, to atskaida un tad marine.
Bille
B
Komentāros dominē vienkārši apbrīnojama vēlme izņirgt labu ideju. It kā kāds nepaēdis paliks, ja tās dažas gurķu burkas gadā iemarinēs ar 20% ne 75% etiķi.
Ilze
I
Man mājās nav etiķe esences, jo ir mazi bērni. Un gurķi ir gardu gardie ar citronskābi nevis etiķa esenci. Tā kā mazie nepanes ēdienu, ja tur klāt ir etiķis, tad vienkārši nelietojam produktus, kur klāt etiķis, un nav nekāda vaina, ļoti labi var izdzīvot. :)
ssviestss
s
Par bērniem atbildību nes pieaugušie. Kā ir ar tiem pieaugušiem, kas arī saindējas ar etiķa esenci, kurš šajā situācijā ir saucams pie atbildības. Diemžēl ik gadu apmēram 10 pieaugušie mirst saindējoties ar koncentrēto skābi. Nopērkot mazākas koncentrācijas etiķskābi, būtu nedaudz jāpārskata receptūra un lieta darīta, taču dažiem šķiet, ka labāk lai cilvēki mirs vai paliek par dziļiem invalīdiem, bet ieradumiem jāsaglabājas.
bite>>@
b
Ir šāda tāda pieredze ar bērniem - nu jau tie ir izauguši no īpaši pieskatāmo vecuma, tādēļ arī uzskatu, ka ne jau tikai no esences tie jāuzmana un ne jau tiem interesē tikai lietas, kas virtuvē atrodamas. Priekš tam ir vecāki ar saviem pienākumiem un atbildību par jebkuru bērna darbību pasaules izzināšanā. Visu bīstamo nav iespējams aizliegt.
IEsalu
I
bet ja butu iespeja nepacamdit, tad to ari nedaritu. es piekritu, ka cilveka dabu mainit nevar, Ja ir stulbs, tad ir. tapec Rozem tomer vajadzetu so stulbenu baru apvest ap sturi izdto rikojumu mazak specigam etikim.
Mārrutks latviskais
M
Tomēr bērns ielien un pačamda un pasgaršo arī to, kas garāžā, šķūnīn un citur. P.S. Sarūgtināšu tevi - man ir divas meitas. Un uzauga, paldies Dievam, neskatoties uz to, ka gan gurķus skābējām, gan Krotu trubās bērām, gan māju un mašīnu krāsojām... Un bieži vien arī māsa savu dēliņu veda pie mums, lai padzīvo, jo viņa to audzināja viena un reizēm bija darbā no agra rīta līdz vēlai naktij. Tā ka par bērniem šis tas ir zināms. :)
Vija
V
Tad jau nevajadzētu aizliegt glabāt mājās arī granātas un vēl daudz ko citu:)
Maija
M
Vecajās ES valstīs veikalā nevar nopirkt etiķi, kas pārsniedz 9% koncentrāciju, bet dārzeņus cilvēkiem marinēt tas netraucē, jāsaka, ka arī šādas koncentrācijas etiķī marinētie dārzeņi ir pārāk asi, un latviešu mammas arī tādā savus gurķīšus neliktu:).
@
@
Komentāros visgudrīši bez bērniem mēģina apstrīdēt ārstu un pierādīt, ka uz Zemes ir daudz kā bīstama. Un tomēr acetons uz virtuves galda nenonāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Informācija:

Apdegumu iegūšanas veidi 2003. — 2007.gadā

35% sadzīves ķīmija (Cif, Ajax, Ace u.c.)

27% iedzerot etiķskābi

15% sārms

9% degmaisījumi

7% kālija permanganāts

3,8% briljantzaļā spirta šķīdums

3,2% acetons

3% ūdeņraža peroksīds

Dati: Bērnu klīniskās universitātes slimnīca

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas