Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Fotoradari «ķers» arī automašīnas bez tehniskās apskates

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
trusis nejaukais
t
bet tomēr, par zibspuldzi - fotoradars tak izmanto zibspuldzi, lai nofotogrāfētu automašīnu, kas pārsniedz ātrumu - ja izmantoti tiks šie paši radari tad tie tak nevar sākt pēkšņi iztikt bez zibspuldzes right? nu var, protams, saulainās dienās tā nebūs problēma, bet ņemot vērā to, ka automašīnas var pāvietoties arī ar ļoti lielu ātrumu un mēdz būt loti dažādās krāsās bet radaram ir jāspēj uztaisīt pietiekami kvalitatīvs attēls, tātad ir attiecīgas prasības uz ekspozīcijas laiku ko panāk izmantojot zibspuldzi. visvienkāršākais, kā izmantot šos te pašus fotoradarus ir pateikt radaram, ka pārkāpums sākas jau no 20km/h un tas fočēs visus un sūtīs uz DB, un tālāk jau softs procesēs bildes - kam ātruma pārkāpums, kam OCTA vai TA...
Cristoph Suman
C
Nu moš es pārāk futūristiski (priekš LV ceļu policijas) domāju, bet te jāņem vērā: 1) rakstā teikts, ka izmaiņas būs nepieciešamas pašos radaros - ja jau fiksētu tikai ātruma pārkāpējus (un tikai tiem skatītos TA un OCTA), nekādas izmaiņas taču nav vajadzīgas. 2) valsts iepirka radarus pa ievērojamām summām. Kāpēc, lai tādas pašas summas neieguldītu datortehnikā un specializētā OCR programmatūrā? Varbūt jau pašiem radariem nāk līdzi softs ar šādām iespējām. Šie ieguldījumi taču atmaksāsies.
Cristoph Suman
C
Ar vārdu "visus transportlīdzekļus" ir jāsaprot "visus transportlīdzekļus, ko radars spēj piefiksēt". Pats par sevi saprotams, ka tie nav 100%, bet tikai tie, kurus paspēj. Bilžu kvalitāte problēmas neradīs - radars taču zina auto ātrumu, var aprēķināt, kad tas būs blakus un var uztaisīt divas bildes labā kvalitātē. Cilvēka darbs šeit nav vajadzīgs. Numura atpazīšanu nodrošinās programmatūra, automātiski. Ja fotoaparāti/google prot atšķirt sejas, tad LV numuru nolasīt vispār nav problēmu! OCR softs ar atbilstošiem pielāgojumiem. Noteikti citās valstīs jau lieto. Tevis pieminētais apjoms 3600 ir diezgan niecīgs, domāju, ka bildes apstrāde varētu prasīt sekundes. Cilvēks ir nepieciešams tikai iegūto rezultātu pārbaudei. T.i. ja dators izskaitļo pārkāpumu, inspektors pārbauda vai viss ir pareizi - salīdzina bildi ar izrakstīto sodu.
Visticamāk
V
Tiks bildēti tikai ātrākie šūmaheri. Un dienas beigās policists apskatīs bildes, nolasīs salasāmos numurus un piezvanīs meitenei uz CSDD, lai noskaidrotu, ka dotā mašīna nav apdrošināta, TA beigusies, bet viņš neuzzinās, vai šoferis ir piestrēbies un vai viņam ir tiesības.
WALA
W
Tātad pāris lietas apdomai - mašīnas brauc vairākās joslās ar dažādu intervālu utml. - gribu redzēt kā tu vispār vari realizēt pasākumu 'visus' nofotografēt. Protams iebildīsi ka var nofilmēt, taču fotoradari nav tam domāti, tad jāpērk augstas izšķirtspējas videonovērošanas kameras !!! Bet arī tas vēl negarantē labu rezultātu - vēl būs jāpiemklē optimāls šo "verķu" novietojums nevis nomet kā pagadās ceļmalā !!! Tad protams tas tavs pieminētais kvalitātes faktors - dators neizšķir bilžu kvalitāti - to spēj novērtēt tikai cilvēks, tātad jāanalizē visi iegūtie kadri !!! Un nākamais - vai tu nevēlies pamēģināt veikt analīzi 3600 bildītēm lai atrastu kādu objektu kas aizņem ~ 1/50 daļu no kopējā apjoma, un tad vēl veikt automātisku tā atpazīšanu un tad salīdzināšanu ar datu bāzēm !!! Pie kam tev var nebūt "diennakts laika" analīzei, jo parkāpējs var būt fiksēts no rīta, bet OCTA vakarā jau viņam ir kabatā !!! Un gala beigās - painteresējies kā tiešī LV tiek veikta numura zīmju atpazīšana šo radaru fotouzņēmumu gadījumā !!!
WALA
W
Tās pasakas par katra auto fotogrāfēšanu - stāstat vakaros bērniem !!! Bet par to sistēmu kāda ir pieejama uz auto - man nebūs nekāds jaunums, ASV ar tādām jau šķiet kādus gadus 15 vismaz strādā, bet tāpat šīs iekārtas nav spējīgas automātiskā režīmā apstrādāt visus auto kas CP ekipāžai pabrauc garām - tikai vienu izvēlētu apmēram 1 minūtes laikā - un tas nav "reālā laika" pārbaudei ne tuvu !!! Bet stacionārie fotoradari ir vēl mazliet cita tipa iekārtas, un tur ar parastu programmatūras atjaunināšanu nav līdzēts !!! Tādēļ vienīgais reālais variants ir ka tiks bildēti ātruma pārkāpēji tāpat kā līdz šim un numura atpazīšanas brīdī tiks veikta OCTA un apskates esamības pārbaude.
trusis nejaukais
t
Neviens nav spējīgs nodrošināt pilnīgu robotizētu numura atpazīšanu reālā laikā !!! ---------- Nav svarīgi reālā laikā vai nereālā, bet fakts ir tas, ka katrs auto tiks nofotogrāfēts un saglabāts apstrādei datubāzē. Un ja izrādīsies, ka nav apskate vai OCTA, tiks attiecīgi elektroniski izūtīts sods uz adresi. Kur problēma? Visu var automatizēt., papildus vajag tikai pastieku, aiznes soda talonu un iemet pastkastē. Un tādas reālā laika sistēmas eksistē tepat blauks Lietuvā. Gribi pārliecināties? Pamēģini pārsniegt ātrumu un pagaidi kamēr tevi noķers policija un tad paprasi viņiem lai nodemonstrē savu sistēmu. Viņiem pretīm braucošo mašīnu reālā laikā sistēma momentā izsit caur datubāzei un visu parāda uz ekrāna.
Cristoph Suman
C
Pirmkārt, ar atbilstošas jaudas tehniku ir iespējams reālā laikā atpazīt numuru. Katrā ziņā - sekunžu jautājums. Netiek analizēts katrs kadrs, bet tikai viens/daži labākie. Otrkārt, tam nav jānotiek reālā laikā. Pietiek uzkrāt sabildēto materiālu un tad pa nakti procesēt attēlus, atpazīstot numurus, saglabājot datubāzē un pārbaudot vai nav jādrukā sods. Ja reiz ir atpazīts numurs, tehniski nav nekādu problēmu uzkrāt šo informāciju datubāzē policijas vajadzībām.
Juris
J
Tad jau zagtās mašīnas arī varēs uzreiz piefiksēt, vai ne?
lūriķis
l
Datori analizēs ,vai tā skaitulīte,kura sēž blakus šoferītim ir viņa likumīgā laulene,vai kā un paziņos kam vajag:)
anna
a
sev visizdevīgāko OCTA piedāvājumu atradu šeit
WALA
W
Tiem kas ļoti satraucas par regulāro "foķēšanu" - uzliekat citas valsts numura zīmes "analogu" standarta numura zīmes vietā, un esošo ieliekat logā - tā lai izpildītu attiecīgos CSN punktus par "nolasāmību" !!!
WALA
W
Viss šeit uzrakstītais ir pilnīgs sviests !!! Neviens nav spējīgs nodrošināt pilnīgu robotizētu numura atpazīšanu reālā laikā !!! Tas kas visticamāk šeit ir domāts - ka ja radars noķers ātrumpārkāpēju, tad pie numura atpazīšanas un "vainīgā adreses noskaidrošanas" dators veiks arī pārbaudi attiecīgajās OCTA/LTAB un CSDD datu bāzēs. Bet šeit tekstā ir uzrakstīts pilnīgs sviests un situācija no "fantastikas pastāstiem" !!!
trusis nejaukais
t
Un ja viņi izmantos esošos pārvietojamos fotoradars, tad sanāk, ka uz katru automašīnu nomidžinās zibspuldze? Jautri! Katrs varēs pēc sajusties kā īsts pārkāpējs. Pieļauju, ka tas vienam otram ar vājākiem nerviem radīs pat stresu un varbūt pat novedīs līdz avārijai, bet tas jau policijā nevienu nesatrauc, jo GALVENAIS IR SODIIT!
e.
e
Doma, ka tiek fiksēti un analizēti visu braucēju numuri, tiešām uzdzen šausmas. Īpaši, zinot, cik "rūpīgi" tiek glabāti dati, kā tas bija ar VID sistēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas