Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Freimanis: Ušakovs ar mētāšanos testē savu ietekmi uz sabiedrisko domu

Rīgas mēra un Saskaņas centra līdera Nila Ušakova reklāmas medijos, kur viņš sveic rīdziniekus valsts svētkos un aicina visus kopā dziedāt valsts himnu 18. novembra vakarā Daugavas krastmalā, neesot nekas jauns. Ar uzrunām svētkos Rīgas mērs ir uzstājies televīzijās arī iepriekš, jo Rīgas dome piedalās svētku rīkošanā. Taču šogad tas sakrita ar pārsteigumu, ko N. Ušakovs sagādāja, parakstoties par otras valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai.

Pēc tam cilvēku aktivitāte Rīgas pilsētas parakstīšanās vietās palielinājusies četras reizes. Ja pirmajā nedēļā par Satversmes grozījumiem bija parakstījušies 4756 pilsoņi, tad otrajā - jau 16 805, informēja Rīgas vēlēšanu komisijā.

"Dārgie rīdzinieki, cienījamie Latvijas ļaudis!" ar šādu uzrunu Rīgas mērs N. Ušakovs pašvaldības apmaksātā reklāmā vēršas pie telekompāniju LNT un PBK (tajā reklāma ir krievu valodā) skatītājiem, aicinot visus svinēt svētkus un priecāties par domes sarūpēto svētku salūtu 18. novembra vakarā. Šo reklāmu LNT rādīja arī Dziedošo ģimeņu šova reklāmas pauzēs, uz ko kritiski sociālajā tīklā twitter.com reaģēja Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK). Viņš vaicā, kāpēc apsveikums valsts svētkos jāreklamē 13. novembrī un vai pašvaldības līdzekļi reklāmās tiek lietderīgi tērēti. Viņa partijas biedrs, Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis uzskata, ka Rīgas mēra aicinājums dziedāt kopā himnu būtu labs, bet pēc aizvadītās nedēļas notikumiem tam vairs nav tāda svara. "Tagad grūti noticēt, ka tas ir no sirds," sacīja E. Cilinskis. Ar savu mētāšanos un pārslēgšanos N. Ušakovs "eksotiskā veidā testē savu ietekmi uz sabiedrisko domu un savu harismu", pieļauj sociologs Aigars Freimanis. Viņaprāt, Rīgas mērs pārbaudot, cik var iespaidot pretēja virziena grupas, no vienas puses, parakstoties par valsts valodas statusu krievu valodai, bet, no otras puses, apliecinot patriotismu Latvijas valstij. "Tur ir kaut kas dīvains, bet - ne neiespējams," teica A. Freimanis.

PCTVL līderim Jakovam Plineram N. Ušakova pēdējā laika darbība nav saprotama. Esot iespaids, ka viņš grib sēdēt uz diviem krēsliem, "ko var darīt kādu laiku, bet - ne ilgstoši". Ja mērs parakstījās par Satversmes grozījumiem kā privātpersona, tad kāpēc par to uzzināja visa Latvija. J. Pliners arī neizprot, kāpēc SC gribēja noteikt moratoriju vēstures un nacionālajiem jautājumiem - ja tie ir jūtīgi, par tiem esot jādiskutē, nevis jāiesaldē. "Un tad viņa augstība ar diviem kaķīšiem devās uz Rīgas domi, lai pievilinātu pie sevis pensionārus," teica J. Pliners, to arī uzskatot par PR paņēmienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas