Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Zatlers Ņujorkā tiekas ar Abasu, ebreju kopienām

Turpinot darba vizīti Ņujorkā, Valsts prezidents Valdis Zatlers ticies arī Palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, informē prezidenta preses centrs. Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja miera procesa virzību Tuvajos Austrumos.  Prezidents Abass skaidrojis savu redzējumu par Palestīniešu valsts izveidi, attiecībām ar Izraēlu. V.Zatlers sacījis, ka Latvija atbalsta  miera procesu, kā rezultātā pastāvētu divas valstis – Izraēla un palestīniešu valsts.  Sarunas noslēgumā Mahmuds Abass uzaicināja Valdi Zatleru apmeklēt Palestīniešu pašpārvaldi.

ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros V.Zatlers ticies arī ar Turkmenistānas prezidentu Gurbanguli Berdimuhamedovu. Valsts prezidents nodeva Turkmenistānas kolēģim Kārļa Ulmaņa bistes metu. Bijušā prezidenta krūšutēlu ir paredzēts uzstādīt Turkmenbaši (bijusī Krasnovodska), pilsētā, kur Kārlis Ulmanis pavadīja savas dzīves pēdējo posmu un ieslodzījumā mira, vēsta prezidenta preses centrs.  Par bistes uzstādīšanu abi prezidenti vienojās pirms gada, Valsts prezidenta Valda Zatlera valsts vizītes Turkmenistānā laikā.

V.Zatlers ticies arī ar ebreju kopienu organizāciju – American Jewish Congress, American Jewish Committee – pārstāvjiem. Ticis runāts par Latvijas un ebreju kopienas organizāciju sadarbības pozitīvo dinamiku. V.Zatlers informējis par Latvijas nostāju Tuvo Austrumu miera procesa un Irānas jautājumā, vēsta prezidenta preses dienests.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas