Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FM: PVN likmes samazināšana tūrismam radītu iztrūkumu budžetā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arturs M
A
Ko tur tunāt par to FM. Tur tikai partijnieki no TP un JL savākušies, kuri pat reizes rēķina mazo tabulu no galvas nezina. Kauns par tādu FM. Nav saprotams , ko Kampars EM guļ vai, k ašo nedzird.
Sniper'sEye
S
Varbūt tomēr vajadzētu mēģināt valstī saimniekot, lai kļūtu labāk, bļin, sabiedrībai. Bez iztikas līdzekļiem palikušie > 200 000 bezdarbnieku nodokļu iekasēšanas apjomu nesamazinās neatkarīgi no likmes augstuma, tie kādā brīdī var radīt zaudējumus, kuru apmaksa būs par mazu neparasto/neparedzēto gadījumu šūplādei. Novēlu sirsnīgi JēLīšu abiemn vadošajiem tupgalvīšiem sagaidīt ieņēmumu spilgtu kritumu, -- tik spilgtu, lai pat SVF & EK spiegiem/izlūkiem/analītiķiem un ekspertiem būtu skaidrs, kas kurš kuru te cenšas piekāst! Apēdīsim visus aizdevumus un tā arī nesāksim neko ražot, pārvērtīsim Latvijiņas atliekas par neveiksmīgo svešproduktu tirgošanas provinci un būsim varen apmierināti?
XAU
X
1) pāris gadus atpakaļ PVN viesnīcām nevis samazināja, bet gan palielināja (ja kādreiz arī viesnīcāmbij neazeminātā PVN likme, tad tas arētu būtismaz gadus 5 atpakaļ); 2) nevajag muldēt par to, ka viesnīcas cenas nepazemināja - viesnīcu cenas pēdējo 5 gadu laikā arī nav pieaugušas, (drīzāk jau samazinājušās - atšķirībā no visām citām nozarēm Latvijā, kur cenu lēcieni bija milzīgi (attiecīgi arī palielinājās viesnīcu izmaksas))
JL aueram
J
Kad visi uzņēmumi nosprāgs, tad varēsi aurēt. Ir gan tajā JL tikai tupaki!
auers
a
Lai nu paliek šoruden rudzu druva atmatā. Nevajag populistiski raustīt PVN likmi. Lai tā paliek tāda kā ir, jaskatās uz budžeta nodokļu ieņēmumiem, ja tie pildās, tad drīzāk jāmazina budžeta deficīts. Izskatās. ka taukmūļiem priekšvēlēšanu kampaņa iet pilnā sparā.
Sniper'sEye
S
Ha-ha, -- kā Tu iemanīsies par veiksminieku nosaukt finansu ministru, kam pašam ir Ls 1,4 miljonu parāds, pusgadu ilga un nepabeigta ņemšanās ar viena ierēdņa nomainīšanu, tiši apzinātiem un grupā veiktiem Satversmes/valsts konstitūcijas pākāpumiem? Ja premjers Valdis Dombrovskis nespēj psiholoģiskās atkarības nabassaiti ar RePšiku pārraut un strādāt loģiski, palielinot ekonomikā apgrozījumu, nodokļu iekasējuma nevis nodokļu likmju palielināšanu, tad lai tinas abi! Nu nav pamata profesionāli uzticēties JēLīšu profesionālajiem lūzeriem vien, kur nu vēl viņu štata darboņiem no Tvaika ielas ilggadējo pacientu pulciņa.
Zuze
Z
JL stulbums turpmāk mērāms eiņukos, kas šajā gadījumā ir 10000 eiņuki!
bimbam
b
Dīvainā kārtā pāris gadus atpakaļ, kad PVN viesnīcām jau samazināja, Latvijā nebija neviena viesnīca, kurā rezultātā mainītos cenas (uz leju). Tas tagad arī nebūs citādi, jo uzņēmēji nepalaidīs garām iespēju uzvārīties uz valsts rēķina! Kā jau parasti. Notiek kārtējā aizvainotā bļaušana, taču samazināt cenas neviens negrib. Kā tad ir ar uzņēmēju gribēšanu izkārpīties no krīzes, pašiem arī ziedojot vismaz kādu daļu no ienākumiem!?
XAU
X
Vienīgais, kas štata ierēdnīšiem atliek - ir rokām un kājām atbalstīt valdības muļķības - kaut kā jau jāatpelna dienesta auto par Ls 20 mēnesī :)
Dr.xy
D
Finansu ministrijai ir tiesam grutibas ar matematiku.PVN paaugtinasana izraisa bankrotus kuru rezultata rodas velvairak bezdarbnieku.Ja piemeram partikai butu PVN apmeram 8%,tad cilveki varetu vairak iepirkt.Rezultata mazak bankrotu un vairak ienemumi valstij.Tiesi tas pats attiecas uz turismu.Piemeram Vacija partikai un viesnicam PVN ir 7%.Visam parejam 19%.
kurmis
k
Strīpainais finanšu guru savu uzdevumu veic teicami un drīz starta laukums saimnieku kapitāla ienākšanai Latvijā būs sakārtots.
Nasing spešal
N
Vai tiešām FM nestrādā neviens sakarīgs analītiķis? Samaksājiet 200Ls kādam ekonomikas studentam un tiks uztaisīta analīze, kas paskaidro, kā tiek iegūts gala cipars. Rakstā minētie pieņēmumi pat neatbilst loģiskiem spriedumiem, kur nu vēl kaut kādai kaut cik sakarīgai analīzei.
ss
s
Šoreiz tev nav taisnība, jo nav tiešas sakarības starp PVN likmi tūrismā, tūristu plūsmu un attiecīgi ieņēmumiem citos sektoros. Kā rakstīju, tūristu plūsmu PVN tūrismā praktiski neiespaido, protams, ja "biznesmeņi", kā tas jau ierasts, neizmanto situāciju, lai celtu cenas.
AD
A
Tagad, kad šī Lpp/Lc & TP valdības šūpošanas pasākuma bezjēdzība plašam lasītāju lokam ir izskaidrota ar faktiem, vienīgais, kas dažu partiju "censoņiem" atliek, ir apsaukāties. Piemēram, "finanšu ministrijas ierēdņu banda"(dzintra 08:46), "stul.beņi Finanšu Ministrijā" (Kabans 08.02.2010 23:10), "šmurguļi un neveiksminieki"(durnis 08.02.2010 23:57).
who cares
w
Atkarīgs no tā, vai likmes samazināšana veicinātu tūrisma apjoma pieaugumu. Ja ņem vērā to, ka lielu daļu pakalpojumu un daļēji arī preču tūristi iegādātos bez samazinātās likmes, tad tūrisma pieaugums veicinātu PVN ieņēmumos citos sektoros, kas nav tieši saistīti ar tūrismu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas