Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Francijas augstākās amatpersonas apstiprina atbalstu Latvijas iestājai eirozonā un OECD

Piektdien, tiekoties ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu un premjerministru Žanu Marku Ero, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis saņēma apstiprinājumu, ka pozitīva konverģences ziņojuma gadījumā Francija atbalstīs Latvijas pievienošanos Eiropas vienotajai valūtai ar 2014.gada 1.janvāri. Tāpat Francija ir gatava atbalstīt Latvijas kļūšanu par OECD dalībvalsti, portālu Diena.lv informēja V.Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Sarunu laikā V.Dombrovskis Francijas kolēģus detalizēti informēja par Latvijas ekonomiskās attīstības rādītājiem, uzsverot, ka Latvija pārliecinoši izpilda visus Māstrihtas kritērijus. F.Olands pauda gandarījumu, ka Latvija jau drīzumā iekļausies eirozonā, kļūstot par aktīvu un atbildīgu eirozonas dalībvalsti. "Vēl vienas Baltijas valsts pievienošanās eirozonai no ģeopolitiskā viedokļa būs lielisks signāls," sacīja F.Olands. V.Dombrovskis un F.Olands bija vienisprātis, ka šis solis palīdzēs padziļināt arī ekonomisko sadarbību starp abām valstīm.

Savukārt Ž.M.Ero uzsvēra, ka Latvijas iestāšanās eirozonā būs izdevīga abām pusēm, sniedzot papildus stimulu Latvijas ekonomikas attīstībai, kā arī pozitīvu signālu partneriem visā pasaulē par atkal pieaugošo uzticību Eiropas vienotajai valūtai.

Gan Francijas prezidents, gan premjerministrs atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto finanšu krīzes seku pārvarēšanā, panākto konkurētspējas atgūšanu un stabilo izaugsmi.

V.Dombrovskis ar F.Olandu un Ž.M.Ero pārrunāja arī divpusējās attiecības starp Latviju un Franciju, uzsverot, ka, ņemot vērā, ka Francija ir otrā lielākā ES ekonomika, abām valstīm ir plašas iespējas padziļināt savstarpējo tirdzniecību. Pašlaik Francija ir Latvijas 19. būtiskākais tirdzniecības partneris. Kā būtiskākās nozares, kurās ir lielas iespējas padziļināt ekonomisko sadarbību starp Latviju un Franciju, amatpersonas minēja transportu un loģistiku, tūrismu. F.Olands un V.Dombrovskis atzinīgi novērtēja iniciatīvu nākamgad rīkot Francijas uzņēmēju vizīti uz Latviju, lai detalizēti iepazītos ar Latvijas piedāvātajām iespējām sadarbībai.

F.Olands tikšanās laikā pateicās Latvijai par iesaistīšanos un atbalstu situācijas Mali risināšanā, nosūtot bruņoto spēku instruktorus, kuru uzdevums būs apmācīt Mali spēkus. Savukārt V.Dombrovsis augstu novērtēja Francijas sniegto atbalstu Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas termiņa pagarināšanai nesenajā NATO samitā Čikāgā.

Tāpat V.Dombrovskis šodien tikās ar Francijas uzņēmēju apvienību MEDEF, kurā darbojas vairāk kā 800 000 lielo, mazo un vidējo uzņēmumu no visiem sektoriem. Tikšanās laikā tādu uzņēmumu kā Alstom, EADS France, EUTELSAT, GEFCO, Nexter Systems, Sofema Groupe, Systra un citu kompāniju vadošie darbinieki apliecināja savu interesi par ciešākas sadarbības veidošanu ar Latviju, kā arī ar premjeru detalizēti pārrunāja Latvijā pieejamās iespējas dažādos ekonomikas sektoros.

V.Dombrovskis aicināja Francijas uzņēmējus apsvērt iespējas Latvijā īstenot investīciju projektus, savukārt MEDEF viceprezidents Tjerī Kurtaņs uzsvēra, ka pašlaik ir īstais brīdis franču uzņēmējiem savu uzmanību pievērst Latvijai, jo Latvija ir viena no pirmajām valstīm Eiropā, kur krīze ir pārvarēta un atsākusies stabila izaugsme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas