Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Sētniekiem darbs bez pārtraukuma

Ziemas sezonā sētniekiem jāceļas piecos no rīta, lai paspētu notīrīt sniegu no ietvēm un pagalmos. Atpūtai laika gandrīz neesot. Sētnieki strādā visu dienu bez pārtraukuma vai arī ielās dodas ik pāris stundas. Pastiprinātās snigšanas laikā ielas jātīra līdz pat 12 stundām dienā.

“Tas nav nekāds šovs! Strādā un viss. Te tikko līdz ceļiem bija sniegs. Uz mājām ātri aizeju paēst un atpakaļ,” stāsta Māris, kurš palīdz savai sievai pildīt sētnieka pienākumus jau aptuveni gadu. Pats strādājot vēl arī citā darbā. 

Izbijušais “VEF” un “Komutators” konstruktors Kristaps ar 20 gadu darba pieredzi katrā no uzņēmumiem strādā visu dienu: “Vakar un šodien no pieciem rītā līdz pieciem vakarā strādāju šeit pagalmā. Nevar aiziet prom, citādi mašīnas visu laiku piebraukā.”

Savukārt kādreizējais celtniecības speciālists Boriss darbu sāk sešos no rīta un ik pa divām stundām nākas darbu atsākt. Pēdējo reizi darbā dodas septiņos vakarā: “Ja sāku ko darīt, tad man ir jāpabeidz, lai ir kārtība.”

Angelika ne vien tīra sniegu, bet turpat esošajā stāvvietā strādā arī par apsargu. Viņa ceļas pirms sešiem un strādā no septiņiem līdz septiņiem: “Man darbs nav normēts. Katras divas trīs stundas atkal tīru no jauna. Vakar ik pēc divām stundām tīrīju.”

“Vakar visu dienu bez pārtraukuma tīrīju no sešiem rītā līdz pieciem vakarā,” saka Anatolijs, bijušais Rīgas vagonu rūpnīcas darbinieks, kurš jau vairākus gadus strādā par sētnieku: “Ir grūti - notīri, bet mašīnas brauc garām, un atkal viss ir uz ietves.” 




Top komentāri

Defilē
D
Es gribu redzēt, kāds tev būtu veselības stāvoklis, ja tu kaut nedēļu 8 stundas dienā staipītu sniegu, jo viņi jau ne tikai ar lāpstām šķūrē, bet arī pārkrauj viņu citviet, un kaļ ledu, ja esi pamanījis! Man savu privātmājas pagalmu jau iztīrot vienā dienā, pēc tam visi sāni nedēļu stīvi, lai gan nebūt neesmu nekāds baltrocis. Sakot "Nezinu nevienu sētnieku, kurš diendienā, tāpat kā mēs, strādātu 8 stundas!", tu liec noprast, ka identificē sevi ar noteiktu sabiedrības slāni - tu droši vien atsēdi tās stundas kantorī pie kafijas tases, un tev ne prātā neienāk, ko nozīmē 8 stundas dienā strādāt ar lāpstu. Nerezumē, bet drīzāk pagooglē, varbūt labāks rezumē sanāks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas