Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Godmanis: grozījumi nokavēti; ar SVF jāvienojas par taktiku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nothing specially
n
Tev godmani bija tādas IESPĒJAS darīt ļoti ,ļoti daudz valsts labā,kas traucēja,nu atklāj to šodien mums,latvijas durakiem!Nepūt pīlītes!
Lelle
L
Man nekur nav jāiet! Beidzot, ir jāsāk Maizītim savu resno pēcpusi kustināt... Drīz vien viss nāks gaismā... Finks nebija muļķis, zināja ko runā...
lux
l
Cik visi čakli uz gānīšanos. Un ne jau tikai par Godmani. Nāciet taču un dariet. Pilnīgi piekrītu _mg_. Ja kādam ir pierādījumi, ka Godmanis Parex naudu piesavinājies, lūdzu uz prokuratūru. Ja nē, tad nav ko velti mutio dzesināt. Lielajās bankās Dexia, Fortis arī valstis - Francija, Beļģija, Luxemburga ieguldīja līdzekļus un tagad šīm valstīm piederēs šo banku akcijas. Bet kopumā visā pasualē noteicēji ir finansisti. Ja kāds to spēj mainīt, Nobeļa prēmija garantēta.
DUST to klusais
D
neticu gan,ka taada ranga spechiem taadas muusu izdariibas buutu pa praatam,un visaas lietaas ir savas likumsakariibas un eksperti,katru falshu lietu atshifreetu.Jau manaa taalaa jauniibaa,atceros gadiijumu,kad kolhozs izmisiigi mekleeja bilances speejiigu graamatvedi,un kas tad shodien Latvijas valstii ir jaunaaks,vienkaarshi jaasastaada valsts gada bilance,gribam to vai negribam,bet graamatvediibas likumi pageeree savu.
lno
l
:))
Kristine
K
Ir-ir lats jadevalve! Tomer nevajag uzreiz iedomaties, ka bus/vajadziga miziga devalvacija. Nelielu devalvaciju izjutisim tikai ka pozitivu grudienu. Tas naks par labu musu eksportam un ipasi nemainis investoru viedokli, jo tapat jau esam bedre (sub-investment novertejums ieksh S&P vai Moody's). Turklat, skatoties apkart, piemeram, Polija ari devalveja zlotu un jau sobrid pazinoja ka pirmaja ceturksni ekonomika ir... AUGUSI! Mums sobrid ir jadoma - ka izdzivot musu uznemumiem, nevis, ka izpatikt zviedru vai citam bankam, kuras baidas, ka devalvejot latu viniem pieaugs neapmaksato kreditu skaits un bus japalielina rezerves (jo aizdodot valstij ar lielaku risku, jabut lielakam rezervem, kas ir krizes leilaka problema daudzam bankam sobrid - par katru cenu cinas!). Ja eksports neaugs - ari musu darbi zudis (jo pardot tikai Latvijas vai Baltijas tirgu vai konkuret ar citam Austrumeiropas valstim (un ne tikai, piemeram, USD un GBP tagad ari kritas attieciba pret EUR), kur valutas tikai devalvetas un eksportetas preces ir letakas salidzinosi ar musejam ir neiespejami) algas neaugs un ieksejais paterins lidz ar to. Visi baidas no devalvacijas, bet vai daudzi apzinas tas patiesos "-" un vel jo vairak "+"? Varbut padomasim, ka istermina neizdevigums (lielaku kredita atmaksu veida, jo musu krediti visi ir EUR) ilgtermina iegusim?
klusais
k
Gribētos lai jau izdodas , bet izskatās ,ka tur ir diezgan daudz dunču dūrēju mugurā un izskatās ,ka SVF ar varbūt perina ko bagātu onkuļu interesēs. Tādas aizdomas un signāli ir.
Mjāa
M
Godmanis laikam sajūsmā: atkal var paziņot ko depresīvu, nokaujošu un riebīgu... :D Nepiekrītu, ka jaunā valdība nesaprastu situācijas nopietnību, bet viņi uz to skatās kā uz izaicinājumu, ko iespējams pārvarēt un nevēlas tautu iedzīt vēl lielākā depresijā. Turklāt, salīdzinot Repši ar mūsu iepriekšējo finansu spīdekli Slakteri un visu pārējo oranžo mafiju, Repše ir apmēram... ē... desmittūkstoš reižu gudrāks, tā ka vai nu viņam izdosies... vai nu arī oranžā mafija valstī visu ir salaidusi tādā dēlī, ka neko vairs nav iespējams glābt. Esmu optimists un saku, ka JL izdosies. :)
beta
b
Pilnīgi Tev piekrītu! Kas notiek ministrijās, kāda ir to struktūra, padotības iestādes un budžets zinu pietiekoši labi. Bija brīdis dzīve, kad ar to saskaros. Pie tam šī informacija tiem, kas grib, ir viegli pieejama. Katras ministrijas mājaslapa ir gan struktūras, gan nolikumi, gan publiskie gada parskati. Ipasi interesanti ir publiskie gada parskati, panemot pa pēdejiem gadiem un saliekot blakus, var labi redzet kas un ka mainījies un uz kuru pusi. Ari ministriju bilances ir pieejamas un interesants materiāls pastudēšanai. Vēl var paskatīties FM majaslapā iepriekšējo gadu valsts budžetus ar ministrijam piešķirtajiem līdzekļiem pa budžeta programmām, ari interesanta viela analīzei... Tā kā lai LM un VM ministreļi nečīkst... rezerves ir... Mani bišķi smīdina, ka SVF misija šonedēļ spiesta pati sēdet, analizet un studēt ministriju budžetus, pašmāju baleliņu ministri to nespēj...
lno
l
Pirms x gadiem man pazīstams uzņēmējs mainīja mēbeles x ministrijā. Visos kabinetos tautas kalpi sērfojuši internetā, Viens čatojis, cits spēlējis kārtis.. Nekā Personīgi sižetā aģentūras darbinieki vispār neatradās darba vietā. Grūti aprast ar domu, ka jāsāk strādāt:)
Lāsmiņa
L
Lai kā arī Jaunais censtos, bet diemžēl vecā mafija par katru cenu grib devalvēt latu un tāpēc cītīgi bremzē jebkādas reformas. Pakārt viņus visus!
beta
b
Nu kaut vai šie Repšes pēdējā laika nepamatoti optimistiksie izteikumi, par to "ar dievpalīgu krīze būs pārvarēta", "zemākais punkts ir sasniegts", "mums nevajag SVF aizdevumu", u.c. -------------- Repše dara to, ko no atbildīga valstsvīra gaida tauta, skaidro situāciju un vieš piesardzīgu optimismu! Viņam glāze ir pa pusei pilna, nevis pa pusei tukša...:)))) Patreiz citādi nevar! Panika būtu par labu tikai tiem, kas pieprasa lata devalvāciju (kaut mans personiskais viedoklis, ka latu vajadzēja devalvēt, bet tas brīdis jau nokavets, tagad jau par vēlu!). Par Tevis piesaukto populismu. 1/ Ja Labklājības ministrijai jāsamazina budžets, tad kāpēc nesākt ar sevi? šobrīd LM ir 9 departamenti , katrs ar vismaz 3 nodaļām, pacitēšu - Sociālās apdrošināšanas departaments (3 nodaļas), Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības departaments (3) , Sociālās iekļaušanas politikas departaments (3) , Darba departaments (4) utt. Nezinu ka Tu, bet es te redzu rezerves... Tālak, kāpēc neķerties pie bezdarbnieku pabalstu izmaksu apgriešanas tiem, kam tie ir virs 800 latiem mēnesī? Atcelt lielās aiziešanas kompensācijas visādiem ''šoferu dēliem"... Rezerves ir... Pabalstus tiešm tā samazināt nevar. Var tikai mainot likumu, tam izejot visu smago apstiprināšanas procesu no apspriešanas atbilstošajās komitejās, līdz izskatīšanai 3 lasījumos. Ar MK rikojumu nepietiek, tam nav likuma spēka, to var apstrīdēt Satversmes tiesā un vinnēt (vēl kompensacijas utt.). Dombrovski mēginaja uz to izprovocēt, tad varētu ievilkt bezgalīgos tiesvedības procesos un apvainot neprofesionalitātē. Ar algām savādāk. Tās ir fiksētas savstarpējos līgumos starp darbaņēmēju un darba devēju. Patreiz valsts sektorā ir noņemtas premijas un visādas piemaksas, kas nebija fiksētas darba līguma. Plikā alga tiešam bieži ir krietni maza, bet tas nav likuma pārkāpums un nedraud ar Satversmes tiesu... 2/ Repše nevis paziņoja, ka neapliks nekustamos īpasumus vispār (ka Tu gribi apgalvot), bet, ka klerku izstrādatais priekšlikums, ka apliek dzīvokļus virs 40m2 un mājas virs 80m2 neatkarīgi no tur dzīvojošo skaita, ir negodīgs un nepareizs!!! Lai puikas ministrijā palauza galvu un izdomā godīgāku variantu. Neredzu te nekādu populismu, bet tautas interešu aizstāvību gan... Par to ministra vīziju un ministrijas darbinieku rīcību, jau minēju, ka darbinieki jau nav Repšes atlasīti, bet dabūti mantojumā, un ministrijas vadīšana kā reiz tieši tā arī izpaužas, ka glupos un viltīgi bezatbildīgos priekšlikumus ministrs atmet atpakaļ parstrādāšanai...:))) Domā un skaties dziļāk!:)))))
diskobumba
d
No sākuma lai godmanis paskaidro pedējo dienu likumprojekta bīdīšanu par apbūves kāpās atvieglošanu!!! Ar tādu traģismu sejā skaidroja, ka strādā 20 stundas dienā, velk ārā valsti no bedres, bet tādiem nepamatojamiem trikiem vienmēr laiks atliks! Šlessers liek, jādara!
DUST
D
Paldies,Godmaniit,ka tu centies ar saviem padomiem,bet es juutu,ka Dombrovskis,Repshe un citi koleegiishi daudz labaak izjuut situaaciju un viniem ir gan taktika,gan strateegija un mees droshi varam paljauties uz valdiibu un taas vadiitaaju Dombrovska kungu.Negribas vecas lietas cilaat,bet Godmanim es gan ieteiktu pakluseet.Shodien mees veel nevaram tikt valjaa no daudzaam sliktaam valsts paarvaldes tradiicijaam,ko ieviesa pats Godmanis,vai atljaava citiem sheptmaniem sachakareet valsts racionaalu paarvaldi.
izbijis valsts patriots
i
Nu tā jau ir cita lieta Tam būtu jābūt obligāti,bet tagad jāsalaižkopā JL unTP ,kā teikt strīdos dzimst taisnība. Tās mazās partijas ,ja nopietni pagaidām neko īpašu neizdarīs pat tad ja tur ir labas idejas,bet tas vissattiecas uz zemāko ,jeb saimniecisko darbību. Pašvaldības pagaidām ir,kāteikt štrunts ,jo izmaiņas var reāli ienest tikai saiema. Tāpēc as laižu kopā vēlot lai labāk savstarpēji kassās nekā izveidojas atkal kāda maza karaliste. Vēlu veiksmi,pat tad ja mūsu viedokļi kaut kur atšķiras. Cik no to esam sapratuši parādīs vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas