Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Bičkovičs atstāj auto aiz zīmes "Apstāties aizliegts"

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šodien savu gaiši zilas krāsas "Audi" markas dienesta automašīnu novietoja ceļa zīmes "apstāties aizliegts" darbības zonā un devās savās gaitās, novēroja aģentūra LETA.

Bičkovičs savu automašīnu ap plkst. 9.30 no rīta atstāja tūlīt aiz Marijas ielas krustojuma ar Alfrēda Kalniņa ielu - A.Kalniņa ielā 7 - iepretim Maskavas nama ieejai.

Auto tika novietots tam neparedzētā vietā - uz gājēju ietves, turklāt zem ceļa zīmes, kas liedz automašīnas apstāšanos.

AT priekšsēdētājs savu automašīnu atstāja vien uz dažām minūtēm un devās uz aptieku, no kuras iznāca ar nelielu iepirkuma maisiņu rokā, mēroja ceļu pa Marijas ielu atpakaļ līdz automašīnai un, vienlaikus runājot pa telefonu, atslēdza automašīnu, iesēdās tajā un aizbrauca Krišjāņa Barona ielas virzienā.

Bičkovičs aģentūrai LETA sacīja: viņš apzinājies, ka apstājies neatļauti, taču norādīja, ka viņam bijusi "ļoti steidzama un neatliekama vajadzība tikt tuvākajā aptiekā".

AT priekšsēdētājs to nosauca par "piespiedu apstāšanos", uzsverot, ka "nav skrējis pēc končām vai cigaretēm", bet gan uz aptieku.

Bičkovičs skaidroja, ka gribējis apstāties atļautā vietā, taču šajā situācijā citu variantu vienkārši neesot bijis.

Ceļu satiksmes noteikumos teikts, ka ceļa zīme "Apstāties aizliegts" liedz transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt noteiktā vietā.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.10 pants noteic, ka par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu ceļa zīmes darbības zonā var izteikt brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 20 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas