Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: līdz šim 16.martā bez būtiskiem incidentiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Openheimers
O
Tas, ka neko nezinosi padomju cilveeki operee ar neesosiem faktiem un neesosu kolektiivaas vainas jeedzienu, informaacijas laikmetaa nav probleema. Demagogija pret faktiem turas tiesi vienu sekundi. Bet kolektiivaas vainas piesauksana neder tiesas procesam un arii veesturiskaa peetiijumaa ar to taalu netikt. Lai ko siis dienas pretinieki bilstu, nekas vinjiem nesanaak, jo jebkuraa obligaatajaa dienestaa ir pienaakums un ir sankcijas pret sii pienaakuma nepildiisanu. Meegjinaajums oficiaali atziit dienu par valsts sveetkiem, tiesi otraadi, satrakotu kotovus un buzajevus. Nav taadas situaacijas, kuraa homo sovieticus neturpinaatu kliegt savu, un nav taadas darbiibas, uz kuru vins nereageetu ar kliegsanu. Taapeec vislabaakais ir so kliegsanu ignoreet, bet demagogiju atspeekot ar faktiem un datiem, kuri mums ir.
Openheimers
O
Uz 1940. gadiem visās karojošajās armijās bija obligātais iesaukums. Arī PSRS armijā. arturčiks tagad sāks slavēt dezertierus no PSRS armijas vai tomēr nē?
Sandra
S
Ak, cilvēki! Visiem taču radinieki ir gan latvieši, gan krievi, visi dzīvo kopā. No kurienes tas naids?
Mikus
M
16. martu DV sāka atzīmēt kā dienu, kad abas latviešu divīzijas pirmo reizi kopīgi cīnījās pret sarkano mēri, itkai ar laiku pēc vācu ieroču SS nosaukuma to sāka atpazīt kā leģionāru dienu. Tieši šis nosaukums tad arī ir lielākais klupšanas akmens, kuram pēc zīmotņu piederības piekabina gan žīdu šaušanu, gan mierīgo iedzīvotāju, karagūstekņu un pat nometņu ieslodzīto iznīcināšanu. Lai kā šis dienas aizstāvji kautrīgi bilstu, ka leģionā iesaukti varmācīgi, daudz bija arī tādu, kas pēc piedzīvotā baigā gada no brīva prāta gāja atriebt savus mīļos, nedomājot, kuras - hitleriskā vai anti - koalīcijas rēķinā viņu cīņa tiks ieskaitīta. Saeimai vajadzētu tikai papildināt atzīmējamo dienu sarakstu ar "cīņas dienu pret komunistiskajiem iebrucējiem - 16. martu", un diez vai visādi kotovi un buzajevi tā rautos izālēties, par cik visos ziņu atreferējumos tad parādītos arī dienas oficiālais nosaukums.
cerība
c
Vai tad Latvijā un Eiropā kāškrusts nav aizliegts???
Janko- pilsētnieks
J
Šodien LR raidījumā Krustpunkti pieaicinātais Liniņa k-gs tāāāā nolika 16. martu, ka gandrīz vai gribas 9. maijā braukt uz Rīgu un Pārdaugavā svinēt kopā ar osvobodīķeļiem... Ilgi bija gatavojies k-gs, vēl esot kas sakāms par "vecajiem kanakiem".
Deokupācija
D
varonji vinji buutu bijushi tad ja nebuutu gaajushi, un peec tam sanjeemushi lodi pieree. ___________________________________________________ ______________ Tad viņi būtu upuri. Bet viņi ir varoņi, jo cīnījās pret savas zemes okupantiem. Un beidza cīņu kā varoņi Kurzemē. Vieni no pēdējiem. Ļaujot izglābt dzīvību daudziem, kas bija spiesti atstāt dzimteni.
arturs
a
vot pasakiet man kur juus te redzat varonjus, cilveekus piespiedu kaartaa sadzina legjionos, baigie varonji. varonji vinji buutu bijushi tad ja nebuutu gaajushi, un peec tam sanjeemushi lodi pieree.
Deokupācija
D
Patiesībā tikai Lestenē bija iespējams netraucēti godināt kritušos varoņus.Tur tādi čelovekveidīgie tuvumā nerādās. ________________________________________________ ________________ Tā turpināsies, kamēr Latvijā būs civilokupanti. Deviņdesmito gadu sākumā viņi sēdēja uz čemodāniem gatavi doties uz savu Rodinu, jo labi zināja, kā viņi iegāja Latvijā. Viņi vēl aizvien noklausās, ko runā latvieši. Viens otram nodod ziņas. Spilgti atmiņā palika gadījums no Jūrmalgeitas, kad kāds liekas no deputātiem (vārds, ja nemaldos Igors) stāstīja, kā izsekoja citus deputātus (kurš ar kuru satiekas, ar kuru ilgāk runā).
Krievijas nacisms
K
Nepārliecinoši. Ja nopietni, ir tikai dažas valstis, kurās nacisms var uzvarēt un uzvaras gadījumā tiktu nopietni apdraudēta visa pasaule. Viena no tām ir Krievija. P.S. Ir Latvijā mazskaitlīgas radikālas vienības ar nacistisku ievirzi. Viena no tām ir krievu nacionālboļševiki (ļimonovieši), kas cieši sadarbojas ar Krievijas mātes organizāciju.
Pats domā
P
Nespraud batonus. Slikti māci vēsturi, jo ar loģiku ir pagrūti. Latvija bija okupēta (pat gadus "vēsturnieks" zina) un kā valsts tā nevar atbildēt par svešu varu rīcību. Bet leģionāri atbildēja ar savām dzīvībām, lēģeros pavadītiem gadiem un sabojātu visu dzīvi. Atšķirībā no staļinistiem, to līdzskrējējiem un infantiliem vēsturniekiem.
Zuka
Z
Nu jau gan aizrakstījāties. Es parasti par vēsturi stāstu, ka Latvija bija neitrāla valsts, bet 1940. gadā to okupēja Krievija un 1941. gadā Vācija. Toties Jūs, Latvijas patrioti, uzstājat, ka Latvija cīnījās fašistiskās Vācijas pusē pret Sabiedrotajiem? Tur nav tālu, lai pasludinātu Latviju par Vācijas sabiedroto un zaudētāju II pasaules karā ar visām izrietošajām sekām. Piemēram, baltkrievi sāks prasīt kompensācijas. Un, protams, Krievijas ĀM tas tikai būtu vajadzīgs, lai latvieši brīvprātīgi(!) pieteiktos zaudētāju pusē.
lauķe
l
Patiesībā tikai Lestenē bija iespējams netraucēti godināt kritušos varoņus.Tur tādi čelovekveidīgie tuvumā nerādās.
Человек
Ч
Vācija__________________ Latvija Heil Hitler----------------------> Cīņai sveiks Rociņa uz augšu---------------> Rociņa uz augšu Hitlerjugend, SS, SD ---------------------> Pērkonkrusts (+Visu Latvijai, Aivara Gardas LNF, klubs 415). Totalitārs režīms---------------> Totalitārs režīms Militārisms-----------------------> Militārisms Revanšisms, Vācu apvienošana------------> Pretenzijas uz Krievijas Pitalovas pievienošanu Antisemītisms, Ksenofobija, Rusofobija ---> Antisemītisms, Ksenofobija, Rusofobija Revanšisms--------------------> Revanšisms Zaudējums 1.p. karā-----------> Zaudējums neatkarīgu valsti ceļot jeb slikšana SVF kredītos
MV
M
es tur biju un arī Lestenē. Un mūzigo mieru kritušajiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Policistu arodbiedrība pārdomā par akciju 16.martā

Latvijā neielaiž "Nakts sardzes" līderi

Birks: 16. martā provokācijas ir neizbēgamas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas