Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gan Loskutovs, gan Veldre dosies uz sēdi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs nolēmis tomēr apmeklēt komisijas sēdi, kurā tiek lemts par viņa atbilstību amatam. “Lai man nepārmestu, ka es apzināti kavēju komisijas darbu, es tomēr piedalīšos sēdē,” piektdien intervijā LTV Labrīt, Latvija! sacīja A.Loskutovs. Viņš gan joprojām uzskata, ka pirms komisijas darba turpināšanas jāizvērtē, vai aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) var tajā piedalīties. KNAB vadītājs arī pauda cerību, ka aizsardzības ministrs piektdien atturēsies piedalīties komisijas darbā.

Savukārt V.Veldre Dienai sacīja, ka komisijas sēdē piektdien viņš noteikti piedalīsies, jo "neredz iemeslu to nedarīt". Viņš uzsvēra, ka ceturtdien paudis tikai savu personīgo viedokli, jo “neatbalsta zādzības un bezdarbību”. Pēc aizsardzības ministra vārdiem, A.Loskutovs arī pērn “tieši šādā veidā” esot paudis neuzticību komisijas locekļiem. V.Veldre arī piebilda, ka jebkurā gadījumā respektēs komisijas lēmumu.

Pēc pirmās komisijas sēdes V.Veldre ceturtdien izteicās, ka lēmums par Loskutova likteni konceptuāli jau ir pieņemts, taču svarīgs ir "juridiski pareizs pamatojums". A.Loskutovs uz to reaģējis, piesakot V.Veldres noraidījumu un aicinot premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC) V.Veldres vietā norīkot citu valdības ministru. KNAB vadītājs sacīja, ka pretējā gadījumā neredz iespēju piedalīties komisijas sēdē. Šo lūgumu I.Godmanis nolēmis izskatīt valdības sēdē pirmdien, 16.jūnijā. Jāsaka, ka 16.jūnijā komisijai valdībā ir jau jāiesniedz savs atzinums par A.Loskutovu.

Par V.Veldres izteikumiem izbrīnu pauda arī ģenerālprokurors Jānis Maizītis, norādot, ka pirmajā sēdē komisija ir skatījusi tikai organizatoriskus jautājumus, ir izprasīti dokumenti, taču vēl nemaz nav lemts par A.Loskutova atbilstību vai neatbilstību amatam.

A.Loskutovs arī informēja, ka viņš joprojām nav saņēmis valdības rīkojumu par komisijas izveidi viņa izvērtēšanai. “Labi, ka Maizīša kungs deva man iespēju iepazīties,” sacīja KNAB vadītājs. Pēc A.Loskutova vārdiem, šajā rīkojumā nav norādīti viņa pārkāpumi, kā to prasītu jebkuras disciplinārlietas izmeklēšana. “Tas nenodrošina tiesības uz aizstāvību,” uzskata KNAB vadītājs.

Tomēr A.Loskutovs sacīja, ka nelabvēlīga atzinuma gadījumā nevarēs vērsties tiesā pret komisijas vai valdības lēmumu, jo "šīs procedūras starplēmumi nevar tikt apstrīdēti". Viņš gan apsver iespēju tiesāties, ja pašā procedūrā tiks konstatēti pārkāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas