Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: 25.marts

Valsts prezidents Valdis Zatlers Komunistiskā genocīda upura piemiņas dienā, uzrunājot klātesošos pie Brīvības pieminekļa, aicināja represijās cietušos doties uz skolām un klāstīt pieredzēto. Pie pieminekļa galvaspilsētā pulcējušies vairāki simti cilvēku, kuri nolika ziedus pieminekļa pakājē.

V. Zatlers savā runā akcentēja brīvības vērtību. Viņš pateicās tiem, kuri atgriezās Latvijā no Sibīrijas un pierādīja, ka Latvija var būt brīva valsts. Viņš aicināja represētos doties uz skolām un stāstīt par pieredzēto, "lai neviens neiedomātos vēsturi pārrakstīt un to aizmirst".

Latvijas Politiski represēto apvienības vadītājs Gunārs Resnais runā uzsvēra, ka "viss, kas notiek valstī ir mūsu spēju rezultāts". Viņš atgādināja par vēsturiskajiem apstākļiem, kuri norisinājās laikā, kad pret Latvijas iedzīvotājiem komunistitskais režīms veica represijas.

Pie brīvības pieminekļa pulcējās pamatā vecāka gadagājuma cilvēki, bet ir arī jaunieši. Pieminekļa pakāje krāsojas tumši sarkana - tā ir cilvēku atnesto ziedu pamatkrāsa.

Jau vēstīts, ka šodien visā Latvijā piemin komunistiskā genocīda upurus. Rīgā no rīta Šķirotavas stacijā iesvētīja represēto piemiņas vietu. Pirms pasākuma pie Brīvības pieminekļa Rātslaukumā piemiņas dienai veltītā gājienā pulcējas ap 100 dalībnieku, novēroja aģentūra LETA. Tā laikā īpaša zvanu melodiju atskaņoja Rātsnama zvani.

Rīgas politiski represēto biedrības gājienā dalībnieki no Rātslaukuma pa Kaļķu ielu devās uz Brīvības pieminekli, lai noliktu ziedus. Gājiena dalībniekiem līdzi bija sēru vainags, balts krusts ar dzeloņdrāšu vainagu un vairāki Latvijas karogi.

(papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas