Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Policija dzenas pakaļ autozagļiem, pielieto šaujamieročus, viens iebēg mežā

Policijai izdevies aizturēt profesionālu automašīnu zagli no Lietuvas. Viņš tiek turēts aizdomās par vairāku ekskluzīvu un dārgu automašīnu nozagšanu. Aizturēšanas laikā policijai nācās pielietot arī šaujamieročus, tomēr viens no iespējamiem noziedzniekiem aizbēdzis.

Rīgā reģionā bija reģistrētas vairākas jaunu un dārgu automašīnu zādzības, kas paveiktas tieši nakts laikā. Rokraksts liecinājis, ka zādzības ir saistītas. Grupa darbojās profesionāli, bezkaunīgi un brīžiem pārgalvīgi, norāda policija.

Izmeklēšanā noskaidroja, ka zagļi notikuma vietā ierodas ar vairākiem jaudīgiem auto, tajā skaitā BMW M5, kuriem bija zagti vai viltoti numuri. Pēc tam šīs automašīnas zagļi izmantoja, lai eskortētu nozagtās mašīnas līdz Lietuvai, kur tās tika pārdotas. Pa Latvijas autoceļiem šie noziedznieki ar „darba” automašīnām dažkārt pārvietojās pat ar ātrumu 150 līdz 200 kilometriem stundā. Šādā veidā Rīgas reģionā tika nozagtas vairākas automašīnas tai skaitā BMW 730, Toyota Land Cruiser un Toyota Avensis.

17. jūnija naktī tika konstatēts, ka divas BMW markas automašīnas lielā ātrumā pārvietojas Vecumnieku virzienā no Rīgas. Viena no automašīnām – BMW 730 - tikko bija nozagta pie Rīgas lidostas. Abi automašīnu vadītāji nepakļāvās policijas darbinieku prasībām apstāties un bēga.  Aizturēšanas laikā tika pielietoti speciāli līdzekļi autotransporta apturēšanai, kā arī šaujamieroči. Vienam – zagtam automašīnas pārdzinējam, - izdevās aizbēgt, pametot automašīnu un ieskrienot mežā. Neskatoties uz dienesta suņa ilgo sekošanu pa bēgļa pēdām, kādā purvā suns pēdas pazaudēja.

Savukārt aizturētais ir Lietuvas 1978. gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Zināms, ka aizturētais lietuvietis agrāk arī Lietuvas policijas redzeslokā nonācis saistībā ar aizdomām par automašīnu zādzībām.

Policija par panākumu uzskata, ka iespējamais zaglis aizturēts ar tā dēvēto „darba” mašīnu, kurā ir arī viss zādzībām paredzētais aprīkojums, jo biežāk tiek aizturētas zagtās automašīnas un cilvēks, kurš tās pārdzen no zādzību vietas līdz realizācijas vietai.    

Policija atsavināja arī tajā pašā dienā nozagto automobili BMW 730 un noziedzniekiem piederošo BMW M5, kas, kā vēlāk noskaidrots, ir meklēšanā Vācijā kā nozagta 2007. gadā. Aizdomās par automašīnu zādzībām aizturētajam lietuvietim piemērots apcietinājums.

Izmeklēšana turpinās un tiek skaidrota arī citu Rīgas reģionā notikušo automašīnu zādzību iespējamā saistība ar kaimiņvalsts zagļiem. Pēc šīs aizturēšanas Rīgā jaunu un dārgu automašīnu zādzības vairs neesot notikušas, uzsver policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas