Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: "Gaismas pils" būvniecība uzsākta

Piektdienas vakarā ar pamatakmens un vēstījuma iemūrēšanu nākamajām paaudzēm, korim izpildot Gaismas pili, svinīgi sākta jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecība.

Ceremonijā piedalījās vairāk nekā 1000 amatpersonu un viesu, viņu vidū arī arhitekts Gunārs Birkerts, kurš ir bibliotēkas projekta autors. "Esmu aplaimots, ka šis moments ir pienācis, bet man ir žēl, ka tauta zaudējusi 10 – 15 gadus, kad ēku jau varēja lietot," piektdien LNT atzina arhitekts. Šoreiz pa īstam saku – beidzot tas sākas, piebilda G.Birkerts. Viņš izteica cerību, ka bibliotēka "vienos dažādi domājošas vienības", neatkarīgi no politiskajām un citām interesēm.

Kapsulā bez vēstījuma nākamajām paaudzēm, kuru rakstījusi dzejniece Inese Zandere, vēl ievietoja monētu, piecu latu naudas zīmi, kora dziesmas Gaismas pils notis un „Latvijas avīzi”, kura piektdien uz pirmā vāka likusi rakstu par bibliotēku.

Gaismas pili paredzēts uzbūvēt trīs gados - līdz 2011. gadam. Vēl aptuveni gads būs nepieciešams, lai bibliotēku iekārtotu. Ēku cels "Nacionālā būvkompāniju apvienība", kurā ietilpst trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji - Re&Re, RBSSKALS un Skonto būve. Ēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu. Jaunā bibliotēka pacelsies Pārdaugavā pie Akmens tilta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas