Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Godmaņa piedāvājumā sešu ministriju un 52 valsts iestāžu reorganizācija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pilsonis
P
Šai valdībai ir jākrīt ar "gudro" Godmani priekšgalā!
vides fans
v
Vides Ministrija jālikvidē, tās vietā jāatstāj sīks departaments Zemkopības ministrijā. Vides Ministrija tā tika izveidota uz politiskas ažiotāžas viļņa, kad naudas pārpinības eiforijā visiem tika iestāstīts, ka pēc bagāto valstu piemēra saimniekošanas un aizsardzības funkcijas ir jāatdala. Pēc būtības stulba nostādne, it kā zemnieks vai kāds cits saimnieks, nemācētu pats rūpēties par ilgtspējīgu saimniekošanu. Resultāti ir redzami - valsts spiesta tērēt milzu naudas, gan lai ražotu dažādus projektus un likumus, gan pēc tam uzturētu milzu birokrātisku sistēmu, kura to vien dara, kā "kontrolē". kā tiek pildīti pašsaražotie idealizētie noteikumi. Jebkurā gadījumā šai ministrijai tiek tērēts nesamērīgi daudz.
A.
A
Skatos, skatos, bet neredzu, ka te kaut kas būtiski mainītos - radikāli būtu tad, ja piemēram, tādu elektronisko iepirkumu aģentūru un tml. likvidētu, nevis apvienotu ar kādu citu. Izmaiņas ir tikai tajā, ka samazinās cilvēku skaits vadībā. Nezinu gan, cik liels ieguvums tas būs? Es to sauktu par mērķtiecīgu resursu konsolidēšanu valdošās kliķes ietvaros. Proporcionāli skatoties, TP tagad iegūst vēl vairāk, jo loks tiek sašaurināts... Kāds te rakstīja, ka visur vadošajos amatos jāliek juristi... Pasarg Dievs! Pateicoties tiem jau visa valsts ir tūtē. Vadītāji jāliek amatos, ievērojot nozares specifiku. Es vairāk uzticos, ja aviāciju vada aviators, nevis jurists...
Una
U
Jāpiebilst, ka absurdā ideja par muzeju apvienošanu lielās aģentūrās nevar būt radusies, konsultējoties ar muzeju nozares profesionāļiem. Turklāt nav gluži skaidrs, kādus ietaupījumus un darba efektivitātes uzlabojumus šī pārmaiņa dotu, jo jaunveidotajām aģentūrām tāpat būtu jāveido atsevišķas administrācijas. Valsts muzejus nedrīkstētu pārāk viegli pielīdzināt citām iestādēm/ aģentūrām, kas radušās pēdējo padsmit gadu laikā. Muzeji rodas un attīstās sabiedriskās domas un vajadzību rezultātā, un tieši tāpat tiem vajadzētu arī mainīties. Protams, ja sabiedrība kāda muzeja ideju vairs nav gatava "nest", tad ir jādomā par tā misijas saturisku pārvērtēšanu vai par muzeja reorganizāciju LR Muzeju likumā noteiktajā kārtībā.
Gita
G
Šo lividējamo ministriju pārraudzībā esošo iestāžu skaitā ir tādas kā Rundāles pils muzejs, Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs un tamlīdzīgas iestādes. Arī dabas rezervāti. Diez vai šajā gadījumā var runāt par ierēdņu skaita samazināšanu.
Mg
M
Kas tad lasa dokumentus? Es tikai apskatos bildes, bet tur nav :)
brr
b
Dokumentā ir ari par Veselibas ministriju.
Mg
M
Un kas ar Veselības ministriju notiks? Nez Premjers vai Diena par tādu ir aizmirsuši :)
Exxlib
E
Uzziņai: Latvija - 64 600 km2 Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta teritorija aptver 4 576 km2 sauszemes - t.i. 7% BET kopā īpaši aizsargājamās dabas teritorijas Latvijā aizņem 8,6 % no valsts teritorijas.
Exxlib
E
Kāpēc valstī, kurā ir 336 Natura 2000 – Eiropas nozīmes aizsargājamās dabas teritorijas attīstību nevar pakārtot dabas sargāšanai vai vismaz ilgtspējīgai attīstībai??? (Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts cik % no valsts teritorijas liels????)
Exxlib
E
Kur vēl trakāk vides aizsardzību apvienot ar zemkopību! Praktiski VISUR saprot to, ka lauksaimniecība ir viena no lielākajām piesārņotājām! Kurs kontrolēs mežistrādi, ja ciršana un aizsardzība būs vienā ministrijā??? Kāpēc nevar būt kā agrāk???
uci to Karo » xxx3 10:40
u
bet diemžēl Godmanis to nekad nedarīs, jo Atslēdznieks ir viņa darba devējs...
nos
n
Nu tad beidzot visu līmeņu vadītāju amatos ielieciet cilvēkus ar juridisko izglītību, kas kaut ko sajēdz, nevis kā tagad-pēc deguniem.
tim
t
Bet tik radikāla apvienošana būtu apvienošana tikai skata pēc - jo lielu daļu funkciju nāktos saglabāt un attiecīgi organizēt apvienoto iestāžu paspārnē. Tādējādi finansiālais ieguvums nebūtu tik liels, cik radikāls izskatās apvienošanas plāns.
tim
t
"atkal no viena gravja otra" Taisni tā. Stipri jau smieklīgi izklausās atsevišķi priekšlikumi, piem., par KNAB un Vides ministriju. Un tas plānotais SuperVID jau arī tāds dīvains.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Godmaņa piedāvājums koalīcijas partneriem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas