Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FOTO: Gaiķēna mēģinājums sasniegt Šleseru beidzas ar rokudzelžiem

Rīgas pašvaldības policija, pielietojot spēku, šodien pārtrauca Ginta Gaiķēna protesta akciju pie Rātsnama, kuras laikā viņš bija plānojis ar pacēlāju pacelties pie Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) logiem.Sākotnēji policijas darbinieki sarunu ceļā mēģināja pārliecināt G.Gaiķēnu pārtraukt iepriekš nesaskaņoto pasākumu, bet, kad tas nedeva rezultātu, darbinieki saslēdza viņu rokudzelžos, ievietoja policijas automašīnā un aizveda.

“Policija akciju lika pārtraukt, jo gājējiem paredzētā teritorijā bija novietots pacēlājs, no kura bija paredzēts paust viedokli, kas viss izskatījās pēc pasākuma. Pasākums nebija saskaņots,” policijas rīcību skaidro policijas pārstāve Inese Tīmane. Aģentūra _LETA _vēsta, ka G.Gaiķēns pie Rātsnama ieradās, turot rokā plakātu ar uzrakstu “Šleser! Solīji 50 000 darba vietu, dod vienu”. Viņš bija iecerējis pie Rātsnama atvilktā pacēlājā pacelties līdz otrā stāva logu līmenim iepretim A.Šlesera kabinetam, taču policija pacēlāju iedarbināt neļāva. Tomēr G.Gaiķēns ar plakātu ierāpās nepaceltā pacēlāja grozā un skaidroja klausītājiem savas prasības.

A.Šlesers akcijas brīdī pie sava kabineta logiem neatradās, bet bija aizņemts darbā Finanšu un administrācijas lietu komitejā, stāsta viņa preses sekretārs Ģirts Dripe. Komentējot G.Gaiķēna prasības, Ģ.Dripe minēja, ka 50 000 jaunas darbavietas pilsētā neizveidosies dienas, mēneša vai pusgada laikā, bet tās ir solītas četru gadu termiņā. Turklāt pašvaldība pati darbavietas neradīs. "Dome nekādas šprotes neražos un neeksportēs, nedibinās rūpnīcas, kurās pašvaldībai būtu vairākums," piebilda vicemēra pārstāvis.

RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane aģentūru LETA informēja, ka Gaiķēnam šovakar tiks noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli - par nesaskaņota pasākuma rīkošanu un nepakļaušanos policijas prasībām. Pēc tam Gaiķēns tikšot atbrīvots.

RPP priekšnieka vietnieks Juris Lūkass, kurš drīz ieradās notikuma vietā, aģentūrai LETA uzsvēra, ka esot noteikta kārtība un procesuālās normas, kas ir jāievēro katram iedzīvotājam. Uz jautājumu, vai miermīlīgās akcijas pārtraukšanai bija jāpielieto spēks, Lūkass vien norādīja - ja iedzīvotājs nepakļaujas policijas likumīgajām prasībām, tad policistiem ir tiesības pielietot speciālos līdzekļus.

G.Gaiķēns kļuva pazīstams pēc tam, kad novembra beigās sāka protesta akciju pie valdības ēkas, kuras rezultātā iepretim Ministru kabinetam izveidojusies “telšu pilsētiņa”.

(papildināta ar informāciju no policijas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas