Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Studenti Rīgas centrā cep un vāra

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ofers
O
Diemžēl šie cilvēki neapzinās, ka ar viņiem tiek manipulēts un to dara augstskolu vadība, arī mācībspēki. Augstskolām ir elementāri iespējams būtiski samazināt izdevumus, neskarot tik būtiski ne pasniedzēju atalgojumu, ne tik lielā mērā budžeta vietas. Nauda tiek šķērdēti pa labi pa kreisi, vēl 2008. gadā. Sapirka, piemēram, lielos plazmas TV. Fakultāšu apvienošana nenotiek un ziemās tiek maksātas fantastiskas summas par apkuri telpām, kuru noslodze ir zem 20%. LU EVF, PPF, arī FMF noslogot ir iespējams pilnīgāk. Attiecīgi fakultātes apvienojot vienās telpās. Ok., ja vēlaties saglabāt fakultāšu autonomiju, lai notiek, bet veidojat centralizētas administrācijas, nevis katram sava. Kā jau parasti - vadība nevēlas neko jēdzīgu izdarīt, lai samazinātu izmaksas, bet paņem mehāniski un droši vien arī speciāli jūtīgākās lietas, lai gūtu studentu un pasniedzēju atbalstu. valdību aicinu nepadoties šai šantāžai. Un tas pats notiek ministrijās, kur uzreiz drad ar skolu un slimnīcu slēgšanu, bet, piemēram, savām aģentūrām klāt neķeras (nopietni neķeras, veic tikai kosmētiskas izmaiņas, kuras nedod reālu izmaksu ekonomiju).
Žuks
Ž
Nē, man ir cita versija. Viņš vēl neieguvis grādu iestāsies TPJO un sāks uzticīgi kalpot savā labā valsts dienestā.
Maija
M
Es arī zinu vienu tādu ''protestētāju'' : 21 gadu vecs vīrietis, mācās LU 3.kursā klātienē. Lekcijas trīsreiz nedēļā no apmēram 10.30 līdz 14.30. No rīta pirms lekcijām izguļas, pasēž Draugos. Pēc lekcijām iet ar draugiem dauzīt bumbu kaut kādā 5. nozīmīguma kategorijas komandā. Vienkārši vaļasprieks cilvēkam tāds. Nekad dzīvē nav strādājis, pat ne praksē savā topošajā profesijā, pat ne vasarās. Ar sportu, redz, nodarbojas. Radiem stāsta, ka ļoti daudz jāmācās, tāpēc nevarot strādāt. Dzīvo, protams, vecāku dzīvoklī, par ko neko nemaksā, plus vēl lieto viņu pārtiku. Secinājums? Vecāki nav miljonāri, daudz strādā, lai k-ko nopelnītu. Nu, iegūs tāds cilvēks to grādu. Un? Tādā stilā dzīvojot, varēs mūžam pie augstskolas durvīm kartupeļus ugunskurā cept, jo kam, pasakiet, tādi haļavščiki vajadzīgi. Kaut ari 100 augstākās izglītības grādiem. Un tādu līdz bezsamaņai izlaistu jauno cilvēku taču ir tūkstošiem...
Jupis
J
Jums taisnība , draugs, akcijas jēga bija stipri maskēta un neattīstītajiem komentētājiem nesaprotama, bet domāta ērgļiem, kuri neķer mušas.
Korporelis
K
Studentu lieta taisna un cieta!
ululiņš
u
Man pusdienas ēst nebija laika. Pēc lekciju beigām skrēju uz netālo veikalu sakrāmēt iekšā uz ielas atstāto pienu, kefīru u.t.t. Pēc tam kondensētā piena bundžai par 55 kap. izbakstīju 2 caurumus un izsūcu, lai ir spēks strādāt tālāk. Tā viš bi. Bet aptaukošanās no saldumiem man nedraudēja.
ilze
i
Lai iet strādāt, nevis ālējas, tad varēs kojas atļauties! Paskataties bildēs, ģērbti kā no modes žurnāliem, atpūtušies, izballējušies līdz nemaņai. Kamēr vecāki velk dzīvu un maksājumus kā kamieļi, šitie ''simboliski protestē''. Bitīt matos!
astro
a
šie te komentētāji laikam jau nesaprata akcijas jēgu. sāls jau nebija kartupeļos, bet tajā, ka studenti pārvācas uz universitāti, jo drīz jau vairs nevarēs pat kojas atļauties. un jā - samazinot finansējumu paši studenti ta gan jau varbūt izdzīvos, bet izglītības kvalitāte kritīs ļoti strauji
Madrileña
M
Studenta dziive ir vienmeer gruuta un eest ir maz ko, bet labaa zinja ir taada, ka peec tam, kad izgliitiiba ieguuta un saak straadaat, tad ir daudz labaak. Man liekas studiju laika truukums ir kaut kas taads ar ko jaasamierinaas.
Elīna
E
P.s. kā arī piebilde - pēc visa spriežot studenti nekad dzīvē zupu nav vārījuši, jo tas kas tur tiek darīts ir izsmiekls par zupu.
Elīna
E
Mīļie studenti, nevajag jau nu pārspīlēt. Varētu padomāt, ka finansējums augstākajai izglītībai paredzēts, lai jūs varētu ēst nevis kartupeļus, bet trifeles un austeres, nevis lai mācītos. ja augstskolas paskatītos savas izdevumu sadaļas, zili brīnumi atklātos. ja tiktu vaļā piemēram LU no smagnējā aparāta, varētu dzīvot.
Taleirāns
T
Cienījamie studenti un mācībspēki, novēlu Jums visiem izturību, sekmes, gribas spēku un iespēju savas zināšanas likt lietā savam un valsts labumam! Uz godīgu, atbildīgu izglītības politiku pie esošajiem politiskajiem apstākļiem un politiķiem, nav vērts gaidīt... Teleirāns
Sanda
S
RTU studenti izskatījās nu tik trūcīgi...
la
l
dzeki, turas gruti ir viesiem, iznemot zaglus un negodigos
rupucs
r
izskataas ka kungs 20. bildee regulaari cieš badu:) nu kontextaa kaut kaa smiekliigi izskataas sitais tusins:) cik es atceros no saviem studiju laikiem tad kartupelji vienmeer bijis studentu pamateediens:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Koķe: neizprotu un neatbalstu studentu protesta akcijas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas