Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Freimanis: pilsoņi Latvijā dzīvo ar antivalstisku noskaņu

Latvijā pilsoniskā sabiedrība dzīvo pati savu dzīvi, kas sakņojas padomju laikos, viedokli Latvijas Avīzē pauž sociologs Latvijas Faktu direktors Aigars Freimanis. Tā viņš izskaidro iedzīvotāju pacietību, kuri neiziet ielās un nerīko streikus, kā to dara grieķi, angļi vai zviedri. Eksperts uzskata, ka pilsoniskā sabiedrība Latvijā aizvien vairāk dzīvo ar antivalstisku noskaņu.

“Valsts ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa krītas, toties no PVN ceļas! Tātad – sarūkot algām, palielinās pirktspēja! Tā ir zīme, ka “apakšā” notiek stihiski, uz izdevīgumu balstīti procesi. Tā ir tā pilsoniskā sabiedrība, pēc kuras brēc politiķi, bet kura veidojas pati un dzīvo aizvien vairāk ar antivalsts noskaņu,” saka eksperts. Iedzīvotāji izdzīvošanas modeli atraduši “tūlīt un tepat” – nemaksāt, izvairīties,  savukārt, kad ierunājas sirdsapziņa, ir gatava atbilde – augšā tak visi zog.

“Mums pilsoniskā sabiedrība ir pašpietiekama alternatīva, kurā brīžiem grūtāk, brīžiem vieglāk, bet tā dzīvo savu dzīvi. Tas ir ļoti attīstīti un tas pieļauj, ka visskaļāk pret naudas atmazgāšanu kliedz tas, kurš pats ar to nodarbojas. Ja kāds pavisam izkrīt no aprites, tad viņš brauc projām. Durvis ir vaļā.”

Viņš atgādina, ka padomju laikos pēc 1.maija demonstrācijas visi atgriezušies mājās savās virtuvēs, lai spļautu tai virsū. Padomju un arī muižas laikos varējis uzticēties tikai tam, ko pats vari sarunāt. Līdzās esot arī neticība – kāda jēga piedalīties, es labāk spēlēju savu spēli, saka eksperts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas